LeKi nuiji JYP-Akatemian tylysti kumoon

Rouhiainen oli koko joukkueen tehokkain pelaaja.
Lempäälässä kohtasivat kangerrellen kautensa aloittanut isäntäjoukkue LeKi sekä vahvassa lennossa ollut JYP-Akatemia. Illasta muodostui lopulta varsin yksipuolinen näytös.

Kotijoukkue LeKi oli ottelun alkuminuutteja lukuunottamatta perjantaina täysin ylivoimainen. JYP-Akatemia ei saanut missään vaiheessa peliään uomiinsa, ja kotivoitto kirjattiin lopulta tylysti lukemin 6-1.

Peli alkoi nopeatempoisena ja molemmat joukkueet käänsivät peliä hyökkäyssuuntaan aktiivisesti. Molemmat joukkueet pyrkivät aktiivisesti ratkaisuihin. Erityisesti LeKin hyökkääjä Miiko Hintz oli alati vaarallinen. Ottelun avausmaali syntyikin juuri Hintzin lavasta, kun hän nousi hyökkäysalueen kulmasta maalille, ja laukoi kiekon ohi JYP-Akatemian maalia vartioineen Markus Ruusun

− Ajoimme tänään hanakasti maalille ja olimme suoraviivaisia. Avauserässä jouduimme pahaan mankeliin, mutta kestimme sen, summasi LeKin päävalmentaja Juha Juujärvi ottelun kulkua.

Tuomarit näyttelivät Lempäälän illassa varsin suurta roolia, sillä peräti kahdesti raitapaidat kävivät tarkistuttamassa JYP-Akatemian maalin videolta. Ensimmäisellä kerralla osuma ylärimaan oli päivänselvä, eikä tilanteesta tuomittu maalia. Toisella kerralla Akatemia sen sijaan sai palkintonsa, kun päätuomari osoitti keskiympyrää Arttu Likolan ylivoimamaalin merkiksi.

− Peli oli tänään todella rikkonainen, muutama omituinen videotarkistuskin, sanailivat molempien joukkueiden valmentajat.

LeKi tuli ja LeKi meni

Kuin taikaiskusta JYP-Akatemian tasoitusosuman jälkeen ote pelistä siirtyi LeKille. Joukkue kontrolloi kiekkoa lähes mielin määrin, eikä hätäillyt ratkaisuissaan missään vaiheessa. LeKi ratkaisi ottelun toisen erän ällistyttävällä kolmeminuuttisellaan, jonka aikana se latoi kiekon JYP-Akatemian maaliin peräti kolme kertaa.

− Saatiin henkisestä kantistamme hyvä osoitus tänään. Tämän joukkueen yhdessä vietetty aika ei ole vielä kovin pitkä, mutta hitsaudumme kokoajan paremmin yhteen, Juujärvi puntaroi.

Toisen erän loppuun LeKi sai vielä mahdollisuuden kasvattaa johtoaan ylivoimalla, kun JYP-Akatemian Alex Lindroos sai heppoisen kaksiminuuttisen huitomisesta. Tilanne tasoittui kuitenkin hetkeä myöhemmin, kun tuomarikaksikko passitti illan tehomies Hintzin kampitusjäähylle.

Kolmas erä tarjosi maaleja ja yhden läheltä piti -tilanteen

Akatemian Taavi Tiala ja LeKin Ville Meskanen ottivat toisistaan mittaa kolmannen erän alussa pienen painiskelun merkeissä, mutta molemmat selvisivät pikkukakkosilla väkivaltaisuudesta.

Minuutti tämän jälkeen nähtiin erittäin ikävä tilanne, kun JYP-Akatemian Ville Virtanen ajoi rumasti LeKin kapteenin Jimi Santalan selkäpuolelta päin laitaa. Virtanen sai tempustaan 2+10 minuutin rangaistuksen. Santala pystyi hetken huilattuaan jatkamaan peliä.

− Ensimmäisessä erässä pelasimme sellaista kiekkoa kuin olimme tänne tulleet pelaamaankin. Toisessa ja kolmannessa emme sitten todellakaan pelanneet, manasi JYP-Akatemian päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi.

Vielä kun LeKi murjoi kaksi lisämaalia, oli kotijoukkueen murskavoitto valmis. LeKin tehomiehinä häärivät kaksi maalia viimeistelleet Hintz sekä Miikka Männikkö. Puolustaja Jere Rouhiainen mätti tehot 1+2.

Joukkueiden taipaleet jatkuvat siten, että LeKi matkustaa huomiseksi K-Vantaan vieraaksi. JYP-Akatemia sen sijaan suuntaan kotihalliinsa, jonne Hokki saapuu viettämään lauantai-iltaa.