Kovien panosten peli päättyi kaikkien pettymykseen − "Meidän matkamme jatkuu"

MESTIS / Raportti
Maalivahti Ruusu oli vieraiden voiton avainpelaaja.
Kuva © Jarno Hietanen
LeKi ja JYP-Akatemia kohtasivat Mestiksen päätöskierroksella kovien panosten ottelussa. Vierasjoukkue voitti ottelun, mutta lopulta molemmat joukkueet joutuivat kokemaan pettymyksen.

LeKi ja JYP-akatemia mittelivät tiukassa kamppailussa Lempäälässä. Ottelu oli kauttaaltaan tasainen, JYP-Akatemia siirtyi toisessa erässä kahden maalin johtoon, mutta isännät onnistuivat kirimään maalin päähän. Enempään LeKillä ei ollut kuitenkaan paukkuja, ja lempääläläisten kausi päättyi runkosarjaan.

− Pettymys on kiistatta suuri. Tänään jäi suoritus hieman piippuun, vaikka parhaamme yritimme. Vastustaja oli hyvä ja urheilullinen, sanaili LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela ottelun jälkeen.

Runkosarjaan päättyi myös JYP-Akatemian kausi, sillä sen pahimmat kilpakumppanit RoKi ja Hokki voittivat myös pelinsä, ja maalieron takia jyväskyläläisten kohtaloksi jäi karsintasarjapaikka.

− Meillä on tiukka viikko takana. Tämä oli hieno suoritus viikon päätteeksi. Emme kuitenkaan voi vaikuttaa siihen, mitä muut tekevät, vaikka hoidimmekin oman leiviskämme laadukkaasti, sanoi JYP-Akatemina päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi viitaten RoKin ja Hokin voittoihin.

Itse ottelu alkoi LeKin pitäessä kiekkoa lähes mielin määrin, mutta tulos jäi puuttumaan. Avauserän puolivälissä JYP-Akatemia pääsi peliin mukaan, ja Christian Heljanko LeKi-maalilla joutui esittämään muutaman hyvän patjatorjunnan.

Vaikka molemmilla joukkueilla oli ottelussa iso panos, ei ottelussa nähty sipsuttelua tai ylenpalttista varovaisuutta. Toisessa erässä Janne Seppänen aiheutti LeKille väärän vaihdon, ja lähti itse istumaan kaksiminuuttista. Ylivoiman aikana Aleksi Luhtalampi rokotti entistä seuraansa vieden vieraat johtoon.

− Meillä on ollut LeKiä vastaan hyviä pelejä tällä kaudella. Tänäänkin LeKi taisteli ja pelasi laadukkaasti, kehaisi Ahvenjärvi illan vastustajaa.

Maalin jälkeen ottelussa nähtiin kaksi isoa taklausta, kun ensin JYP-Akatemian Alex Lindroos taklasi Seppäsen selkäpuolelta kulmauksessa päin laitaa. Hetki tästä, ja vieraiden Aleksi Honka ja LeKin Tommi Välimaa törmäävät ikävästi keskialueella. Molemmat hoipertelivat vaihtoon.

Välimaa ei kuitenkaan tärskystä hätkähtänyt, vaan oli jo hetkeä myöhemmin värkkäämässä hyvää vetopaikkaa b-pisteiden välissä. Markus Ruusu kuitenkin selvitti tilanteen. Taavi Tiala vei JYP-Akatemian kahden maalin johtoon taklausten varjossa.

Päätöserässä LeKi rummutti armotta kohti Ruusun maalia, mutta Jere Heleniuksen ja Tuomas Koskisen hyvistä paikoista huolimatta vieraiden maali pysyi koskemattomana.

Vaikka LeKi sai ottelun lopussa ylivoiman ja yritti ilman maalivahtia tasoitusta, vei JYP-Akatemia pisteet mukanaan. Ottelun päätösnumerot 3−1 iski tyhjään maaliin Riku Tiainen.

− Meidän matkamme jatkuu, ja nyt täytyy tuulettaa päätä, päätti jyväskyläläisten Ahvenjärvi.

LeKin kausi päättyi runkosarjaan. JYP-Akatemia jatkaa kauttaan karsintasarjassa, johon Mestiksestä osallistuvat myös Hokki ja IPK. LeKin päävalmentaja Kuusela kertoi näkemyksensä LeKin tilanteesta Mestis-seurana.

− LeKillä on kolme tehtävää, jotka ovat pelaajien kehittäminen omiin tarpeisiin, yhteistyöseurana toimiminen ja joukkuemenestys. Organisaationakin pitäisi kehittyä. Harmittaa myös, ettei Mestiksessä ole selviä säveliä. En tiedä saavatko esimerkiksi JYP-Akatemian kaikki pelaajat pelata karsintoja. 

Lempääläläiseen jääkiekkoon Jääkiekkoliiton päätökset eivät enää tällä kaudella vaikuta.

− Meidän osaltamme homma oli tässä, täräytti Kuusela ennen kuin poistui takaisin joukkueensa luo.

» Lähetä palautetta toimitukselle