JYP-Akatemia kellisti LeKin vauhdikkaassa trillerissä

MESTIS / Raportti
Samu Markkula laukoi ottelun voittomaalin.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
JYP-Akatemia oli hienokseltaan koko ottelun ajan niskan päällä LeKin vieraana, mutta ei onnistunut katkaisemaan kotijoukkueen selkärankaa. Ottelusta muodostui todellinen jännitysnäytelmä, johon ottivat osaa niin maalitolpat, jäähallin videolaitteisto kuin Juha Juujärven äänijänteetkin.

− Pelit LeKiä vastaan ovat meille aina tiukkoja. Tänään olimme onneksi juuri tuon verran tehokkaampia maalinteossa kuin vastustaja, totesi JYP-Akatemian pääkäskijä Jukka Ahvenjärvi.

Keskiviikon ottelu oli paikoin samanlaista hurmiollista kohnottamista kuin Monzan F1-osakilpailussa ikään. Kova vauhti ja tuomareiden osittainen herpaantuminen työtehtäviensä tasalta olivatkin koitua kotijoukkueen kohtaloksi toisessa erässä. JYP-Akatemia pääsi kolmesti ylivoimalle ja sai pelin pyörimään vaarallisesti LeKin kenttäpäädyssä. 

Vierailijat iskivät lopulta ratkaisevat maalit ottelun toisessa erässä, joista voittomaaliksi jääneen 3-1-osuman ylivoimalla upealla tavalla. Kultaista kypärää vierasjoukkueesta kantanut Joonas Sammalmaa tarjoili likimain eroottisen poikittaissyötön Samu Markkulalle, jolla oli suhteellisen helppo työ siirtää laatta verkkoon.

Maalinteon sietämätön vaikeus

− Pelasimme hyvän ensimmäisen erän, mutta toiseen erään mentäessä maalintekopelimme kuoli lähes totaalisesti. Emme päässeet maalin eteen tai laukaisusektoreille niin usein kuin pitäisi voittaakseen näitä pelejä, LeKi-luotsi Juha Juujärvi puuskahti.

Patrik Laine on ollut meiltä nyt muutaman pelin ajan pois. Tuntuu nololta huudella 16-vuotiasta poikaa hätiin, kun tarvitaan laukauksia.

LeKi sai ottelun lopussa kovan mylläkän päälle saatuaan ensin ylivoimalla kavennuksen 3-2:een pelaten ilman maalivahtia. Kiekko pomppi muutaman kerran maaliraudoissa, mutta JYP-Akatemian puolustus ja maalivahti Veini Vehviläinen kestivät loppusummeriin asti. 

− Meidän on parannettava perjantain otteluun vastahyökkäyksien kääntöjämme. LeKi pääsi tänään turhan helposti iskemään vastaan, analysoi Ahvenjärvi ottelua.

LeKi yrittää saada stabiliteettia pelaamiseen

- Olemme pitäneet ketjukoostumuksemme vähän väkisinkin kasassa ny pari ottelua. Aiemmin ne ovat toimineet, mutta tänään kaikki ketjut yhtä lukuunottamatta hiihtelivät pelin ulkopuolella. Perjantaina on Jyväskylässä jälleen kova joukkue vastassa ja meidän on parannettava tekemistämme. Tämänpäiväiseen esitykseen olen pettynyt, päätti Juujärvi puheenvuoronsa. 

Seuraava mahdollisuus peliharmonian löytymiseen suodaan joukkueille perjantaina kun ne iskevät uudelleen yhteen JYP-Akatemian kotiareenalla Jyväskylässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle