Tutut nimet esillä Lempäälässä - "Pisteet olisivat olleet tärkeitä"

MESTIS / Raportti
Ranta kuritti viime kauden seuraansa tehoin 2+1.
Kuva © Timo Savela
Jukurien toistaiseksi viimeinen vierailu Lempäälään tarjosi tiukkoja tilanteita ja tasaista vääntöä. Ratkaisut syntyivät vasta päätöserässä.

Jukurit oli ottelussa suurimman osan ajasta hallitsevampi osapuoli ja se saikin luotua tukuittain maalipaikkoja Mika Norosen vartioimalle LeKi-veräjälle. Ylivoimapelin ansiosta kolme sarjapistettä matkasi kuitenkin Mikkeliin loppulukemien 1−4 myötä.

Ottelu alkoi sähäkästi, kun molemmat joukkueet pelasivat aktiivista peliä, karvasivat ja hakeutuivat ahnaasti kohti vastustajan maalia. Ottelun ensimmäinen huippupaikka siunaantui Jukurien Teemu Henritiukselle, joka pääsi Norosen pomputtelun jälkeen tuikkaamaan kiekkoa, mutta kumilätkä lipui vain hieman ohi LeKi-maalin.

− Vaikka olimme kaksi ensimmäistä erää ottavampi osapuoli, taistelimme tänään hyvin, kehaisi LeKin päävalmentaja Juha Juujärvi omiaan ottelun jälkeen.

Monet ovat tällä kaudella saaneet lukea Oula Palveen nimen monesta eri otteluraportista ja kiekkomaailmaa käsittelevästä julkaisusta. Keskiviikkoisessa ottelussa saatiin jälleen osoitus siitä, miksi. Ensin Palve tarjoili käsittämättömän poikittaissyötön Roope Rannalle, jonka suoraan syötöstä lähtenyt laukaus ohitti Norosen.

Myöhemmin pelinumeroa 26 kantava keskushyökkääjä tarjoili herkkusyötön Joonas Kalliolalle, joka viimeisteli numeroiksi ratkaisevantuntuisesti 1-3.

Jos ottelun avauserän yhden maalin tappioasema jokseenkin mairitteli LeKiä, otti se pelin omiin näppeihinsä toisessa erässä ainakin hetkellisesti, kun joukkue pääsi pelaamaan ylivoimaa.

Ylivoima ei vielä tuottanut ratkaisua, eikä myöskään kultakypärä Miiko Hintzin puolittainen läpiajo. Myöhemmin samassa erässä itävaltalaispuolustaja Daniel Mitterdorfer kuitenkin tasoitti hienon ylivoimakuvion päätteeksi numerot 1−1:een.

− Tänään sai vääntää tosissaan. Viime vierailullamme täällä olimme hieman vaikeuksissa, mutta nyt tuntui, että olimme suurimmaksi osaksi peliä hallitseva osapuoli, aprikoi Jukurien päävalmentaja Antti Pennanen.

Jukurit jaksoi paremmin loppuun asti

Kolmas erä sai heti räväkän alun, kun Jukurien Samuli Piipponen laukoi Norosen jalkojen välistä vain hieman ohi maalin. Hetkeä myöhemmin Jukurien maalivahdin Juhana Ahon silmien edessä nähtiin pieni torikokous, josta lähetettiin kummaltakin joukkueelta pelaajia rangaistusaitioon.

Hässäkästä seuranneella Jukurien ylivoimalla syntyi ottelun voittomaali, kun Ranta laukoi kohti Norosen maalia ja välissä oli Kalliolan maila − tilanne 1-−2 Jukureille.

− Meillä oli tänään vähän huonoa tuuriakin jäähyjen kanssa. Esimerkiksi tilanne, jossa Sami Holappa loukkaantui; hän tuli vaihtoon. Toinen pelaajamme luuli Holapan tulevan lähimmästä portista aitioon, mutta hän liukuikin takimmaiselle luukulle puolustajien päähän. Siitä syntyi väärä vaihto. Oikea tuomiohan se oli, mutta harmittava tilanne, manasi Juujärvi.

Kalliolan ja Rannan iskettyä vielä maalit mieheen oli Lempäälän kiekkoilta taputeltu, ja pisteet matkasivat Mikkeliin. 

− Kahden maalin takaa-ajoasemassa usko vähän loppui. Pisteet olisivat olleet tärkeitä tänään, päätti Juujärvi.

Joukkueet jatkavat taivaltaan siten, että LeKi isännöi lauantaina KeuPaa ja Jukurit pelaa seuraavan kerran maaliskuun puolella, jolloin se ensi viikon keskiviikkona kohtaa vieraissa SaPKon.

» Lähetä palautetta toimitukselle