LeKi päätti kautensa kunnialla, Jukurit välieriin

Jukurit laukoi itsensä välieriin.
Lempäälän Kisan ja Mikkelin Jukureiden välinen neljäs puolivälieräottelu oli sarjan ehdottomasti paras, mutta voittajasta ei tälläkään kertaa jäänyt epäselvyyttä. Jukurit vältti ottelun alkupuoliskon karikot ja mikkeliläisten varma ja kypsä esitys jätti Kisan lopulta avuttomaksi ennen rantapallojen lentämistä jäälle.

Ottelun päätyttyä Jukureiden juhliin, päättyi samalla kovin eriskummallinen puolivälieräsarja. Kiitos kahden ensimmäisen kamppailun epätasaisuuden Jukurit vei neljän ottelun pikasarjan maalierolla 26-6. Kelvollisesta viimeisestä ottelusta huolimatta LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela soi ajatuksen sekä omasta että seuransa jatkosta.

– Kiitos koko joukkueelle kapteeni Jarkko Pyymäen johdolla. Jengi osoitti läpi kauden poikkeuksellista luonnetta, mitä nähtiin huollolta ja valmennukseltakin. Mitä tähän itse seuraan tulee, olen sen tulevaisuudesta huolissani. Seuran identiteetti, yleisömäärät ja resurssit ovat erityisiä huolenaiheita.

– Oli seuraajani kuka tahansa toivon, että asioihin tulee apuja. Itsekin olin talkoohengellä mukana auttamassa seuraa ja nyt ovat olleet pojat liian kauan ilman isää, herkisteli Kuusela rakkaan seuransa tulevaisuutta entisenä LeKi-kapteenina ja kertoi myös omasta halustaan palata takaisin töihin Hakkarin yläasteelle.

Jukurit pyöritti, LeKi tuhlasi paikkansa

Ottelun alku ei antanut sinimustalle kotijoukkueelle kovin antoisaa arviota pelin kulusta. Jukurit näet painosti alkuminuutit hurjasti ja sen liike olikin olla liikaa LeKille jo ottelun alusta alkaen.

Ottelun viidennellä peliminuutilla vihelletty Jukureiden Rony Ahosen kaksiminuuttinen kuitenkin muutti erän voimasuhteita. LeKi alkoi luoda paikkoja ja esimerkiksi Joonas Kalliola voi vain ihmetellä, miten kiekon nostaminen Andreas Bernardin vaakatasossa makaavan mailan yli voi olla niin vaikeaa.

- Emme ensimmäisessä erässä olleet hyviä. Pelin edetessä saimme yhä paremmin otetta itsellemme ja siitäkin voi olla tyytyväinen, myhäili Jukureiden päävalmentaja Jarno Pikkarainen pelin jälkeen.

LeKi sai paikkansa, mutta Jukureiden Andreas Bernard nollasi yritykset.

Vaikka Kisa pelasikin ottelusarjan kypsintä ylivoimapeliään ja rakensi muutaman oivan maalipaikan, Jukurit siirtyi tuttuun tapaan johtoon myös tiistaina.

Ensimmäistä pudotuspeliotteluaan tällä kaudella pelanneen Antti Ojasen laukaus pomppi hyvin pelanneen Mikko Pätsin taakse erän loppupuolella ja Jukurit siirtyi näin 0-1-johtoon sen runsaspäisen kannattajajoukon riemuksi.

Erän loppusekunnit hehkuivat playoffien kuumuutta, kun viimeisten sekuntien kuluessa loppuun Kisa-kapteeni Jarkko Pyymäki niittasi taklauksensa loppuun ja aiheutuneesta kahinasta saatiin aikaan neljän kaksiminuuttisen lisäksi runsaasti nokkapokkaa.

Sarjan tasaisin toinen erä

Jukureiden vahvuus puolivälieräsarjan otteluissa oli aiemmin ollut eittämättä toinen erä. Mikkeliläiset oli jälleen vahva, mutta maalihanat pysyivät tällä kertaa kiinni paikoissa, joista sinikeltaisten oli totuttu maaleja tehneen.

Jukureiden ykköskenttä etenkin järjesti tukun paikkoja ja yksinomaan laituri Mika Partaselle kertyi erässä viisi laukausta kohti Pätsin vartioimaa LeKi-maalia.

Jukurit tuli, näki ja voitti

Viimeinen erä latistui jo telineisiinsä, kun ottelun 43.minuutilla LeKi joutui kärsimään kahta kaksiminuuttista kolmen sekunnin välillä. Asialla olivat lisäksi Kisan kokeneet pelurit, kun Antti Hildénin koukkaamisjäähy sai pikaista seuraa Atte Vallin katsomoonpurusta.

Jukurit ei jättänyt käyttämättä tilaisuuttaan ottelun parantamiseksi. LeKiä aiemmin urallaan edustanut Mikko Laine antoi rightin taikasauvansa puhua ja villit tuuletukset saattelivat Jukurit 0-2-johtoon.

Partasen viimeisteltyä puolivälieräsarjan viides osumansa erän puolessavälissä, Jukureiden juhlat saivat näin alkaa ja Jukurit teki seuraa arkkiviholliselleen KooKoolle jo välieriin selvinneiden joukossa.