Jukurien parempi viimeistely ratkaisi voiton Lempäälässä

MESTIS / Raportti
Ronan Quemener torjui Jukureille vierasvoiton
Kuva © Antti Varonen
LeKin ja Jukureiden välinen keskiviikkoillan kamppailu ratkesi vieraiden parempaan viimeistelyyn. LeKi päästi vierasjoukkueen neljän maalin karkumatkalle, eikä pystynyt enää eroa kuromaan kiinni.

Jääkiekko on maalintekopeli. LeKille tarjottiin avauserässä kolme mahdollisuutta ottaa peli haltuun ylivoimalla, mutta Tapparan Toni Kallelalla ja Teddy Da Costalla terästetyt ylivoimaviisikot olivat pahasti ruosteessa. LeKi ei juurikaan saanut edes peliä pyörimään Jukurit-päätyyn mikkeliläisten vahvan karvauksen vuoksi.

Jukurit sen sijaan käytti maalipaikkansa tehokkaasti. Ottelun avausmaali syntyi kahden miehen ylivoimalla, jota ehdittiin pelata vain 13 sekuntia, kun Timo Hiltunen laukoi suoraan syötöstä mikkeliläiset johtoon.

Ensimmäisen erän jäähysumastaan Jukurit selvisi kunnialla ja sai erän loppuun vahvan pyörityksen LeKi-päätyyn. Painostus päättyi 0-2-johtomaaliin, kun kultakypärä Anthony Guttig ohjasi siniviivalaukauksen maalin edestä sisään vain kuusi sekuntia ennen erän päätössummeria.

Toisessa erässä Ilkka Vaarasuo ja Nestori Lähde ehtivät viedä Jukurit jo 0-4-johtoon ennen kuin LeKi sai maalitilinsä auki. Toni Kallela laukoi maalin edestä kavennuksen ja nostatti toiveita LeKin kiristä.

Nuori puolustaja Jimi Kuronen toi kolmannessa erässä LeKin kahden maalin päähän vajaan seitsemän minuutin pelin jälkeen. Samassa yhteydessä Jukurit otti aikalisän.

LeKin kiri jäi kuitenkin torsoksi, vaikka se otti maalivahdin pois hyvissä ajoin ja pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimallakin Jukureiden otettua jäähyn pari minuuttia ennen päätössummeria. Kallelalle avautui yksi huippupaikka, mutta Ronan Quemener venyi huipputorjuntaan.

Ottelu oli lopulta melko tasainen. Molemmat joukkueet saivat luotua maalitilanteita ja painostusjaksoja, mutta ratkaisuksi muodostui Jukureiden parempi viimeistely.

» Lähetä palautetta toimitukselle