Hävetkää, LeKi!

Jukurit juhli perjantaina Lempäälässä, urakalla.
Laukaukset 56-58 ja torjunnat 28-28, mutta maalit 4-11. Mestis-historian suurin maalivahtifarssi kruunasi muutenkin sysimustan kotijoukkueen illan Lempäälässä. Jukurit herkutteli neljästi maalanneen Mika Partasen johdolla itselleen helpon puolivälierävoiton. Uudet jaot?

Ottelun lopputulos herätti keskustelua myös ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Pelaajien moraali kyllä riittää, mutta valmennuksen taso ei tällä hetkellä riitä näihin peleihin. Pelaajat taistelevat ja jatkavat sitä huomenna. Onneksi seuraava peli on pian, jottei itsesääliin ehti vaipua pitkäksi aikaa, sanaili LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela alistuneenoloisena ja otti suurelta osin vastuun tappiosta itselleen.

– Olimme tänään todella tehokkaita etenkin maalin edessä. Huomenna kuitenkin pelataan taas ja peli alkaa 0-0:sta, muistutti nöyränä pysynyt Jukureiden Jarno Pikkarainen.

Se tasainen 20-minuuttinen

Ensimmäinen erä sisälsi 20 minuuttia todellista playoff-jääkiekkoa. Molemmat joukkueet pelasivat vauhdikkaasti ja fyysisesti.

LeKi oli loppupelistä poiketen pelillisesti erän valtias. Se piti kiekkoa, luisteli ja taklasi itselleen useita maalipaikkoja ja väläyttikin potentiaaliaan.

– Pelasimme ensimmäisessä erässä liian hitaasti ja poikki kentän. Emme olleet valmiita pienen kaukalon haasteisiin ja LeKillä olikin mahdollisuutensa, myönsi Pikkarainen.

Jukurit kuitenkin poistui ensimmäisestä erästä johdossa pelin loppuosaa kuvaavalla osumalla. Jukureiden Iivo Hokkasen heikko laukaus pomppi LeKin maalilla haparoineelle Mikko Pätsille, joka pudotti kiekon runsaan metrin eteensä. Tästä syntyneen sekaannuksen hyödynsi Jukureiden Jani Savolainen, joka siirsi vieraat johtoon jo ajassa 1:09.

Sysimustaa, sysimustaa

Jos Jukurit murjoi keskiviikkona Mikkelissä LeKin maanrakoon toisessa erässä viemällä erän 4-0, pahempaa oli luvassa perjantaina.

Erä alkoi edeltäjänsä tapaan Jukureiden nopealla maalilla, joka sai seuraa piakkoin. LeKin puolustus pelasi todella pehmeästi maalinedustalla ja Kisan maalivahtikaksikko Pätsi - Julius Koskinen huolehti lopusta. Pätsi ja 4-0-tilanteessa maalilleen eksynyt Koskinen olivat toisen erän päätteeksi ottaneet 18 koppia Jukureiden Andreas Bernardin 19 vastaan, mutta maalit taululla kertoivat torjuntatilastoista poiketen lukemia 2-8.

– Ei ollut ihan paras päivä, murjaisi Kuusela maalivahtiensa otteista pelin jälkeen.

LeKi ei saanut tulta pelinsä alle edes aikalisän tai Jukureiden omiin siirtämän 1-4-osuman johdosta ja katsomo vaatikin uusia jakoja jo pelin puolen välin paikkeilla.

Jukureiden osalta erä tarjosi muutamia mielenkiintoisia tilastoväläyksiä. Kultapotta Mika Partanen osoitti röyhkeyttään ja viimeisteli toisessa erässä huimat kolme osumaa. Kaikkien kolmen maalin syöttäjiksi merkittiin ketjukaverit Toni Hyvärinen ja Turo Asplund.

Surffailua kohti horisonttia

Viimeinen erä tarjosi lähinnä arvailua Jukureiden lopullisesti maalimäärästä.

LeKi tuli ennen kolmannen erän puolta väliä 4-8:n ja osoittikin Jukureiden puolustuksen haavoittuvaisuuden, mutta omissa soi heti perään ikään kuin muistutukseksi todellisista voimasuhteista.

Henrik Koiviston kaksi osumaa ja Partasen neljäs kaappi siivittivät Jukurit lopulta 4-11-voittoon.

Lempääläisittäin murheellinen puolivälieräsarja jatkuu jo lauantaina Mikkelissä.