Vauhdikasta kiekkoa ja värikkäitä veivejä

Hrachovina oli jälleen LeKin tuki ja turva
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Lempäälässä nähtiin vivahteikas jääkiekko-ottelu, jossa LeKi oli mennä menojaan, mutta sortui jäähyilyyn ja Hokki pääsi peliin mukaan. Lopulta LeKin laajempi yksilötaito toi kolme pistettä Lempäälään.

LeKi aloitti ensimmäisen erän vahvalla karvauspelillä kotiyleisön kannustaessa omiaan. Alun rynnistyksen katkaisi kuitenkin Jussi Pesosen ottama jäähy korkeasta mailasta. Hokin ylivoima pyöri ajoittain vaarallisesti, mutta Niklas Näpin tiukkaa rannevetoa lukuunottamatta erikoistilanne jäi varsin vaarattomaksi. Dominik Hrachovina poimi vähät laukaukset eleettömästi.

Erä jatkui vauhdikkaana ja kiekko liikkui pelaajalta toiselle päädystä päätyyn välillä erittäinkin liukkaasti. Erän puolivälin lähestyessä joukkueet löysivät kontrollin pelaamiseensa ja tempo tasaantui. Hetkeä myöhemmin LeKille tarjottiin ottelun ensimmäinen ylivoimamahdollisuus, mutta vaarallisia maalipaikkoja kajaanilaisten maalille ei kohdistunut.

Kisan painostaessa Hokin kenttäpäädyssä tuomareilta jäi selkeä Hokki-pelurin kampitusrike viheltämättä, ja kajaanilaiset pääsivät testaamaan Hrachovinaa 2-1–hyökkäyksellä, mutta nuori tsekkimaalivahti torjui varmasti. Tilanteesta seurasi LeKin ranskalaispelaaja Valentin Claireaux'n koukkaamisrangaistus. Claireaux esti mailallaan Hokki-maalin synnyn, joten kyseessä oli kotijoukkueen kannalta niin sanottu hyvä jäähy. Hetkeä myöhemmin Hokin kultakypärä Niko Saarenpää otti kaksiminuuttisen kampituksesta ,ja peliä jatkettiin neljällä neljää vastaan

LeKin tultua täysilukuiseksi Sami Holappa kiskaisi maalin edestä kiekon nuottaan hölmistyneen maalivahti Antti Lehtosen jalkojen välistä. Johtomaalista sisuuntunut kotijoukkue ei kauan säästellyt ennen kuin kiekko oli jälleen Hokin maalissa, maalintekijänä jälleen Sami Holappa.

Hermoilua ja verkkojen helinää

Hokki tuli toiseen erään huomattavan sisuuntuneena, ja loi muutaman maukkaan maalipaikan erän alussa. Kuitenkin kun vajaa viisi minuuttia oltiin ehditty pelata, Sami Holappa iski hattutempun täyteen komean soolon päätteeksi, johon Valtteri Järviluoma kirjautti itselleen syöttöpisteen.
Maalin jälkeen LeKi joutui jälleen alivoimalle Aleksi Mäkelän koukattua vastustajaa sääntöjen vastaisesti. Hokki pyöritti ylivoimaa näyttävästi ja ylivoimamuodostelman takakolmio loikin muutaman vaarallisen vetopaikan. Yritys tuotti lopulta tuloksen ja Samu Pyykkönen pääsi nostamaan kädet kohti hallin kattoa kavennusmaalin merkiksi.

Kun LeKi otti heti perään uuden pikkukakkosen pääsi Hokin Tomas Mikus sohaisemaan 3-2-osuman.

- Hyvän valmistautumisen ja sitä kautta saadun hyvän ottelun alun jälkeen joukkueessamme alkoi näkymään kurittomuutta, niin kokeneilla kuin nuorillakin pelaajilla. Yleensä tällaisilla jäähymäärillä ei voita otteluita. Onneksi olimme tänään tarpeeksi tehokkaita maalipaikoissamme, kiteytti Lempäälän Kisan päävalmentaja Juha Juujärvi.

Kisa otti erän lopussa vielä kaksi jäähyä lisää, mutta huippuotteita esittänyt Dominik Hrachovina ja puhdas onni pitivät lempääläläiset johdossa siirryttäessä kolmanteen erään.

Hokin pyristely tyrehtyy LeKin huippuyksilöihin

LeKi otti vielä yhden kaksiminuuttisen kolmannen erän alkuun, mutta erikoistilanteen vaarallisin paikka nähtiin vierasjoukkueen päädyssä, kun Kisan hyökkääjät pääsivät murtautumaan 2 vastaan 1 – hyökkäykseen.

Ottelu sai uuden käänteen kun Ilveksestä Tapparaan vaihtanut Masi Marjamäki sai paikan ja kilautti näyttävän rannelaukauksen yläpesään. Esityön Marjamäen maaliin antoi entinen Ilves-kollega Jussi Pesonen.

Lopullisen niitin kajaanilaisten tappiolle antoi Patrik Laine, joka purjehti komeasti hyökkäysalueelle ja napautti harhautusten jälkeen limpun sisään. LeKi oli hetkeä aiemmin pyörittänyt näyttävää ylivoimapeliä viidellä hyökkääjällä.

- Tärkeä maali nuoren kaverin itseluottamuksen kannalta. Kaikki tiedämme hänen taitotasonsa ja tällaiset upeat onnistumiset ruokkivat häntä tulevaisuutta silmällä pitäen, kehaisi Juujärvi nuoren Laineen suoritusta.
Ottelun viime hetkillä Hokki sai vielä hieman lohtua, kun Santeri Vuoti tekaisee 5-3 kavennuksen. Tämä ei kuitenkaan estänyt kolmea sarjapistettä jäämästä ansaitusti Lempäälään.

- Joukkueemme on nuori, varsinkin puolustuksen osalta, ja se maksaa vielä niin sanottuja oppirahoja, mutta tämä oli mielestäni erittäin miehekäs esitys. Parempi voitti. Emme olleet tarpeeksi tehokkaita viimeistelyssä, sorruimme ylipelaamiseen ja jännittämiseen. On kuitenkin upea kokemus meidän nuorille pelaajillemme päästä pelaamaan Marjamäen ja Pesosen kaltaisia Liiga-tähtiä vastaan, Hokki-luotsi Jari Laukkanen päättää.