LeKi tuhlaili ja hukkasi mahdollisuutensa

Hokin Teddy Da Costa oli tänään monessa mukana, niin agitaattorin, kuin maalintekijänkin rooleissa.
Lempäälän lauantai-illassa nähtiin tasaväkinen ottelu, joka ei liialti hienouksia tarjoillut. Kotijoukkue LeKi vei laukaisutilaston selvästi, mutta Hokin maalivahti Tuomas Tolonen piti joukkuettaan pystyssä. Vieraat hyödynsivät omat maalipaikkansa paremmin ja pisteet lähtivät siten Kajaaniin lukemin 1-2 (0-1, 0-0, 1-1).

Pelin ratkaisuksi muodostui kotijoukkueen tehottomuus verrattuna vierailijoihin. Kisan yritykset kilpistyivät järjestäen Hokin maalivahti Tuomas Toloseen ja kajaanilaiset taasen pääsivät rankaisemaan kahteen kertaan kotijoukkueen henkilökohtaisten virheiden johdosta. Hokin maalit tekivät Teemu Virtala ja Teddy Da Costa. LeKin maalista vastasi puolestaan Toni Kallela.

Hokin päävalmentaja Petri Mattila oli tyytyväinen maalivahtiinsa.

- Tämä oli hänen ensimmäinen täysi ottelunsa. Tolonen on ollut meidän mukanamme kaksi vuotta ja tehnyt nöyrästi töitä. Lisäksi hän on oman kylän poikia, totesi Mattila.

Peli alkoi tasaisesti

Heti pelin alussa nähtiin paikallaolijoita puhuttanut tilanne, jossa LeKiltä hylättiin selkeä maali. Kiekko ammuttiin maalille ja kotijoukkue siivosi irtokiekon maaliin. Kiekko oli koko ajan esillä ja pelattavissa, mutta päätuomari puhalsi pilliinsä ja hylkäsi maalin tulkittuaan kiekon olleen Tolosen hallussa. Kotijoukkue protestoi tilannetta vahvasti, mutta se ei auttanut.

Peli jatkui tasaisena ja melko mitäänsanomattomana koko erän ajan. Kumpikin joukkue pääsi koettamaan myös ylivoimaa, mutta tuloksetta. Erän lopulla Hokin Casper Santanen jäi jyrän alle omassa päässä ja poistui aivotärähdyksen saaneena pukukoppiin. Santanen ei palannut enää peliin.

Erän ainoa maali nähtiin ajassa 16.58, kun LeKin maalivahti Jarno Laitinen haparoi Virtalan ohjauksen kanssa ja päästi sen helpohkosti taakseen. Täten tauolle poistuttiin lukemissa 0-1.

Otteet kovenivat ja Tolonen jatkoi loisto-otteitaan

Pelin intensiteettitaso nousi selvästi toisesta erästä alkaen ja se näkyi myös lisääntyneenä fyysisyytenä. Pieniä kärhämiä oli siellä täällä, mutta suurempia mylläköitä ei nähty. Vieraiden Da Costalla tuntui olevan jotain hampaankolossa varsinkin LeKin Atte Pentikäistä kohtaan ja hieman epäsopusuhtainen pari nähtiinkin usein nokittelemassa toisilleen.

Kotijoukkueen illan perusongelma oli koko ajan selkeästi esillä. Omia paikkoja ei saatu hyödynnettyä ja laukaukset eivät pääosin aiheuttaneet liikaa päänvaivaa vastustajalle. Hokki pelasi kärsivällisesti, mutta yhtä tuloksettomasti kuin LeKikin. Kuvaavaa on, että toisen erän jälkeen joukkueet eivät olleet saaneet yhteensä kuin vähän päälle 20 laukausta maalia kohti.

LeKi pääsi vielä lähelle

Viimeinen erä jatkoi samalla linjalla, kuin aiemmatkin. Peli oli tasaista, mutta nyt LeKi pääsi jo hieman selkeämmin niskan päälle Hokin väsyessä. Iso osasyy tälle oli kajaanilaisten eilisiltainen peli TUTOa vastaan.

Kotijoukkueen harmiksi Hokki pääsi silti rankaisemaan toistamiseen. Vieraat karvasivat kiekon hyökkäyspäässä ja lopulta Da Costa ohjasi siniviivalaukauksen sisään.

Ilta kääntyi vielä jännittäväksi reilut kolme minuuttia ennen loppua, kun kotijoukkueen Kallela pääsi iskemään tolpasta kimmonneen irtokiekon sisään. Rinnalle LeKi ei kuitenkaan enää päässyt ja täten pisteet matkustivat Kajaaniin vieraiden mukana.

Pelin loputtua Hokin päävalmentaja Mattila totesi joukkueensa bensan käyneen vähiin.

- Meillä riitti paristo kahden erän ajan. Kolmannessa meillä loppui energia, mutta henkisellä voimallamme jaksoimme loppuun saakka. Tolonen oli loistava maalissa ja neljä pistettä tältä viikolta oli loistosuoritus.

Lisäksi Mattila ruoski Jääkiekkoliiton asettamaa 18 kenttäpelaajan ja kahden maalivahdin sääntöä. Hokki joutui viikon kahdessa pelissään kummassakin yhden puolustajan vajaukselle kesken pelin ja tämä söi joukkuetta.

- Tällä muutoksella pitäisi kuulemma saada lisää peliaikaa nuorille. Ei tässä ole mitään järkeä, tämä lisää vain rasitusta ja ei kyllä tuo lisäpeliaikaa junioreille.

Kotijoukkueen päävalmentaja Jarkko Glad oli hyvin vähäsanainen.

- Pelasimme suunnitelman mukaan. Maalinteko oli hankalaa ja vastustaja sai maalinsa pomppukiekoista. Ilmeemme oli hyvä, mutta se ei riittänyt. Keskiviikkona laitetaan uutta matoa koukkuun, päätti Glad.