LeKi nappasi tärkeät sarjapisteet

MESTIS / Raportti
Jarno Laitinen venyi kiekon eteen 28 kertaa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Lempäälän Kisan ja Kajaanin Hokin lähtökohdat illan otteluun olivat jotakuinkin mielenkiintoiset. Itse ottelussa LeKi nappasi kotiyleisönsä edessä 2−1-voiton ja nousi kolmen pisteen myötä pois sarjan jumbosijalta.

15 edellisestä ottelusta ainoastaan kolme voittanut Lempäälän Kisa sai lauantai-iltana kotonaan vastaansa Kajaanin Hokin. Hokin vierastilastokaan ei ollut kehumisen arvoinen, sillä 11 viimeisimmästä vieraspelistä vain yksi oli päättynyt kajaanilaisten voittoon.

Itse ottelussa LeKi venyi Kajaanin linnapaidoista voittoon jalkapallolukemin 2−1. Voittomaaliksi jäi Antti Hildénin esityöstä syntynyt näyttävä osuma toisen erän lopulla.

Pisteet tulivat lempääläläisille tarpeeseen, sillä voiton myötä joukkue nousi sarjan jumbosijalta pois Peliittojen ohi ja karsintaviivan yläpuolella majailevaan SaPKoon on nyt matkaa vain paremman maalisuhteen verran. Hokki puolestaan säilytti paikkansa viidentenä tappiosta huolimatta.

Kumpikin joukkue onnistui

Ottelun avauserä oli jotakuinkin tasainen. Molemmat joukkueet saivat luotua muutamia pyörityksiä, mutta parhaille tekopaikoille ei joukkueilla ollut juurikaan asiaa. Kotijoukkueen Toni Niemi kuitenkin onnistui ohittamaan maalivahti Teemu Seppäsen erän lopulla, mikä antoi pientä lisäenergiaa lempääläläisten tekemiseen. Enempää maaleja ei kuitenkaan avauserässä nähty.

Toisen erän ensiminuutteja hallitsi LeKi, mutta sen jälkeen otteen nappasi vierasjoukkue, joka tasoitti pelin siirretyn rangaistuksen aikana. Hokki käynnisti suoran hyökkäyksen kuudella kenttäpelaajalla, ja Miska Humalojan laukaus upposi helpohkosti ohi LeKi-vahti Jarno Laitisen.

Laakson osuma jäi voittomaaliksi

LeKi pääsi toisen erän aikana koittamaan kahdesti ylivoimaa, mutta tuloksetta. Ylivoimien välillä joukkueet pelasivat kahden minuutin pätkän neljällä neljää vastaan, kun LeKin Markus Korkiakoski passitettiin kampituksesta ja vierailijoiden Teddy Da Costa sukeltamisesta boksiin. Tasavajaan kohauttavin tilanne oli kuitenkin se, kun Hildén sai kiekosta osuman päähänsä.

LeKi iski jälleen erän lopulla, ja maaliin suuren esityön teki kiekosta päähän saanut Hildén. Hyökkääjä taituroi itsensä Hokki-puolustajista läpi ja tarjoili pelivälineen pienellä syötöllä Sami Laaksolle, jolla oli helppo työ lyödä peli 2−1:een.

Päätöserä ei enää maaleja tarjoillut, vaikka Hokki hakikin lopussa tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Täysi pistepotti jäi täten Lempäälään.

Molemmat joukkueet pelaavat seuraavat ottelunsa torstaina. Tuolloin LeKi isännöi HC Keski-Uusimaata, kun taas Hokki saa Kajaaniin vieraakseen Jukurit.

» Lähetä palautetta toimitukselle