Ylivoimapeli käänsi ottelun Hermekselle

Rämö teki LeKin avausmaalin ja pelasi muutenkin hyvän ottelun.
LeKi ja Hermes kohtasivat Lempäälässä tärkeässä kamppailussa. Molemmat joukkueet taistelevat viimeisistä pudotuspelipaikoista.

Ottelu oli tilastojen valossa hyvinkin tasainen, eikä kumpikaan joukkue ollut tuntuvasti niskan päällä. Hermes oli kuitenkin omissa ratkaisun paikoissaan tehokkaampi, ja vei sarjapisteet mukanaan maalein 2-5.

Ottelu alkoi varsin Hermes-merkkisesti, kun vierasjoukkue pääsi vyöryttämään pitkiä hyökkäyksiä kohti Nico Vikstenin vartioimaa LeKi-maalia. Kovin vaarallisia tekopaikkoja Hermeskään ei kuitenkaan saanut luotua. LeKi iski vastahyökkäyksillä sen minkä ehti.

− Pyrimme saamaan eilisen pelin jälkeiset tukokset liikkeelle kovalla karvauksella ottelun alussa, kertasi LeKin päävalmentaja Juha Juujärvi ottelun jälkeen.

Hermes sai kuitenkin ansaitun johto-osuman, kun Teemu Huttu luisteli maalille. Kiekko muutti Hutun mailasta suuntaa ja kimposi verkon perukoille. Viksten oli tilanteessa täysin voimaton.

Kauan ei Hermes kuitenkaan ehtinyt johtoasemastaan nauttia, kun Juuso Rämö jo tasoitti numerot 1-1:een. Odottamattoman osuman jälkeen LeKi sai lievän otteen avauserän päätöshetkistä. Hermeksen slovakkivahti Denis Godla kuitenkin piti pintansa.

Toinen erä ja Hermeksen ylivoima

Ottelun käännekohdaksi muodostui toinen erä, jossa Hermes takoi peräti kolme maalia. Kapteeni Jussi Nättisen soolomaali 1-2:een oli eittämättä illan hienoin osuma.

− 1-2-maalin jälkeen meidän selkäranka katkesi liian helposti, voivotteli Juujärvi.

LeKin pääkäskijä löysi kuitenkin iltapuhteesta jotain hyvääkin.

− Tähän peliin kasattu Rämön johtama ykkösketju pelasi hyvin. Lopun ketjumuutosten myötä kaksi, oikeastaan kolme muutakin ketjua paransi peliään.

Tuomas Koskinen osui keskimmäisessä erässä peräti kahdesti. Molemmat maalit syntyivät käytännössä ylivoimalla, vaikka 1-4-maalissa LeKi-hyökkääjä Jaakko Kerisalmen jäähy oli juuri päättynyt.

Tilanteessaa 1-4 Juujärvi päätti vaihtaa Vikstenin pois maalilta. Tilalle luisteli Ville Nieminen. Nieminen pelasikin ottelun loppuun varsin mallikkaasti.

Siitä huolimatta päätöserän avausminuuteilla Janne Kivilahti tinttasi komealla laukauksella b-pisteen kaarelta Hermekselle jälleen uuden ylivoimamaalin. Ottelu oli taputeltu lukemien ollessa 1-5.

− Käytännössä kolme tehtyä ylivoimamaalia oli iso ratkaisu tälle ottelulle, myhäili Hermeksen päävalmentaja Antti Karhula.

LeKi ei saanut kunnollista kirivaihdetta silmään, vaikka Santeri Vuoti onnistuikin tekemään isännille illan toisen osuman kolmannen erän puolivälissä.

− Meidän tehtävämme on nyt kääntää vaikeudet voitoiksi. Sitä työtä lähdemme jatkamaan, päätti Juujärvi.

LeKille avautuu seuraava mahdollisuus kurssin kääntämiseen ensi keskiviikkona, kun se kohtaa kotihallissaan Peliitat. Samana päivänä jatkuu myös Hermeksen runkosarjaurakka, kun Kokkolaan saapuu KeuPa.