LeKi vei maali-iloittelun nimiinsä - "Yhdelle ketjulle tuli vähän rumat lukemat"

Kauppila avasi illan maalihanat jo minuutin pelin jälkeen.
LeKi jatkoi tärkeiden pisteiden metsästystä, kun vastaan asettui tukevasti pudotuspelijunassa puksuttava Hermes. Ottelussa mätettiin maaleja lopulta kaksin käsin.

Ottelu oli kauttaaltaan melko tasainen eikä kumpikaan joukkue hallinnut pitkiä jaksoja yhtä soittoa. LeKi oli kuitenkin omissa ratkaisun paikoissaan hieman terävämpi ja voitti kiivaan kamppailun maalein 5-4. Ottelun voittomaalin laukoi ylivoimalla Jimi Palanto.

− Palanto on ratkaissut meille nyt kaksi ottelua ylivoimaosumillaan, hehkutti LeKin päävalmentaja Juha Juujärvi illan viimeisen kihauksen viimeistelijää.

Ottelu sai vauhdikkaan alun, kun LeKi pääsi hyökkäyspään pelaamisen tuloksena toimittamaan kiekon siniviivan tuntumaan, josta puolustaja Antti Kauppila lähetti pelivälineen kohti Denis Godlan vartioimaa Hermes-maalia. Löysähkö kuti upposi slovakkivahdin ohi ja ottelu oli 1-0 jo avausminuutin jälkeen.

LeKi sai otteisiinsa lisäkipinää päästyään johtoon ja kotijoukkue hallitsikin avauserää hienokseltaan. Sami Kaislehdon 2-0 -maali oli pelitapahtumiin nähden oikeutettu, mutta sen syntytapa oli perin kummallinen. Hyökkääjä lähetti kiekon maalia kohti miinuskulmasta.

Johdossa pelaamisen jalo taito

Hermes pääsi kaventamaan 2-1:een heti seuraavasta vaihdosta, kun Joonas Huovinen oli unohtunut LeKi-puolustukselta maalin eteen.

Toisessa erässä joukkueet mättivät maaleja vuorotahtia, kun ottelussa syntyi kuuden peliminuutin aikana yhteensä neljä osumaa. Jos Hermes pääsi kuittaamaan avauserän lopulla maalin jälkeisen vaihdon, saman tempun toisti kakkoserässä LeKi.

Hermeksen päävalmentaja Antti Karhula oli mietteliäänä ottelun jälkeen:

− Minulle jäi sellainen kutina, että osa vähän pelaili. Aina kun päästiin rinnalle, niin sitten löysättiin taas peliä.

Vaikka LeKi siirtyi 4-3-johdossa toiselle erätauolle, ei Hermes ollut sanonut vielä viimeistä sanaansa.

Hermes jäähyili kohtalokkaasti - ei kotiinviemisiä länsirannikolle

Hermeksen kapteeni Jussi Nättinen toi vierailijat tasoihin kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla, kun LeKi-vahti Mika Noronen epäonnistui torjunnassaan ja kiekko lirui kokeneen torjujan ohi verkon perukoille.

− Henkisesti raskas peli meille. Yhdelle ketjulle tuli hieman turhan raskaat lukemat. Omissa soi aikalailla, harmitteli Juujärvi ottelun jälkeen.

Tuolla yhdellä ketjulla Juujärvi tarkoitti Jaakko Kerisalmen johtamaa kakkosketjua, joka kirjautti itselleen kolme kappaletta miinustehoja.

LeKi sai kolmannessa erässä kuitenkin mahdollisuuden kahden miehen ylivoimalla, kun Hermes sortui jäähyilyyn. Upean siksak-kuvion päätteeksi Palanto tälläsi 5-4-voittomaalin ohi Godlan. Syöttöpisteet illan upeimpaan osumaan kirjauttivat Miikka Männikkö ja Jimi Santala.

LeKi kesti erän loppupuolella vielä Miiko Hintzin ottaman kaksiminuuttisen ja korjasi kolme sarjapistettä 5-4-voitolla.