LeKi murskasi tappioputkensa yhdentoista maalin iltamissa

Kohti maalia, kohti voittoa.
Kuva © Miikka Jääskeläinen
Lempäälän Kisa aloitti kaksi kolmesta HCK-ottelunsa erästä heikosti, pelasi huonoa alivoimaa ja päästi helppoja maaleja. Maalintekotehokkuus kuitenkin paikkasi lempääläisten virheet ja lähetti keravalaiset kotimatkalle 6-5-tappio niskassaan.

Molemmat joukkueet saapuivat peliin tappio niskassaan. Kotijoukkueeksi asettuneen Kisan tappioputki oli jo neljän ottelun mittainen. Silti peli oli vauhdikas, tapahtumarikas ja maaleja nähtiin tasaiseen tahtiin.

- Pidimme omat virheemme alle kymmenessä, mutta silti jäimme tyhjin käsin. Olisimme me tästä jotain mukaamme ansainneet, pohti HCK:n päävalmentaja Mikael Kotkaniemi kamppailun jälkeen.

- Ei meille saisi tulla noin paljon puolustuspään virheitä. Vastustaja saa yhä liikaa hyviä maalipaikkoja, ja meidän on keskityttävä siihen. Maalinteko on ollut meille tuskaista, mutta tänään olimme siinä todella hyviä ja ratkaisimme pelin, purki ottelun LeKi-kollega Jarkko Glad.

Erien alut tuskaa LeKille

HCK vei ottelun erien ensimmäiset puolitoista minuuttiset lukemin 3-0.

Keravalaiset aloittivat vahvasti heti kiekon pudottua jäähän, ja tämä oli heti liikaa Kisan maalilla aloittaneelle Jarno Laitiselle.

HCK tinttasi ensimmäiseen puoleentoista minuuttiin tililleen 0-2-johdon ja Laitisen iltapuhde jäi valitettavan lyhyeksi. Eritoten erinomaisesti pelanneen Matias Perkkiön 0-2-osuma livahti sisään luvattoman helposti.

LeKin maalille luistelleen Tomas Kralin iltapuhde ei alkanut timanttisesti sekään. HCK hyödynsi avauserässä Kisan jäähyilyn ja heikon alivoiman vielä kahdesti.

LeKin passiivinen neliö jätti tilaa taitaville keravalaisille, ja ensimmäisen vartin jälkeen tilanne olikin jo 1-4.

- Meille meni jälleen liikaa helppoja maaleja. Alkumme oli karmea, mutta nousimme siitä hyvin, kommentoi Glad.

Sinimustat saavat kiekon - tehokkuus puree

Kisa ei kuitenkaan luovuttanut vaan saatuaan pelin hallinnan itselleen, käytti paikkansa surutta. LeKi kavensikin ennen ensimmäisen erän loppua tilanteen 3-4:n ja peli oli yhtäkkiä täysin auki seitsemän maalin avauserän jälkeen.

Avauserän ja koko ottelun suurin LeKi-onnistuja oli Petteri Friman. Friman kasasi avauserään tehot 1+1 ja koko ottelussa tehosaldo oli huima 1+2.

Friman on Mestis-urallaan ylittänyt kolmen pisteen rajapyykin yhden kauden aikana vain kerran. Tämä tapahtui kaudella 2010-2011, kun sisukas puolustaja tempaisi 18 ottelussa tehot 1+3= 4.

Tasoihin ja ohi

LeKin päästyä kiekon ja maalinteon makuun, peli tasaantui. HCK pelasi laadukasta vieraskiekkoa, mutta uusi karkaaminen olisi vaatinut hieman tuuria muutaman tolppavedon kierteiden kanssa.

Maalillaan Kral pelasi ottelun jälkimmäisen puoliskon varmasti, ja torjui Kisalle pisteet.

LeKi tulikin tasoihin vielä ennen viimeisen erän alkua Olli Henrikssonin illan toisella osumalla.

"Liigatason maalintekotehokkuus" puhuu

Viimeisessä erässä puntit olivat pelillisesti tasan, mutta Kisan kliinisyys oli ratkaiseva niitti pelille.

Harvemmin maagisia käsiään esittelevä Nestori Lähde löysi viimeisen erän avauspuolikkaalla vasemmalta Jarkko Pyymäen, jonka napakka rannelaukaus viimeisteli taululle 6-5-lukemat.

- LeKin maalintekotehokkuus oli liigatasoa. Ihailtavaa katsoa, kehui Kotkaniemi kotijoukkuetta.

Ottelun loppuhetkillä HCK painoi kiekon LeKi-päätyyn, mutta sinimustan kotijoukkueen uhrautuvaisuus piti voiton Lempäälässä.

- Mikko Heiskasen, Petteri Frimanin ja Lassi Mattilan kaltaiset kaverit ovat kytänneet mahdollisuuttaan alkukaudesta. Nyt he saivat sen, ja otteet miellyttivät todella paljon valmentajan silmää, jatkoi Glad positiivisena.

Voitollaan LeKi siirtyi tasapisteisiin HCK:n kanssa ennen lauantaista Sport-vierasottelua. HCK pelaa seuraavan kerran vasta keskiviikkona. Tuolloin HCK matkaa Peliittojen vieraaksi Heinolaan.