TUTO sai revanssinsa viime hetken maaleilla

MESTIS / Raportti
Teemu Rinkinen nähtiin myös perjantaina Kähkösen vartioimalla maalilla.
Kuva © Timo Savela
Kouvolassa saatiin nauttia jo toisena peräkkäisenä perjantaina Mestiksen kärkikamppailusta. Ottelu ei tarjonnut kuitenkaan ennalta odotettuja hienouksia, sillä avausmaali syntyi vasta kolmannen erän loppuminuuteilla.

Ilman päävalmentajaansa Ismo Lehkosta Kouvolaan reissanneet turkulaiset tarjosivat KooKoolle sitkeän vastuksen. Kouvolalaiset olivat myös päävalmentaja Petri Mattilan mukaan väsyneitä Kajaanin reissusta, mikä näkyi räikeästi kentällä.

− Joukkue teki tänään töitä täydet 60 minuuttia ja uskoi siihen, että saamme maaleja. Olemme kärsineet pitkään maalintekovaikeuksista, mutta tänään onnistuimme. Olen jokaisesta jätkästä pirun ylpeä, TUTOn valmentaja Hermanni Vidman kiitteli.

Ensimmäinen erä tarjosi katsojille nopeaa kiekkoa päädystä päätyyn. Kumpikin joukkue osoitti taisteluhenkensä polkemalla loppuun asti, mutta kunnia erän parhaista maalipaikoista kuului pääosin TUTOlle.

Valkopaidat pääsivät monesti lyömään kiekkoa Mikko Rämön vartioiman maalin eteen, mutta tuloksetta. Revanssinhaluiset turkulaiset pääsivät nauttimaan myös ylivoimasta, mutta KooKoo piti pintansa.

− Keskiviikkoinen esityksemme oli hyvä, mutta tämä oli vain varjo siitä. Esitys oli meiltä laiska ja flegmaattinen, Mattila tuskaili.

Kolhuja ja yksipuolista maalinnälkää

Ottelun toinen kaksikymmenminuuttinen pelattiin pääosin KooKoon puolustusalueella. Kouvolalaiset tyytyivät lähinnä puolustamaan, eikä se saanut kuin muutaman laukauksen TUTOn maalille. Vedoilta puuttui usein jatkaja, joten suurta vaaraa ei turkulaisten päässä nähty lainkaan. 

− Vastustaja oli tänään selvästi parempi. Rämö piti meitä pelissä mukana ja tarjosi meille mahdollisuuden herätä, mutta sitä mahdollisuutta ei käytetty, KooKoon pääkäskijä harmitteli.

Kouvolalaisten uhrautumiset nähtiin lähinnä kovien osumien ottamisena, kun Lauri Kärmeniemi otti ilkeännäköisen osuman kiekosta kasvoihinsa. Myös Rämö kolautti päänsä muutamaan otteeseen, mutta molemmat pelurit jatkoivat kentällä. 

Odotettuja maaleja

Betonikaupungin yleisön harmiksi myöskään kolmas erä ei tuonut KooKoon maalinjuhlia. Joukkue pelasi pirteän ylivoiman, mutta TUTOn maalilla torjunut 18-vuotias Kaapo Kähkönen piti maalinsa hyvin puhtaana.

Erän lopussa alkoi kuitenkin tapahtua. Kalle Moisio iski turkulaisille pitkään ilmassa roikkuneen avausmaalin Oula Uskin ja Kähkösen syötöstä. Pelin 0-2-lopputuloksen naulasi loppujen lopuksi Tuukka Pulliainen tyhjään maaliin.

− Tänään emme laittaneet kaikkea energiaa kentälle. Sitä jäi varsinkin hyökkääjillä huomista varten paljon säästöön, pettynyt Mattila päättää.

KooKoo kohtaa lauantaina vieraissa LeKin. TUTO luistelee puolestaan kotiyleisönsä eteen, kun vastassa on Kiekko-Vantaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle