Lehikoisen hirmulaukaus mursi TUTOn ensimmäisen ottelupallon

Esa Lehikoinen ja KooKoo siirsivät ottelusarjan Turkuun.
Kuva © Jukka Rasimus / Kuvakori.fi
Kouvolan jäähallissa pelattiin tiistai-iltana KooKoon ja TUTO Hockeyn viides kohtaaminen Mestiksen välierissä. KooKoo hukkasi kolmannessa erässä jo kahden maalin johtonsa, mutta Esa Lehikoisen hirmupommi siirsi ottelusarjan vielä kerran Turkuun numeroin 3-2 (2-0, 0-0, 1-2).

KooKoon ja TUTOn välinen viides kohtaaminen alkoi vähintäänkin mielenkiintoisista lähtökohdista. TUTOlla oli ensimmäinen katkaisun paikka, joten KooKoo pelasi selkä seinää vasten. Kuumin puheenaihe oli kuitenkin maailmanmaineeseen viime kohtaamisen maalillaan nousseen Kaapo Kähkösen poissaolo.

TUTO Hockey paikkasi Kähkösen poissaolon lainaamalla uuden maalivahtien siirtosäännön puitteissa 22-vuotiaan Sami Rajaniemen JYPiltä.

– Helvetin hyvä kysymys. En ole koko äijää nähnyt, Ismo Lehkonen kommentoi Kähkösen poissaoloa.

KooKoo sai otteluun salama-alun

Ensi kaudeksi isompiin ympyröihin Liigan puolelle nousevalla KooKoolla oli siis pakkovoiton paikka, kun TUTO oli voittanut neljästä aikaisemmasta kohtaamisesta kolme.

KooKoo lähti otteluun räväkästi, ja tulosta tulikin saman tien. Tomi Peltosen ottelun ensimmäinen laukaus upposi Rajaniemen selän taakse vain minuutin pelin jälkeen. Peltosen laukaus meni hieman helpon oloisesti Rajaniemelle, joka oli ottelun alussa selvästi pienen ottelutauon jälkeen hermostuneen oloinen. Mies kuitenkin paransi otteitaan läpi kamppailun pelaten lopulta erinomaisen pelin.

TUTO pääsi KooKoon alkurynnistyksen jälkeen koko ajan paremmin peliin mukaan ja sai luotua ensimmäisessä erässä muutaman oivan maalipaikan, jotka hyvin pelannut Mikko Rämö kuitenkin sai selvitettyä.

Ottelun toista maalia kouvolalaisyleisön ei tarvinnut odotella kuin kymmenen minuuttia, kunnes KooKoo hyödynsi ensimmäisen ylivoimansa. Pienikokoinen Timo-Pekka Heikkinen survoi Teemu Rinkisen syötön voimalla ohi Rajaniemen ja eteen syöksyneen turkulaispuolustuksen.

– Pelinä vähän sellaista steriiliä tussuttelua isossa kuvassa. Vähän oli sellaisen välipelin tuntuma, KooKoo-käskyttäjä Petri Mattila luonnehti.

TUTO kampesi itsensä väkisin mukaan

Toisen erän ollessa maaliton lähdettiin kolmanteen erään KooKoon kahden maalin johdossa. Ja vanhaa sanontaa mukaillen 2-0 johtoasema oli pelin vaarallisin johtoasema myös KooKoon kohdalla.

TUTO käytti kolmannen erän alussa hyväkseen Jesse Koskisen jäähyn, kun KooKoon puolustajille sattui kohtalokas virhe maalin edustalla. Kun kouvolalaiset eivät siivonneet kiekkoa pois Rämön edestä, Jere Laine näki aikansa koittaneen ja iski kiekon häkkiin.

– Alivoimalla oli tilanne, jossa kiekko piti pistää kulmaan, mutta kukaan ei sitä siitä siirtänyt, Mattila harmitteli TUTOn kavennusmaaliin johtanutta tilannetta.

Eikä aikaakaan kun TUTO oli kammennut itsensä tasoihin. Aki Keinänen antoi kulmassa Jarno Lippojoelle erittäin kovan taklauksen, jonka jälkeen Lippojoki jäi hieman puhaltelemaan sekä keräilemään varusteitaan. Timo Pärssinen sai katkaistua KooKoon hyökkäykseen lähdön ja syötti kiekon aivan yksin jääneelle Keinäselle. Keinänen kiitti ja nosti kiekon verkkoon ohi voimattoman Rämön.

– Tehtiin pari isoa virhettä, mistä maksettiin iso hinta. Toisessa maalissa vastustaja antoi ihan kivan pusun sinne kulmaan ja meidän äijä jäi vähän keräilemään kamojaan. Kaveri kävi heittämässä siitä kiekon häkkiin, Mattila manasi.

Draamaa riitti viime sekunneille asti

Ottelun loppu oli täynnä sitä draamaa, mitä pudotuspelit todella usein tarjoavatkin.

KooKoo pääsi pyörittämään ottelun lopun ylivoimalla, kun Mikko Lehtoselle tuomittiin tuplakaksiminuuttinen korkeasta mailasta. KooKoon ylivoima pyörikin hyvin, mutta TUTOn alivoima kesti vielä paremmin.

Kellossa sekunnit rupesivat käymään vähiin, ja taas näytti siltä, että jatkoaika kutsuu - kolmannen kerran tässä sarjassa. Lehkonen huusi kovaäänisesti ohjeita alivoimanelikolleen, mutta kukaan ei lopulta mahtanut mitään Esa Lehikoisen hirmuiselle lyöntilaukaukselle.

Digitaaleihin jäi jäljelle vain seitsemän sekuntia, kun Lehikoinen räjäytti Kouvolan jäähallin huutomyrskyyn.

– Tärkeä maali loppuun, vaikeaksi me tämän itsellemme teimme. Hienoa henkistä jaksamista joukkueelta, kun kello näytti taas vääjäämättä menevän jatkoajalle. Lehikoinen nousi kuitenkin sankariksi ja meille tärkeä voitto, Mattila hehkutti voittoa.

– Turkuun haluttiin vielä edellisen pelin jälkeen tavoite asettaa, että sinne mennään ja nyt sinne päästään. Nautitaan siitä.

– Maalit hävittiin, jäähyt hävittiin, aloitukset hävittiin. Siinä se on, kohti torstaita, vähäsanainen Lehkonen summasi.

Ottelusarja jatkuu seuraavan kerran torstaina Turun Kupittaalla, jossa TUTOlla on seuraava katkaisun paikka ottelusarjan ollessa 3-2.