Lahtelainen lahjakkuus sinetöi KooKoon voiton

Voitto oli KooKoolle ottelusarjan ensimmäinen.
Kuva © Jukka Rasimus / Kuvakori.fi
Ottelusarjan aiemmista tavoista poiketen KooKoo ja TUTO Hockey selvittivät illan ottelussa paremmuutensa varsinaisen peliajan puitteissa. Kahden huipputasaisen ottelun jälkeen KooKoo nappasi ensimmäisen voittonsa turkulaisista lukemin 4-2.

Ottelun käsikirjoitus noudatti tuttua kaavaa kahdesta aiemmasta ottelusta. Kaksi ensimmäisestä erää maaleja iskettiin vuorotahtiin, ja lukemien puolesta ottelu säilyi pitkään tasaisena. TUTO-valmentaja Ismo Lehkonen luonnehti ensimmäistä erää tasokkaaksi.

− Ensimmäinen erä oli molemmilta joukkueilta aivan kansainvälisen luokan huippukiekkoa. Me teimme laadukkaasti töitä molempiin suuntiin, "Ika" kehui.

Erityisesti ottelun toisessa erässsä kotijoukkue KooKoo sai hyvällä liikkeellä aikaan hämmennystä TUTOn päädyssä ja pakotti turkulaiset ottamaan jäähyjä. Kolme ylivoimaa tuotti oranssimustille yhden maalin, ja päätöserään siirryttiin tasalukemista 2-2.

Suurempaankin maalimäärään KooKoolla oli tilaisuutensa. Timo-Pekka Heikkinen ampui kertaalleen tolppaan ja hetkeä myöhemmin hänelle avautui eteen puolityhjä maali, mutta kiekko suuntautui päätylaitaan.

"Tasatyöntö alkaa tuottaa tulosta"

Oranssimustien päävalmentaja Petri Mattila oli ottelun jälkeen tyytyväinen erityisesti toisen erän suoritukseen.

− Tasatyöntö alkaa tuottaa tulosta, ja toinen erä oli meiltä erittäin hyvä. Harvoin pudotuspeleissä pystytään tasakentällisin luomaan näin paljon hyviä maalipaikkoja mitä me saatiin, KooKoo-käskyttäjä pohti.

Lehkonen näki puolestaan sekä hyvää että huonoa joukkueen erikoistilannepelaamisessa.

− Ylivoimallahan meillä olisi ollut sauma saada se maali siihen, se petti tänään vähän meiltä. Alivoimahan meillä oli puolestaan helvetin hyvää, Lehkonen analysoi.

Lahden laina-apu sinetöi voiton

Ottelun ratkaisijaksi nousi lopulta vakuuttavaa kevättä pelannut Lahden Pelicansin sopimuspelaaja Hannes Björninen. Työteliäästi läpi ottelun esiintynyt Björninen osoitti, että laukominen kannattaa aina.

Björninen kaivoi ensin kiekon kulmasta ja laukoi b-pisteen takaa. Kiekko otti kimmokkeen Kaapo Kähkösen räpylästä ja pomppasi kouvolalaisten riemuksi maaliin.

TUTO jahtasi ottelun päätösminuuteilla tasoitusta ilman maalivahtia, mutta kiri tyssäsi Teemu Vuorisalon mailan katkeamiseen. Voittomaalin tekaissut Björninen viimeisteli illan toisen osumansa ja loppulukemat 4-2 KooKoolle.

Ottelun viimeiset sekunnit toivat sarjaan ripauksen aitoa pudotuspelihenkeä, kun summerin soitua Niko Karhun antama poikittainen maila käynnisti pienen nujakoinnin kentällä. Asetelmia haettiin kiivaasti vielä joukkueiden poistuessa jäältä samaa pukukoppikäytävää pitkin.

Ottelusarja jatkuu jo huomenna Turussa, kun joukkueet pelaavat sarjan neljännen ottelun. Voitot ovat tämän ottelun myötä turkulaisille 2-1.