Cloutierin unelmakoppi vei KooKoon finaaliin

Frederic Cloutier oli kiistatta tämän illan ykköshahmo.
Kannattajien hermoja raastava pudotuspelisarjan seitsemäs ottelu oli maineensa veroinen, kun KooKoo ja TUTO kamppailivat paremmuudesta Sumulaakson jäällä. Varsinainen trilleri päättyi huikeiden vaiheiden jälkeen KooKoon voittoon.

Tasaista, tarkkaa ja varovaista. Kolme adjektiivia jotka kuvasivat täydellisesti KooKoon ja TUTOn välisen ottelun ensimmäisiä hetkiä.

Molemmat välttelivät virheitä ja tunnustelivat, miten vastustaja alkoi lähteä ratkaisevaan seitsemänteen otteluun, jonka voittajaa odottaisi finaalisarjaan siirtyminen tulevalla viikolla.

Kummallekin joukkueelle siunaantui kahdessa ensimmäisessä erässä ottelun ratkaisuun tarvittavia maalipaikkoja riittävästi, mutta joukkueiden maaleja vartioineet Kaapo Kähkönen ja Frederic Cloutier pitivät lukemat tiiviisti tasoissa.

− Meidän jätkät joutuivat menemään aika rajoilla. Suurin osa joutui menemään jopa sen yli ja se aiheutti sen, että me jouduttiin luopumaan jo edellisessä ottelusarjassa meidän omasta peli-identiteetistä ja säästämään sitä aika paljon, TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen pohti taiston tauottua.

Viimeiset sekunnit tuottivat sydämen tykytyksiä

Ottelun todellinen loppuhuipentuma nähtiin viimeisen neljän minuutin aikana, jolloin maalihanatkin aukaistiin.

TUTOlle vihellettiin kahden minuutin rangaistus, kun joukkueella oli liikaa pelaajia kentällä. Ottelun kaksi edellistä ylivoimaa tuhlannut KooKoo onnistui maalinteossa viimein, kun Joona Karevaara siirsi Esa Lehikoisen maalille toimittaman kiekon ruuhkan keskeltä verkkoon.

Maali sytytti kouvolalaisyleisön raivoisaan kannustukseen ja KooKoo kävi TUTOn paineen alla omaa selviytymistaistelua ottelun voitosta. Jännitettävää riitti aina viime sekunneille asti, kun Hannes Björnisen purkukiekko viuhui katsomoon ja hyökkääjä passitettiin jäähylle 16 sekuntia ennen ottelun loppua.

TUTO haki tasoitusta ilman maalivahtia ja seitsemän sekuntia ennen loppua Aki Keinäselle pelattiin poikittaissyötöllä maalin eteen puolityhjä maali, mutta Cloutier kahmaisi kiekon räpyläänsä kuin ihmeen kaupalla.

Tilanne aiheutti ison sekaannuksen KooKoon maalilla. Osa TUTOn pelaajista tuuletti maalia ja päätuomari Ville Vuohtoniemi tarkisti tilanteen varmuuden vuoksi videolta, mutta turkulaisten harmiksi kiekko ei ylittänyt maaliviivaa ja KooKoo julistettiin ottelun voittajaksi lukemin 1-0.

"Vaatimustaso oli ihan saatanan kova"

− Maalinsuulla viimeinen hanskapelastus seitsemän sekuntia ennen loppua kertoo paljon siitä, että mikä tämän ottelusarjan henki oli. Edellisen pelin jälkeen sanoin, että olen ylpeä joukkueesta ja niin olen nytkin. Joukkue on kasvanut lyhyessä ajassa todella tiiviiksi, Petri Mattila iloitsi ottelun jälkeen.

Kokenut kiekkovalmentaja Lehkonen nosti esille ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa erityisesti ottelusarjan tason.

− Olen aika monessa ottelusarjassa Mestiksessä ja Divarissa ollut, mutta kyllä tämän ottelusarjan vaatimustaso oli ihan saatanan kova. Hirveän moni pelaaja meni eteenpäin ja ensi vuonna se sitten toivottavasti poikii heille lisää. Isot onnittelut KooKoolle ottelusarjasta, "Ika" pohti.

KooKoon kausi jatkuu ensi viikon tiistaina finaalisarjan muodossa Jukureita vastaan. TUTOlla on edessä vielä pronssiottelu Kajaanin Hokkia vastaan, joka pelataan puolestaan keskiviikkona.