SaPKon yllätys jäi torsoksi - Sinkkonen kommentoi niukasti

Janne Sinkkonen käänsi katseet nopeasti tulevaan.
Kuva © Antti Varonen
SaPKon ja KooKoon avausottelusta muodostui pirujen maalailusta huolimatta yllättävän selkeästi KooKoon näytös. Oranssimustat olivat tehneet kotiläksyt huolella ja eivät antaneet SaPKolle sijaa tulla otteluun mukaan. Ensimmäinen voitto naulattiin KooKoolle lukemin 4-2.

− KooKoo voitti 4-2 ja johtaa 1-0. Kiitos, tiivisti SaPKo-käskyttäjä Janne Sinkkonen ottelun jälkeen.

Sen suuremmille selityksille ei ottelun kokonaiskuvasta olisi jäänytkään selitettävää. KooKoo vei tilan SaPKolta pois aggressiivisella karvauksella ja tiiviillä puolustuspelillä käyttäen tarvittavat maalipaikat SaPKon taistelusta huolimatta.

Ottelun avauserä temmellettiin maalittomana ja savonlinnalaisetkin onnistuivat varsin hyvin ahdistamaan KooKoon pitkät paineistukset kulmiin. Moni maalaili katsomossa jo kauhukuvia ystävänpäivän tapaisesta kamppailuista, mutta KooKoo sai kuin saikin toisessa erässä maalihanat auki.

Toisin kuin kuukauden takaisessa SaPKo-voitossa, KooKoo sai huomattavasti enemmän kiekkoja toimitettua maalille ja tämä tuottikin toisessa erässä kaksi täysosumaa.

Ensimmäisen Mika Koivisto ohjasi b-pisteen kaarelta verkkoon, toinen maali sai alkunsa Pekka Niemimaan pelin ulkopuolella tapahtuneesta huitomisjäähystä. Tällä kertaa kiekon kiskaisi maalille Olli Julkunen. Maalin edustalla päivysti valppaana runkosarjan pistepörssin voittanut Juuso Rajala, joka ohitti helposti jäässä makaavan Petteri Similän.

Yksi vihellys hämmensi KooKoo-pakan

Viimeisessä erässä SaPKo sai luotua parhaat maalintekopaikkansa, mutta kirivaihde löytyi päälle liian myöhään. Timo-Pekka Heikkinen ja Tomi Peltonen kaunistelivat KooKoolle lukemia jo 4-0:n ja ottelu näytti varsin taputellulta.

Pässipaidat saivat kipinän peliin, kun edellisen maalin tehnyt Peltonen komennettiin jäähyaitioon huitomisesta. Runkosarjasta SaPKolle tuttu kuvio osoitti toimivuutensa jälleen. Miehiä maalille ja viivasta tarkkaa rannelaukausta perään. SaPKon avausmaalin sai nimiinsä Niemimaa.

Maalin jälkeen tapahtui vihellys, josta kouvolalaisyleisö, sekä KooKoon pelaajat olivat vankasti erimieltä. KooKoo-puolustaja Ossi Ikonen puolusti hyökkäysalueelle nousevaa Rasmus Hämäläistä pois, joka puolestaan nappasi Ikosen pään kainaloon ja piti tämän otteessa maalin kulmalla pitkän tovin.

Yleisön ihmetykseksi ainoastaan Ikoselle tuomittiin tästä rangaistus estämisestä. Tuomio sai KooKoon keskittymisen herpaantumaan ja Joonas Hyttinen onnistui nousemaan ylivoiman aikana helposti maalintekosektorille ja laukomaan ranteella pelin loppulukemiksi 4-2.

Savonlinnalaisten kannalta aika loppui harmittavalla tavalla kellosta ja KooKoo kiinnitti sarjan ensimmäisen otteluvoittonsa.

Petri Mattila: "Matka jatkuu"

KooKoo-käskyttäjä Petri Mattila oli kollegaansa piirun verran puheliaammalla päällä ja antoi kiitosta joukkueelle hyvästä suorituksesta.

− Pelattiin erien loppuja lukuun ottamatta kärsivällisesti ja kurinalaisesti. Ensimmäisessä kahdessa erässä muutama turha kiekon menetys ja niistä painetta omiin, mutta käydään ne jatkossa kurinalaisemmin läpi. Ensimmäinen kiinnitys on hyvä asia ja matka jatkuu, Mattila summasi.

Joukkuet jatkavat sarjaa Savonlinnassa perjantaina toisen ottelun merkeissä.