SaPKon taisteluvoitto meni tunteisiin - "Yksi isoimpia voittoja"

MESTIS / Raportti
Janne Sinkkonen oli ottelun jälkeen ylpeä joukkueestaan.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Reilussa voittoputkessa Kouvolaan matkannut Savonlinnan Pallokerho jatkoi isolla sydämellä pelaamistaan ja onnistui tekemään KooKoosta erittäin tehottomman illan kamppailussa. Ottelun lopun vajaamiehisenä taistellut SaPKo korjasi tehottoman KooKoon edestä pisteet lukemin 2-3 (1-1, 1-2, 0-0).

KooKoo ja SaPKo tarjosivat lauantai-iltaan yhden kauden viihdyttävimmistä otteluista Sumulaaksossa tällä kaudella. Heti ottelun ensiminuuteista lähtien oli selvää, että neljätuhatpäinen yleisö oli tuonut molemmille joukkueille ylimääräistä kipinää. 

Kamppailun ensiminuutit tarjosivat molemmille joukkueille yhdet ylivoimamahdollisuudet joista etenkin KooKoolla oli muutama laadukkaasti rakennettu maalintekopaikka, mutta rakennettujen paikkojan viimeistely ei ollut yhtä laadukasta. 

Muutama minuutti tilanteiden jälkeen KooKoon Esa Lehikoinen komennettiin kamppailutilanteen jälkeen jäähylle huitomisesta. SaPKo saikin ylivoimakuvion nopeasti uomiinsa. Kiekko pelattiin viivaan joukkueen kultakypärälle Mikko Nuutiselle, joka laukoi ranteella kiekon ohi vahvan maskin takana olleen Frederic Cloutierin.

SaPKo-komennossa edettiin aina erän loppuminuuteille asti, kunnes tiiviisti pelanneelle SaPKo-puolustukselle tapahtui pieni nukahdus. Jarno Lippojoki avasi omasta päädystä hyökkäyssinisellä kärkkyneelle Teemu Rinkiselle, joka punnersi ohi puolustajan ja tasoitti ottelun Petteri Similän kainalosta.

KooKoo jäähyili ja hölmöili - SaPKo rankaisi 

Toisesta erästä muodostui kaikkiaan hyvin rikkonainen erä. SaPKon joukkue pystyi aiheuttamaan hämmennystä hyvällä luistelulla ja taistelumoraalilla kouvolalaispäädyssä ja pakotti vastustajan tekemään rikkeitä. 

SaPKon loistava taistelu ilmentyi suoraan joukkueen toiseen maaliin. Juuso Forrström karvasi maalin takaa kiekon KooKoo-puolustajalta pois ja muun puolustuksen ollessa maalin takana Forrström syötti maalin eteen unohtuneen Nuutisen, joka sivalsi ottelun toisen maalinsa.

Maalista lisävirtaa peliinsä noukkinut SaPKo jatkoi paineistusta ja pääsi KooKoon rikkeiden ansiosta pelaamaan useamman minuutin ylivoimaa. 

Ylivoimakuviot eivät tuottaneet tulosta, mutta joukkueen kolmaskin osuma syntyi jälleen työnteon kautta. KooKoo-maalivahti Cloutier katkaisi mailansa pysäyttäessään päätykiekkoa ja kiekko pelattiin maalin eteen Kristian Kankaalle. Kangas pelasi tilanteen rauhallisesti ja siirsi kiekon hallitusti puolityhjään maaliin.

Maalin jälkeinen vaihto ei sujunut SaPKolta yhtä onnekkaasti, kun jo seuraavasta hyökkäyksestä oranssimustien Joona Karevaaralle avautui b-pisteelle yllättävän paljon tilaa. Hyvästä rannelaukauksesta tunnettu Karevaara ei erehtynyt, vaan laukoi kiekon ohi pitkään ilman torjuntoja olleen Similän.

Taklaukset toivat sähköä ja loukkaantumisia

Päätöserä ei tuonut kummallekaan joukkueelle lisämaaleja, mutta tunnetta ja puhuttavia tilanteita löytyi sitäkin enemmän. 

Kierteen käynnisti Teemu Rinkisen taklaus kiekolliseen SaPKo-hyökkääjään. Hiukan puuntakaa tullut taklaus aiheutti kuumennusta SaPKo-leirissä, mutta tuomarit eivät nähneet tilanteessa rikettä. 

Seuraavassa vaihdossa kentälle tuli huomattavasti enemmän vauhtia ja vaihto päättyi KooKoon Mikko Virtasen loukkaantumiseen. Pässipaitojen Nikke Kettukangas haki kovaa taklausta keskialueella, mutta kovin isku kohdistui Virtasen polveen.

Kettukankaalle tuomittiin tilanteesta pelirangaistus ja Virtanen joutui jättämään ottelun kesken.

Kouvolalaisten viimeinenkin kirivaihde pysähtyi Timo-Pekka Heikkisen ottamaan hyökkäysalueen huitomisjäähyyn ja näin SaPKo korjasi täyden pistepotin Kouvolasta ja kasvatti voittoputkensa jo seitsemään otteluun.

Upea taistelu herkisti SaPKo-käskyttäjän

SaPKon päävalmentaja Janne Sinkkonen oli herkällä tuulella puhuessaan ottelun jälkeen joukkueen taipaleesta kauden aikana. 

- Kerroin joukkueelle ottelun jälkeen ääni väristen, että yksi isoimpia voittoja minulle ja tämä tapa millä se tuli. Kolmas peli tällä viikolla, vastustaja huilannut eilen ja sarjaykkönen vastassa, Sinkkonen summasi. 

KooKoo-käskyttäjä Petri Mattilaa jäi ottelun jälkeen harmittamaan hukatut erikoistilanteet.

- Erikoistilanteisiin hävittiin. Kaksi päästettyä maalia ja molemmat olivat sellaisia joihin oltaisiin voitu itse vaikuttaa pelaamalla paremmin. Ylivoimalla meillä oli paikat mutta tänään ei saatu sisään. Rajalan kentälle annan erityismaininnan, laskettiin että yksitoista maalipaikkaa luotiin ja niistä kymmenen meni kyseiselle ketjulle, Mattila analysoi. 

Molemmat joukkueet jatkavat urakkansa ensi keskiviikkona. KooKoo isännöi kotonaan sarjakakkosena majailevaa Jukureita ja SaPKo matkaa puolestaan Hokin vieraaksi Kajaaniin.

» Lähetä palautetta toimitukselle