SaPKo laittoi KooKoon koville

MESTIS / Raportti
Olli Julkunen nousi ottelun ratkaisijaksi.
Kuva © Timo Savela
Kouvolassa käytiin kamppailu sarjan kärkipään joukkueen ja häntäpäässä majailevan joukkueen kesken. Savonlinnalaiset eivät kuitenkaan tulleet Kouvolan nöyristelemään.

Ennakkoon Kouvolassa odotettiin rutiinivoittoa sarjan hännillä viihtyvästä SaPKosta. Röyhkeästi maalille ajanut ja hyvin taistellut vierasjoukkue teki kuitenkin KooKoon pelistä vaikean.

SaPKo on ollut aikaisemminkin KooKoolle vaikea vastustaja. Sitä se oli myös tällä kertaa. Kouvolalaisten vaikean alun ja sitä seuranneen loppukirin seurauksena yksi piste matkasi Savonlinnaan ja kaksi jäi Kouvolaan.

Vieraiden vahva alku

Ensimmäinen erä oli vieraiden näytös maalinteon perusteista. KooKoon pyöriessä tehottomana nurkissa, käytti vierasjoukkue maalipaikkansa tehokkaasti hyväksi. SaPKo tuli vahvasti peliin ja KooKoon hyökkäyspeli oli sekaisin. Kotijoukkueen syötöt jäivät luistimiin ja peli oli kuin hidastetusta elokuvasta.

SaPKo rankaisikin kouvolalaisia kahdesti. Ensin Kai Lehtinen suti kiekon maalin edestä Mikko Rämön selän taakse ja hetkeä myöhemmin kultakypärä Miika Roine kasvatti vierasjohdon jo kahteen maaliin.

Vierasjoukkueen valmentaja Janne Sinkkonen kehui suojattejaan ensimmäisen erän otteista.

− Vastustaja ei saanut ensimmäisessä erässä maalipaikkoja ja me olimme tehokkaita. Me myös puolustimme hyvin ja pysyimme pelisuunnitelmassa.

Kotijoukkue pääsi peliin mukaan

Kotijoukkueen peli parantui toiseen erään. Siitä huolimatta Kristian Kangas lisäsi pässipaitojen johdon jo kolmen maalin suuruiseksi hienon läpisyötön seurauksena.

Tämän jälkeen peli siirtyi KooKoon hallintaan ja vieraat joutuivat rikkomaan. Kotijoukkue sai ylivoimansa myötä pelin kulkemaan paremmin myös tasakentällisin. KooKoon valmentaja Petri Mattila oli tyytyväinen nousujohteiseen suoritukseen.

− Loppua kohden vauhti kiihtyi ja tuntui että luistin liikkui hyvin viimeiseen asti.

Myös ylivoimapeli tuotti tulosta, kun Mikko Virtanen sai iskettyä maalin edessä pomppineen kiekon Petteri Similän selän taakse. Toiselle erätauolle lähdettiin 2−3-tilanteessa.

Sinkkonen analysoi toisen erän jäähysumaan liittyen myös tuomaritoimintaa.

− Jos kakkoset menevät viisi meille ja nolla vastustajalle, niin kai se sitten meni oikein, lateli Sinkkonen sarkastisesti.

− Jäähyissä oli omaa huolimattomuuttakin, Sinkkonen pehmenteli.

Kouvolalaiset eivät jäähyaitiossa viihtyneet, vaikka joukkue pelasikin melko kovaa.

− Olen tyytyväinen, että pystyimme pelaamaan jäähyittä fyysistä peliä, Mattila kertoi tyytyväisenä.

Loppukiri tuotti kahden pisteen arvoisen lopputuloksen

KooKoon takaa-ajo jatkui kolmannessa erässä ja peli oli tasan 3−3 Teemu Rinkisen osumalla. Myös SaPKolla oli kolmannessa erässä omat maalipaikkansa, mutta Rämö venyi pari kertaa hienoihin torjuntoihin.

Erän viimeiset minuutit olivat kotijoukkueen täydellistä pyöritystä voittomaalin hakemiseksi. Ylivoimapeliltä näyttänyt myllytys ei kuitenkaan tuottanut lisäosumia. Vierasjoukkueen valmentaja oli tyytyväinen joukkueensa taisteluun kolmannen erän viimeisillä minuuteilla.

− Olemme hävinneet paljon pelejä ottelun loppuhetkillä, mutta nyt puolustimme vaikeat minuutit kolmannen erän lopussa hyvin, Sinkkonen kehui joukkuettaan.

Ottelu ratkesi, kun jatkoaikaa oli pelattu ainoastaan 28 sekuntia. Joukkueen kapteeni Olli Julkunen ampui läpiajon päätteeksi vapauttavan osuman ylänurkkaan.

Parannettavaa löytyi molemmilta

Mattila antoi rehdisti tunnustusta hyvin pelanneelle vierasjoukkueelle.

− Tiesimme ennakkoon, että SaPKo on yritteliäs, taisteleva ja hyvin luisteleva joukkue. Ennakkoon osasimme varautua, ettei helppoa iltaa ole tiedossa.

Kolmen maalin tappioasemaan joutumisen Mattila kertoi johtuneen puolustuspelin huolimattomuudesta.

− Teimme kolme isoa puolustuspelin merkkausvirhettä. Niiden seurauksena jouduimme tekemään hurjan takaa-ajon.

Mattila oli vaikeasta alusta huolimatta tyytyväinen joukkueensa taisteluun.

− Olen tyytyväinen joukkueen takaa-ajoon, jossa ei ollut heikkoja hetkiä. Suunta oli koko ajan eteenpäin, vaikka taululla oli rumat lukemat.

Vaikka KooKoo tuhlasi ottelussa nipun maalipaikkoja, löysi Mattila myös hyökkäyspelistä positiivista sanottavaa.

− Aina on parannettavaa, mutta olen hyökkäyspeliin tyytyväinen. Saimme pelin hyvin ohjattua SaPKon päätyyn, josta pystyimme vielä jatkamaan hyökkäyksiä. Viivan kautta pitäisi vielä pystyä pelaamaan enemmän, Mattila arvioi.

Sinkkonen ei ollut tyytyväinen jatkoaikatappioon.

− Kolme pistettäkin oli tarjolla. Saimme kolmannessakin erässä kaksi läpiajoa, Sinkkonen harmitteli.

Ottelun parhaimmistoon kuuluivat SaPKon Roine (1+1) ja KooKoon Julkunen (1+1).

Molempien joukkueiden pelit jatkuvat perjantaina, kun KooKoo matkustaa KeuPan vieraaksi ja SaPKo isännöi Mikkelin Jukureita.

» Lähetä palautetta toimitukselle