KooKoon yksi mestaruus ja kuusi maalia

Pauli Levokari oli myös perjantaina kentän poliisi.
Kuva © Sohvi Kinnunen
Mestaruusviirinsä paljastanut KooKoo oli juhlatunnelmissa, sillä Peliitat joutui taipumaan lukemin 6-1. Hallitseva mestari osoitti maalinteko-osastonsa leveyden, sillä jokaisella maalilla oli eri tekijä.

Isännät olivat alusta alkaen paremmalla pelipäällä, sillä kiekko painui peräti kolmesti peliittavahti Antti Rautiolan selän taakse reilun kolmen minuutin pelin jälkeen. Kiekonriistojen ja nopeiden vastahyökkäyksien kautta maalintessa onnistuivat KooKoon Jan-Mikael Juutilainen, Niklas Appelgren ja Olli Julkunen.

− Joukkue järjesti mestaruusviirin paljastamisen lisäksi mansikat kermavaahdon päälle. Peli alkoi meidän kannaltamme juuri niin kuin hävityn pelin jälkeen pitikin, KooKoon ykköskäskijä Petri Mattila tuumasi.

Myös Peliitat pääsivät peliin mukaan avauskymmenminuuttisen jälkeen. Heinolalaiset pelasivat aktiivista ylivoimaa läpi ottelun, mutta joukkueen ensimmäinen vaarallinen hyökkäys nähtiin vasta kolmannellatoista peliminuutilla. Ylivoimalla pelannut peliittanippu teki ottelun ainoan maalinsa Ville-Veikko Väkeväisen iskettyä kiekon Mikko Rämön ohitse.

Kuka jatkaisi pelaamista?

Toinen erä osoittautui vuoden vanhaksi pannukakuksi. Joukkueet roiskivat kiekkoa puolin ja toisin. Peliittojen ylivoima oli lähinnä näennäistä pyöritystä. Vierailijoiden jopa uhkarohkeat suorat hyökkäykset eivät tuottaneet tulosta KooKoon sumputettua oman siniviivansa hyvin.

Juuri kun ottelu näytti junnaavan paikoillaan kuin pylvääseen sidottu polkuauto, tarjosi harjoituskaudella tehoille päässyt Aki Kangasmäki helpotusta tilanteeseen. Lukosta Kouvolaan siirtynyt hyökkääjä voitti tiukan maalineduskamppailun ja vei mustaoranssit 4−1-johtoon.

− Kolmannen maalin jälkeen meiltä tuli paljon energiaa ulos ja toinen erä oli meiltä melkoista hakemista, Mattila kuvaili nihkeähköä toista erää.

Viimeinen niitti

Tunteiden kuumenemiselta ei vältytty perjantainakaan. Markus Västilän taisteluosuman jälkeen valkopaitojen Aatu Viljanen taklasi Lauri Kärmeniemeä laidan tuntumassa, ja Kärmeniemi satutti tilanteessa päänsä. Pauli Levokarin järjestämä torikokous saatiin hälvennettyä vasta Viljasen lentäessä isoista ovista ulos.

Viiden minuutin ylivoima oli vierailijoille täyttä myrkkyä. Väsytystaisteluun turvautunut heinolalaisryhmä joutui taipumaan ennen kuin iso rangaistus saavutti puolivälinsä. KooKoon nuori lupaus Mikko Virtanen ampui kiekon ranteella Rautiolan olkapään yli.

− Tiesimme, että tämä on kova mittari meille. Tämän pahempaan tai parempaan paikkaan ei voi päästä. Tiesimme, että täällä oli bileet tulossa, ja ajattelimme tulla kuokkimaan. Kaikki ei mennyt aivan niin kuin piti, en tiedä oliko meillä hieman ylilatautumista, Peliittojen päävalmentaja Lauri Merikivi pohti ottelua.

KooKoo kohtaa tulevana keskiviikkona vieraissa SaPKon ja Peliitat pelaa kotihallissaan viime kauden pronssijoukkueen TuTon.

− Emme ole missään nimessä tyytyväisiä kokonaisuuteen, mutta ei tässä vaiheessa kaikkeen tarvitse ollakaan. Tämä oli tärkeä voitto joukkueelle ja ensi viikolla meillä on aikaa jatkaa pelin viilaamista, Mattila ennakoi tulevaa pelirupeamaa.