LeKi leipoi KooKoon pelistä pannukakun

Dominic Hrachovina oli tärkeä lenkki LeKin voitossa.
Kouvolassa nähtiin ristiriitainen ottelu, jossa nuori ja energinen LeKi vei tylysti kolme pistettä puolivaloilla pelanneelta sarjan kärkijoukkueelta.

Kotijoukkue ei kyennyt esittämään parastaan täyttä peliaikaa. Ajoittain peliä tyylillä hallinnut KooKoo jäi ensimmäistä kertaa ilman voittoa kotihallissaan LeKin pelatessa tähän mennessä parhaan ottelunsa.

Kotijoukkueen hallintaa

Ottelu käynnistyi tunnustelevissa merkeissä. Kiekonhallinta oli kuitenkin vahvasti kotijoukkueella. Vieraat eivät kuitenkaan tulleet Kouvolan betonibunkkeriin peruuttelemaan, vaan pyrkivät suoraviivaisesti kohti maalia, ja maalivahti Frederic Cloutieria.

Teemu Rinkinen oli kahdeksan minuutin kohdalla lähellä maalintekoa huikealla yksilösuorituksellaan, jossa hän laittoi käytännössä koko LeKin puolustuksen niin sanotusti "kioskille". Maalivahti Dominiik Hrachovina oli kuitenkin tilanteessa vahvempi.

Neljä minuuttia ennen ensimmäisen erän päättymistä syntyi avausmaali kotijoukkueelle. Laukaus lähti Aki Kangasmäen mailasta hienon syöttökuvion päätteeksi. Kapteeni Olli Julkunen tarjoili maalinkulmalle hienon syötön, josta maalinteon makuun päässyt Kangasmäki ei voinut erehtyä.

Hukattu 5-3-ylivoima oli pelin kulminaatiopiste

Toinen erä jatkui siitä, mihin ensimmäinen erä jäi. Kotijoukkue hallitsi kiekkoa, ja vierailla oli vaikeuksia saada peliään avattua. Kouvolalaisten painostus aiheutti sen, että ensin Jimi Kuronen, ja hetkeä myöhemmin Petteri Friman joutuivat vippaamaan kiekon katsomon puolelle.

Kouvolalaisten 5-3-ylivoima oli kuitenkin laukausten osalta laadutonta, eikä KooKoo onnistunut lisäämään johtoaan. KooKoon valmentaja Petri Mattila ei ollut tyytyväinen ylivoimapeliin.

− Syöttötempo oli heikko, kiekko liikkui hitaasti ja maski puuttui, kun viivasta lauottiin, Mattila kritisoi.

LeKi pääsi vähitellen peliin mukaan ja tasoitti pelin keskimmäisen erän puolessa välissä Valentin Claireaux'n osumalla.

Kotijoukkueen pannukakku kypsyi kolmannessa erässä

Kotijoukkue aloitti kolmannen erän vahvasti. Peli näytti erän ensimmäisen neljänneksen ylivoimapeliltä. Joukkueensa parhaana palkittu maalivahti Hrachovina oli kuitenkin mies paikallaan. LeKin valmentaja Juha Juujärvi kiitteli nuorta tšekki-vahtiaan.

− Jos nuori Hrachovina on maalillaan aikaisemmissa otteluissa hieman tutissut, niin nyt maalilla oli varsinainen hasek, joka auttoi meitä todella paljon, Juujärvi suitsutti.

Päätöserän puolessa välissä alkoi LeKin hurja voittotaistelu. Ensin loistavia otteita hyökkäyspäässä esittänyt Patrik Laine ampui 1-2-lukemat taululle. Lempääläläisten kolmas osuma tuli vain hetkeä myöhemmin KooKoo-puolustuksen katastrofaalisesta virheestä. Purkukiekko päätyi suoraan oman maalin eteen, josta Toni Kallelalla oli helppo tehtävä laittaa kiekko maaliin.

Ottelun loppulukemat 1-4 syntyivät tyhjään maaliin. Vieraiden valmentaja Juujärvi oli aiheestakin tyytyväinen joukkueensa otteisiin.

− Sen verran olemme mediaa seuranneet, että tiedämme, ettei moni joukkue ole täällä Kouvolassa juhlinut. Siksi osaamme antaa voitolle arvoa, Juujärvi totesi tyytyväisenä.

Yhtenäinen LeKi ja laiska KooKoo

LeKi on joukkue, jossa pelaajien vaihtuvuus on suuri. Mukana oli pelaajia, jotka olivat liittyneet joukkueeseen vasta kuluvalla viikolla. Valmentaja Juujärvi oli tyytyväinen siihen, miten uudet pelaajat on saatu integroitua joukkueeseen.

− Meillä on niin eri tilanteista tulevia pelaajia, jotka kasataan yhteen pelipäivänä. Lähtökohdista huolimatta olimme yhtenäinen joukkue, Juujärvi kiitteli.

Kotijoukkueen peli vaikutti innottomalta. Mattilan aikaisemmin painottamaa työntekoa ei muutamaa hyvää pyöritystä lukuun ottamatta näkynyt.

− Se ei vaan toimi, että siellä täällä kiihdytellään. Oli selvää, että kahta erää ei menty joukkueena kaasu pohjassa. Katseet kohdistuu kärkipelaajiin ja siihen, että missä vaiheessa he ryhtyvät työntekoon pelkän pisteiden metsästyksen sijaan. Meillä on tässä asiassa pelaajien kanssa keskustelun paikka, Mattila totesi vakava ilme kasvoillaan.

Kotijoukkueen tappion lisäksi joukkueelle sattui kaksi loukkaantumista, joiden seurauksena kaksi varsinaista työmyyrää  on sivussa. Arttu Heikkinen on ainakin kuluvan viikon pois joukkueen kokoonpanosta ja Mika Koiviston olkapäävamma pitänee pelaajan sivussa pidempään. Mattila kertoi harkitsevansa tiivistämistä.

− On mahdollista, että mennään perjantaina kolmella kentällä, Mattila ideoi.

Ottelut jatkuvat perjantaina, kun KooKoon vieraaksi saapuu Peliitat ja LeKi matkustaa hurjassa vireessä olevan Hokin vieraaksi.