KooKoo ja KJT käynnistivät kautensa kankeasti

MESTIS / Raportti
KJT:n vahva taistelu ja kaksi erikoistilannemaalia riittivät pistejakoon harjoituskauden avausottelussa, joka oli hyvää harjoitusta maalivahdeille. Ottelussa nähtiin lukuisia virheitä puolin ja toisin, joten kummallakin joukkueella riittää vielä hiottavaa ennen kauden alkua.

Kauden ensimmäisen tilastomerkinnän saa itselleen KooKoon Jani Haapalainen joka joutuu rangaistusaition vain neljäntoista sekunnin pelin jälkeen, ja KJT pääsee pyörittämään ylivoimaansa. Loukkaantumisten pilaaman viime kauden jälkeen paluun KooKoon maalille tehnyt Sami Heikkinen pelastaa ensimmäisen tiukan tilanteen, Timo Ahosen laukauksen, eikä Toni Mustonenkaan saa jatkettua kiekkoa maaliin. Aivan jäähyn loppusekunteilla kouvolalaiset menettävät kiekon pahasti, Jaska Vilen pääsee yksin läpi ja tekee avausmaalin.

Puolisen minuuttia myöhemmin maalintekijä kunnostautuu pahanteossa ja kotkalaistuomari Tuomas Pöyhönen passittaa Vilenin jäähyaitioon 2+10 minuutiksi selästä taklaamisesta. KooKoo ei saa kuitenkaan tasoitusta ylivoimalla aikaiseksi. Pian jäähyn jälkeen Haapalainen saa toisen kakkosensa, ja erän puolenvälin jälkeen joutuu aitioon KJT:n Pasi Lehtinen, joka joutui koukkimaan alueelleen tunkeutunuttu Mikko Koivistoista. Kumpikaan joukkue ei kuitenkaan onnistu luomaan maalipaikkoja.

Reilut viisi minuuttia ennen taukosummeria KooKoon kolmoskenttä saa aikaan painetta Henri Kokkosen vartiomalla maalille, mutta tasoitusmaali syntyy paljon vaarattomammasta tilanteesta ajassa 16.23, kun Teemu Timoskaisen nosto nollakulmasta pomppii Kokkosen patjoista sisään. Viisitoista sekuntia tasoituksen jälkeen KJT:n Tero Willström torppaa KooKoo-peluria rajusti ja joutuu kakkoselle polvitaklauksesta. KooKoon ylivoimasta huolimatta maali nähdään toisessa kenttäpäädyssä: Mikko Koivistoinen tarjoaa puolustuskulmastaan herkullisen harhasyötön oman maalin eteen ja Matti Näätäsellä on helppo työ siirtää vieraat 1-2-johtoon.

Toisen erän ensimmäisellä puoliskolla ei paljoakaan tapahdu. Ainoa maalipaikka aukee KJT:lle pian J-P Holopaisen jäähyn päätyttyä, mutta Heikkinen pelastaa kiekon varmemmille vesille hyökkääjän lavasta. Ottelun puolivälissä joutuu torjuntatöihin puolestaan Kokkonen joka torjuu hyvin Tatu Katteluksen ohjauksen maalin edestä. Samalla KJT vaihtaa maalin suulle Jaakko Suomalaisen.

Suomalainen joutuukin pian pommituksen kohteeksi kun KJT aloittaa jäähyilyn. Ensin Toni Mustonen saa 2+2 ja ennen jälkimmäisen kakkosen päättymistä Pasi Lehtinen pamauttaa läpiajossa ollutta Timoskaista halonhakkaajan ottein sormille kakkosen arvoisesti. KooKoon tasoitus syntyy ajassa 15.19 pitkän painostuksen jälkeen. Alivoimamiehistö oli juuri saanut kiekon pelattua pois alueelta ja suunnitteli vaihtoa, kun Mikko Kinnunen pujottelee maalin eteen ja tarjoaa yksinään maalin kulmalla seisoskelevalle Marko Leväselle todellisen tuhannen taalan paikan.

Kolmannen erän alussa KooKoon kolmoskentällinen jatkaa hyviä otteitaan pyörittäen peliä hyökkäyspäädyssä, mutta lisämaaleja ottelussa ei enää nähdä. Ehkä paras paikka aukeaa Timoskaiselle, joka pääsee Tero Jaakkolan harhasyötöstä nokikkain Suomalaisen kanssa, mutta hän laukoo yli maalin. Viimeisen minuutin aikana, Antti Huuhkan istuessa estämiskakkostaan, KJT pommittaa vielä rajusti, mutta summeri pelastaa KooKoon. Jatkoaikaa ei pelata - epäselväksi jäi oliko näin alunperinkin sovittu.

Miltä meno näytti?

Kankealta, kuuluu vastaus otsikon kysymykseen. Kuten odottaa sopikin, ei kauden enimmäinen harjoituspeli vielä suuria ihastelunaiheita tarjoillut. Vaikka KooKoon joukkue onkin ollut kasassa huomattavasti avstustajan joukkuetta kauemmin, niin silti KJT:n peli näytti tällä hetkellä olleen valmiimpaa kuin isäntien. Irtokiekkoihin ahnaasti rynninyt KJT myös vaikutti isommalta ja selvästi fyysisemmältä joukkueelta, mikä aiheutti ongelmia kouvolalaispelureille.

KJT:n hyökkäyspelin sielu oli tänään Miikka Lindholm joka pyöritteli ja rakenteli joukkueensa hyökkäyspeliä näyttävästi. Myös Pekka Nöyränen ja kakkoskentän Toni Hälinen - Tomi Mustonen -akseli tuottivat kiirettä vastustajilleen. Puolustuspäässä urakoi Jaakkola ja Ahonen, joille kummallekin tosin myö muutama virhe sattui. Kumpikaan KJT-maalivahti ei todelliseen testiin joutunut, vaikka torjuntoja kertyikin.

Kotijoukkueen hyökkäyskolmikoista parasta peliä esitti kolmoskentällinen, joka oli kasassa jo viime kaudella. Varsinkin Antti Huuhka pelasi hyökkäysalueella hyvin luikerrellen maalin edustalle kerta toisensa jälkeen. Maalejakin olisi varmasti syntynyt mikäli Huuhka olisi malttanut kiekon ajoittain tovereilleen syöttää. Ykköskentässä Tomi Lindfors pyöritti peliä mukavasti, mutta yhteispeli kentällä oli vielä varsinkin ottelun alussa vähän hakusessa.

Uusista nimistä nousi positiivisesti esiin myös Titaaneista siirtynyt Ossi Louhivaara, joka pelasi pirteästi. Louhivaaran laukaisutarkkuudessa tosin on vielä parannettavan varaa. Suurimmissa vaikeuksissa sen sijaan oli KooKoon neloskentällinen. Teemu Peltolan johtama trio ei saanut isoja vastustajiaan pidetyksi, ja hyökkäysalueellakin yritykset jäivät kovin vaisuiksi. Tämän pelin perusteella eivät Peltola eikä Mikko Sipola ole vahvistuksia joukkueeseen. Myös Ossi Munnukka oli vaikeuksissa omalla alueellaan. Simo Mälkiä puolestaan aloitti varovaisesti ja paransi otteitaan pelin edetessä.

Sami Heikkinen pelasi hyvän pelin, eikä voinut kummallekaan maalille mitään. Oli ilo huomata “Niilon“ pelivireen säilyneen pitkästä poissaolosta huolimatta. Kotijoukkueen miehistöstä puuttuivat tänään Timo Nurmberg, Jari Keltanen, Reino Soijärvi sekä Mikko Pukka.

Kentälliset:

KooKoo:

Lindfors - Kinnunen Kattelus

Levänen - Timoskainen - Louhivaara

Huuhka - Liukkonen - Anttila

Koivistoinen - Peltola - Sipola

Onnela - Haapalainen

Mälkiä - Outinen

Grönroos - Holopainen

Munnukka - Rissanen

Heikkinen (Grahn)

KJT:

Lindholm - Forss - Näätänen

Mustonen - Hälinen - Nöyränen

Vilhula - Willström - Harju

Vilen - Lievonen - Salmi

Kostiainen - Öhberg

Jaakkola - Ahonen

Lehtinen - Grönberg

Jusslin

Kokkonen (Suomalainen)

» Lähetä palautetta toimitukselle