Mattila: "Paska päivä, paska peli"

"Lauo!" kuului ohjeistus myös keskiviikkona.
Kuva © Antti Varonen
KooKoo kohtasi keskiviikkoisessa kamppailussa Kiekko-Vantaan. Vahvasti kampoihin pistäneet vierailijat eivät kyenneet pysäyttämään kotijoukkueen ylivoimaa, joten pisteet jäivät Kouvolaan luvuin 5-2.

Ottelussa ei nähty kummankaan joukkueen suvereenia hallintaa. Molemmat pelasivat ylivoimaa useaan otteeseen, mutta KooKoo käytti maalintekopaikat vastustajaansa paremmin hyödyksi. Kouvolalaisten Petri Mattila ei ollut kuitenkaan tyytyväinen kotijoukkueen peliesityksiin.

− Paska päivä, paska peli. Vaihtaisin Kiekko-Vantaan flunssan tähän meidän päävammaamme. Valmistauduimme peliin vain puoliksi ja epäammattimaisesti, KooKoolle pitkän puhuttelun pitänyt Mattila murahti.

Keskiviikkoillan kamppailu ei saanut heti tuulta alleen. Tahmeahko ensimmäinen erä näytti menevän Kiekko-Vantaan nimiin, sillä joukkue pääsi kilistelemään tolppia useaan otteeseen. Asemat kääntyivät päälaelleen ainakin tulosta katsottaessa, kun vantaalaisten lainavahti Christian Heljanko ei ehtinyt kiekon eteen Juuso Rajalan laukoessa napakasti maalin kulmalta.

Väriä peliin

Kamppailun toinen kaksikymmenminuuttinen näytti kuitenkin, että keskiviikkonakaan ei jäätäisi yhteen maaliin. Vantaalaisten nopeat maalit muuttivat asetelmat toisin päin, sillä nopeasti KooKoon alueelle luistellut Aleksi Järvinen ja ylivoimaosumalla joukkuettaan ilahduttanut Samuli Valvisto muuttivat lukemat 2−1:een.

− Tuntemukset tästä pelistä ovat yhtä huonoja kuin olotilakin. Joukkueessamme jyllää paha flunssa-aalto: kaikki maalivahdit ovat kuumeessa ja maanantain harjoituksissa oli vain kaksi puolustajaa. Christian Heljanko pelasi siihen nähden hyvin, että tämä oli hänen Mestis-debyyttinsä, Kiekko-Vantaan valmentaja Jami Kauppi tuumi nuhaisena.

Kouvolalaiset osoittivat jo muutaman minuutin kuluttua, ettei joukkue ole harjoitellut erikoistilannepelaamista ja laukauksia turhaan. Joona Karevaara tasoitti pelin ylivoimalla, mutta Henri Tuominen vei KooKoon johtoon nopeasti tasoituksen jälkeen.

KooKoon viime silaukset

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet näyttivät olevan hieman nukuksissa. KooKoo halusi varmistaa voittonsa tekemällä vielä kaksi osumaa. Maaleista vastasivat Teemu Rinkinen ja Mika Koivisto.

− Pelasimme kaksi erää ihan pirteää ja raikasta kiekkoa. Yritimme loppuun asti, mutta tipuimme ensimmäistä kertaa tällä kaudella viivan alapuolelle, Kauppi analysoi.

− Mikään ei toiminut. Pelasimme viimeisen ja oikeastaan toisenkin erän kolmella kentällä, sillä täytyi löytää ukkoja, jotka voisivat pelata tuolla. Arttu Heikkinen-Henri Tuominen-Mika Koivisto oli ainoa kenttämme, joka sai jotain aikaan, Mattila harmitteli.

Kiekko-Vantaa pelaa seuraavan kerran perjantaina, kun se vierailee Kajaanin Hokin luona. Kouvolalaiset saavat puolestaan jatkaa otteluitaan kotona, kun Kouvolaan luistelee lauantaina Peliitat.