KooKoo ei antanut Akatemialle edes lämmintä kättä

Nuori maalivahti Juhana Aho piti joukkueensa pelissä mukana.
Ottelussa vahvasti niskan päällä ollut KooKoo ei juurikaan antanut nuoren jyväskyläläisryhmän hyppiä silmille Kouvolan perjantai-illassa. Pisteet jäivät Kouvolaan lopulta maalein 5-2 (1-1, 2-0, 2-1).

KooKoo oli ennakko-odotusten mukaisesti ottelussa peliä hallitsevampi osapuoli. Toisessa erässä joukkue laittoi suuremman vaihteen silmään, mihin vierailijat eivät kyenneet enää vastaamaan.

Kotijoukkue olisi ottelussa voinut takoa suuremmatkin numerot taululle, mutta viimeistely oli kehnoa ja maalivahti Juhana Aho pystyi vierailijoiden maalilla ottamaan joitakin tärkeitä pelastuksia, sekä pitämään joukkueensa vielä jotenkin pelissä mukana.

— Erittäin hyvä ja vauhdikas kiekkoilta! Tiedettiin, että vastaan tulee sisuuntunut, nälkäinen ja aktiivinen joukkue vastaan. Ja kyllähän voisi sanoa, että oltiin kokemuksen verran edellä ja kokonaisuus oli pikkuisen vakuuttavampi, KooKoo-käskyttäjä Juha Juujärvi totesi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Avauserästä asti KooKoon hallintaa

Ensimmäinen koko ottelun tavoin oli KooKoon pienehköä hallintaa ja JYP-Akatemia tyytyi tekemään hyviä vastaiskuja. Vierailijoille tuotti hankaluuksia kiekon alueelletuonti, minkä takia jyväskyläläiset joutuivatkin pääasiassa heittämään kiekkoa päätyyn.

Kotijoukkue ei hallinnastaan huolimatta kuitenkaan päässyt parhaille maalintekopaikoille erän alkupuolella. Ylivoimalla kotijoukkueen pelaaminen ei tuottanut myöskään paikkoja ja näyttikin, että parhaat paikat ylivoimalla siunaantui alivoimajoukkueelle. Akatemia ei alivoimallaan kuitenkaan paikkojaan hyödyntänyt, vaan kotijoukkue iski lopulta ylivoimallaan suoran hyökkäyksen maaliin, kun Joona Karevaara runnoi kiekon väkisin sisään.

Maalista kotijoukkue sai lisää virtaa, ja kiekko näytti pyörivän entistä enemmän vierailijoiden päädyssä. KooKoo sai luotua puolisen kymmentä kelpo vetopaikkaa, mutta aivan liian moni laukaus viuhui maalitolppien ohitse.

JYP-Akatemia sai kuitenkin tasoituksen, kun joukkue kerrankin pääsi luomaan järkevän pyörityksen KooKoo-alueelle. Valtteri Hotakainen laukoi maskista tarkan rannelaukauksen, joka meni Kristian Järvisen räpyläkäden alta maaliin.

Kotijoukkue lisäsi vauhtia

Toinen erässä nähtiin erittäin paljon jäähyjä. Tuomarit puhalsivat yhteensä 16 minuutin edestä istumista, ja erän alussa kotijoukkue pääsi pelaamaan neljä minuuttia ylivoimaa. KooKoon ylivoima on viime aikoina ollut surullista katseltavaa ja sitä se oli myös tälläkin kertaa.

— Meillä on kovasti työsarkaa pistää ylivoimapeliä parempaan kuntoon ja pitää se pelinopeus yllä, mikä on tasakentillä parhaimmillaan. Nythän näytti ajoittain vaarallisimmat paikat tulevan alivoimajoukkueelle kuin ylivoimajoukkueelle, pyöritteli KooKoo-valmentaja Juujärvi.

Jäähyjä tuomittiin ja joukkueet pääsivät pelaamaan toisiaan vastaan tasavajaalla. Oranssimustien Henri Tamminen vei joukkueensa johtoon, kun maalivahti Aho päästi hieman turhan helposti rannelaukauksen etunurkasta sisään.

KooKoo lisäsi vauhtia ja eräässä vaihdossa kiekko pyöri kaksi kertaa Akatemian maaliviivalla, mutta jotenkin kiekko lopulta päätyi Ahon räpylän alle. Kotijoukkueella oli muitakin paikkoja ja se hallitsikin peli varsin suvereenisti, minkä takia Jukka Ahvenjärvi joutui turvautumaan aikalisään.

Aikalisästä ei kuitenkaan kauaa ehtinyt kulua, kun Santtu Huhtala räjäytti hallin komealla yksilösuorituksellaan. Henri Tuominen antoi näppärän jättösyötön Huhtalalle, joka vei Akatemia-puolustajaa näyttävällä kärkikynällä ja laukoi kiekon maaliin. Tilanne sai alkunsa kouvolalaisten kiekonriistosta omalla puolustussinisellä ja nopeasta suunnanmuutoksesta.

— KooKoo on erittäin vahva, hyvin liikkuva joukkue ja taitoa löytyy paljon. Pystyi napsauttamaan toisessa erässä vauhtia lisää ja pääsi sitä kautta vahvasti kuskin paikalle, Ahvenjärvi ylisti kotijoukkuetta.

Myös JYP-Akatemialla oli paikkoja toisessa erässä KooKoon vyörytyksestä huolimatta, mutta viimeinen silaus viimeistelystä jäi puuttamaan.

Pisteet jäivät Kouvostoliittoon

Päätöserän alkuun JYP-Akatemia sai nopean kavennuksen, kun Oula Palve laukoi tarkalla rannelaukauksella kiekon maaliin. Ilo kesti vain muutaman minuutin, sillä Jari Kauppila vei kotijoukkueen takaisin kahden maalin karkumatkalle.

Kouvolan oranssimustilla oli päätöserässä ainakin kolme läpiajoa, joista yksi lopulta upposi. Sen sai kunnian viimeistellä ottelun viimeisellä sekunnilla Mikael Kuronen

Hurrikaanipaidat aiheuttivat läpiajoja kotijoukkueelle esimerkiksi halvoilla harhasyötöillä, kerran jopa maalivahti Järvinen onnistui roikkukiekollaan vapauttamaan Teemu Tallbergin nokikkain Ahon kanssa.

— Meillä oli jo aiemmin paikkoja ratkaista peli terävämmällä viimeistelyllä. Me hukattiin aika paljon sellaisia selkeitä maalintekopaikkoja, ainakin ne läpiajot jäivät päällimmäisenä mieleen, Juujärvi harmitteli.

Akatemia-valmentaja Ahvenjärvi löysi kuitenkin joukkueensa esityksestä hyvääkin.

— Me ollaan iloisia siitä, että tehtiin tänään kaksi maalia. Kahdessa edellisessä pelissä ollaan saatu tehdyksi nolla maalia, ja se on tärkeää saada tuolle joukkueelle niistä kahdesta maalista lisää energiaa meidän omaan tekemiseen.

KooKoo ja JYP-Akatemia pelaavat seuraavan ottelunsa vasta marraskuun ensimmäisenä päivänä revanssiviikonlopun merkeissä. Tuolloin KooKoo isännöi HC Keski-Uusimaata, kun taas hurrikaanipaidat saavat Jyväskylässä vastaansa Kiekko-Vantaan.