Kolmas kohtaaminen, toinen sama lopputulos

MESTIS / Raportti
Marlo Koponen kuumensi perjantai-illassa vastustajan tunteita.
Kuva © Antti Varonen
Pisteistä huolimatta pelinsä kanssa kamppailut KooKoo sai perjantaina vieraita Jyväskylästä, kun Kouvolassa vastaan luisteli JYP-Akatemia.Tunnekuohuilta ei mustaoranssien 4−2-voitossa vältytty.

KooKoo ja Akatemia kohtasivat lokakuisena perjantaina jo kolmannen kerran tällä kaudella. Kouvolalaiset saivat tälläkin kertaa kovan vastuksen, sillä vierailijat taistelivat loppuun saakka. Ratkaisun paikoiksi muodostuivat kuitenkin kliseiset erikoistilanteet, sillä kuudesta maalista puolet tehtiin ylivoimalla. 

− Ei jää sanan sijaa, etteivätkö pelaajat olisi antaneet tänään kaikkensa. Kajaanissa pelatun heikon ottelun jälkeen tämä oli iso askel oikeaan suuntaan, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila kehaisi.

Viime viikkoina tahmeista ensimmäisistä eristä kärsinyt KooKoo näytti jo alussa katsojille, että passiivinen meno oli tiessään. Jo kahden ja puolen minuutin kohdalla ylivoimalle päässeiden kouvolalaisten jalka kulki kuin tuliterä pulkka, ja joukkue pääsi monesti maalipaikkoihin.

Yrityksestä huolimatta tulosta syntyi ainoastaan toiseen päähän, kun Akatemian Aleksi Honka laukoi maalin edestä kiekon KooKoo-vahti Mikko Rämön selän taakse. Tasoitus saatiin kuitenkin vielä saman erän nimissä. Mustaoranssien Jere Espo pääsi syöttämään kiekon alivoimalla takatolpalla odottavalle Teemu Rinkiselle, ja lukemiksi vaihdettiin 1−1.

Toinen erä ja tuliset tunteet

Toisessa erässä tunteet kävivät kuumina, sillä pientä poikapainia nähtiin tämän tästä. Lajissa kunnostautui etenkin isäntien Marlo Koponen, joka sai muistuksen vielä pelin jälkeenkin. 

Akatemian epäonneksi taisteluhenki ei tuottanut tulosta. Valkopaidat kuluttivat jäähyboksia erässä kahdesti, ja KooKoo rankaisi kummallakin kerralla. Maalinteossa onnistuivat Mattilan suitsutusta osakseen saaneet Jarno Lippojoki ja Juuso Rajala. Ylivoimaonnistumisista huolimatta KooKoon pääkäskijällä on vielä huolenaiheita.

− Aloitukset ovat suuri huolenaiheemme. Niiden eteen on tehty paljon töitä, mutta kehitystä ei ole toistaiseksi tapahtunut, Mattila tuskaili. 

Kuka keksisi tasoituksen?

Ottelun viimeinen erä sujui lähinnä isäntien hallinnassa. Akatemian hyökkäykset eivät tuottaneet tulosta, joten KooKoo pääsi nakuttamaan erän viidennellä minuutilla ottelun neljännen maalinsa. Osumasta vastasi JYP-Akatemiaakin edustanut Ossi Ikonen

JYP-Akatemia ei ollut lopputuloksesta kuitenkaan samaa mieltä. KooKoon menettäessä otettaan jyväskyläläisjoukkue taisteli viimeisen kymmenminuuttisen sinnikäästi. Taavi Tialan kavennus oli kuitenkin lukemien kaunistelua, kun KooKoo otti kauden toisen 4−2-voittonsa Akatemiasta. 

Mustaoranssit pelaaavat uudemman kerran jo lauantaina, kun vierasreissun päämääränä on Vantaa. JYP-Akatemian suuntana on puolestaan Heinola, jossa se kohtaa laskusuhdanteessa olevan peliittanipun.

− Voitto on aina voitto. Huomenna iskemme Kiekko-Vantaan kimppuun ja yritämme paikata sen, mikä sarja-avauksessa jäi tekemättä, tyytyväinen Mattila niputti ottelun.

» Lähetä palautetta toimitukselle