Rinnalle ja ohi!

Mikko Virtanen sai iskeä uransa avausmaalin tyhjään verkkoon.
Revanssiviikonloppu startattiin myös Kouvolan KooKoon ja Mikkelin Jukureiden välillä perjantaina Kouvolassa. Jukurit oli voitossa kiinni aina kolmanteen erään asti, mutta kotijoukkue KooKoo käänsi viime hetkillä kahden maalin tappioaseman 5-2-voitoksi monien vaiheiden jälkeen.

Ottelu ei ehtinyt vanheta kuin muutaman minuutin, kun mikkeliläiset iskivät avausmaalin. KooKoon Jesse Jyrkkiö kärsi kaksiminuuttista ja Jesse Rohtlan nopea syöttö maalin eteen löysi Joonas Kalliolan, joka sai työntää kiekon lähes tyhjään maaliin.

Jukureiden liito ei kunnolla kestänyt ensimmäisessä erässä, vaan kotijoukkue hallitsi kenttätapahtumia. Oranssimusta kotijoukkue piti pelin mikkeliläisten päädyssä, vaikkakin erän viimeiset minuutit olivatkin taas selkeää vierashallintaa.

− Ensimmäisessä erässä meillä oli aihiot päästä ikään kuin pelin päälle, mutta ei kyetty siihen, suomi omiaan kotijoukkueen valmentaja Juha Juujärvi.

Toinen erä alkoi rauhallisemmissa merkeissä. Kiekko pyöri lähinnä keskialueella, eikä kummallakaan joukkueella ollut varsinaista otetta tekemiseensä. Kotijoukkueen ensimmäinen maalipaikka nähtiin vasta erän puolivälin paikkeilla, mutta Tomi Peltosen laukaus suoraan Joona Karevaaran syötöstä meni ohi maalin.

− Toisen erän ensimmäiset kaksi minuuttia uinuttiin samaa unta kuin ensimmäisen erän loppu, analysoi Juujärvi.

Jukureiden toinen maali syntyi hieman yllättäen. KooKoon puolustuksen miesvartiointi petti, ja Kalliola iski illan toisen maalinsa maalinedusruuhkasta.

Tästä oranssimusta kotijoukkue sai selkeästi uutta puhtia ja loikin useamman tilanteen vielä toisen erän aikana. Varsinkin Teemu Tallberg oli hyvällä jalalla liikenteessä.

KooKoo aloitti hurjan kirinsä

Jukurit määräsi tahdin myös kolmannen erän alussa. KooKoon kiri ja todellinen rynnistys alkoi vasta Mikael Kurosen rannelaukauksen painuttua Jukureiden Petteri Similän selän taakse.

Kotijoukkue painoi jatkuvasti kiekkoa hyökkäysalueelle. KooKoon Henri Tuomisen tasoitusmaali oli hyvin samanlainen kuin kahdeksan minuuttia aiemmin osuneen Kurosen. Tuominen nousi itse B-pisteen kaarelle, joskin toiselta laidalta, ja Similä antautui ehkä hieman helponkin näköiselle rannelaukaukselle.

Kuronen otti harteilleen sankarin viitan ajassa 57.20. Jälleen kerran Kuronen nousi yksin siniviivan yli ja upotti kiekon maaliin tolpan kautta ja vei joukkueensa ensimmäistä kertaa johtoon.

− Joskus ollaan kahdestakymmenestä paikasta saatu nolla tehtyä maalia ja nyt saatiin vähän vähemmistä paikoista viisi tehtyä maalia, summaili Juujärvi.

Viimeiset minuutit menivät lähestulkoon oranssimustassa hurmoksessa. Vierailija Jukurit yritti tasoittaa puntteja myös ilman maalivahtia, mutta KooKoo rankaisi näistä paikoista kovalla prosentilla.

Ensimmäisen osuman tyhjiin otti tililleen hyvän pelin pelannut Teemu Tallberg ja loppulukemat 5-2 kaunisteli nuori Mikko Virtanen Mestis-uransa ensimmäisellä maalilla.

− Pelattiin hyvä ottelu. Oltiin taktisesti hyviä ja kaikki kenttäpelaajat oli erittäin hyviä. Tänään ei kuitenkaan voitettu, tiivisti muutamalla sanalla Jukureiden päävalmentaja Antti Pennanen.

− Heikohkoa osittain, mutta hieno nousu ja hienot tärkeät pisteet, paketoi tunnelmansa Juujärvi.

KooKoon ja Jukureiden välinen revanssiviikonloppu jatkuu huomenna lauantaina Mikkelin Kalevankankaalla.