Olli Julkusen huippuilta avitti KooKoon tärkeään kotivoittoon

Olli Julkusen maalivire osoitti heräämisen merkkejä.
Kuva © Jukka Rasimus / Kuvakori.fi
Mestiksen finaalipelit jatkuivat Kouvolassa perjantai-iltana muutaman huilipäivän jälkeen. KooKoo jatkoi siitä, mihin tiistaina Mikkelissä jäi ja tyrmäsi jukurilauman tylyin lukemin 5-0 (3-0, 1-0, 1-0).

Kouvolan KooKoon ja Mikkelin Jukurien välinen Mestiksen finaalisarja jatkui jälleen perjantaina Kouvolassa. KooKoon otteet tiistaina Mikkelissä olivat koko pelin nousujohteisia, ja sitä kouvolalaiset jatkoivat myös tänään.

Mustaoranssi kouvolalaisjoukkue vyöryi heti ensi minuuteista lähtien Jukurien kenttäpäätyyn täydellä höyryllä ja mikkeliläisillä oli täysi työ pitää KooKoon pelaajat pois vaarallisilta maalipaikoilta. Jukuripelaajien vahvasta puolustamisesta huolimatta KooKoo onnistui latomaan kiekon kolme kertaa hieman haparoivasti aloittaneen Ronan Quemenerin selän taakse.

− Meillä oli huono valmistautuminen otteluun ja se näkyi alussa vahvasti ajatusviiveenä sekä kamppailupelaamisessa. KooKoo sai ansaitun voiton. Ei muuta kuin kohti huomista, jukurivalmentaja Antti Pennanen kommentoi ottelua.

Ensimmäinen erä Olli Julkusen näytöstä

KooKoo lähti siis otteluun erittäin kovalla sykkeellä. KooKoon hyökkääjät pystyivät kerta toisensa jälkeen luomaan hyviä maalipaikkoja jukuripäädyssä.

Kauaa ei kouvolalaisyleisön tarvinnut avausmaalia odotella, kun KooKoon duunarihyökkääjä Mika Koivisto siirsi oranssimustat johtoon maailmanluokan ohjauksellaan. Mallikkaan ohjurikiekon maalille lähetti erän kiistaton hahmo, Olli Julkunen.

Maalin jälkeen Jukurit pääsivät hieman paremmin otteluun mukaan, osittain Lauri Kärmeniemen kärsimän kaksiminuuttisen myötä. Mikkeliläisten hyökkäykset kuitenkin päättyivät järjestään huippuvireeseen äityneeseen kanadalaismaalivahti Frédéric Cloutieriin.

KooKoon onnistuneen alivoiman jälkeen alkoikin Olli Julkunen –show. Ensin mies laukoi kiekon tolppaan, mutta seuraavat kaksi laukausta sitten onnistuivatkin. Julkunen laukoi molemmat maalit lähes samoilta jalansijoilta.

Ensimmäinen maali syntyi Joona Karevaaran oivaltavan syötön ja Teemu Rinkisen hienon maskipelaamisen ansioista. Toinen maali lähti siis samoilta jalan sijoilta, mutta nyt syöttäjänä oli myös huippuillan pelannut Timo-Pekka Heikkinen (0+4). Tässäkin maalissa kouvolalaiset olivat saaneet hyvän maskin Quemenerin eteen, eikä ranskalaisveskari mahtanut laukaukselle mitään.

− Huikea ensimmäinen erä ja siitä hyvät alkutahdit. Sen jälkeen pelin vieminen oli joukkueelta hyvin kontrolloitua, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila hehkutti kouvolalaisten hienoa avauserää.

Ottelun loppu KooKoon komennossa

Toiseen erään lähdettäessä KooKoo alkoi hieman turvata johtoasemaansa ja Jukurit pääsi ottelussa hieman niskan päälle. KooKoo kuitenkin kesti jukuripaineen ja Cloutierin maali pysyi edelleen koskemattomana.

Toisen erän alun paineen jälkeen mikkeliläisjoukkue sortui jäähyilyyn ja KooKoo pääsi pyörittämään pitkiä hyökkäyksiä keltapaitojen puolustusalueella. Kotijoukkue myös hyödynsi toisen erän puolivälissä Mika Kujanpään hieman heppoisesti saaman huitomisjäähyn, kun Heikkinen löysi takatolpalle nousseen puolustaja Ossi Ikosen, jolla oli helppo työ siirtää kouvolalaiset jo neljän maalin karkumatkalle.

− Yksi tärkeimmistä asioista oli se, että me ollaan oltu monta kertaa tänä keväänä näissä pudotuspeleissä selkä seinää vasten ja omalla tavallaan tänäänkin oli sellainen päivä, että peli oli vaan pakko voittaa. Monta kertaa ollaan oltu paineen alla, kuten myös tänään, ja kaikki näki millainen oli suoritus, Mattila kehui joukkuettaan.

Kolmannessa erässä Jukureilla oli muutama erittäin pitkä hyökkäys ja Cloutier joutuikin venymään kertaalleen lähes ilmiömäiseen torjuntaan pitäessään maalinsa puhtaana.

KooKoon viides maali tuli sekin ylivoimalla. Jarno Paven katsoi jäähyaitiosta, kun Mikko Virtanen ja Heikkinen järjestivät Jan-Mikael Juutilaiselle tyhjän maalin, mistä Juutilainen myöskään erehtynyt.

Maalin jälkeen tunteet hieman kuumentuivat, kun Samuli Piipponen taklasi maalia tuulettanutta Juutilaista. Isoimmilta kärhämiltä kuitenkin selvittiin.

Ottelun loppu oli sitä kuuluisaa kosmetiikkaa, kun molemmat joukkueet odottivat vain loppuvihellystä. Loppuvihellyksen jälkeen oli taas aihiot tiistain tapaan pieneen torikokoukseen, mutta tuomarit ehtivät lopettaa painit ennen kuin ne ehtivät kunnolla alkaakaan.

− Iso voitto meille, yhden kiinnityksen tästä toki vain saa, mutta henkisellä puolella äärimmäisen iso voitto. Ollaan kolme viimeistä peliä oltu heitä vastaan vähän alakynnessä, Mattila pyöritteli ja jatkoi:

− Kolme tasakenttämaalia avauserään, ja kun Jukurit ei ole tänä keväänä hirveästi antanut maaleja viidellä viittä vastaan, eivätkä myöskään ole hävinneet, niin sillalailla tässä pelissä oli meille paljon isoja haasteita ja isoja kynnyksiä, joita pystyttiin ylittämään.

− Hieno yleisö, hieno joukkue, hieno ilta! Tästä saa huomiselle vähän siemeniä siitä, mitä huomenna pitää tehdä ja millä tasolla, Mattila ennakoi huomista.

Ottelusarja jatkuu heti huomenna, lauantaina, Mikkelissä kello 17.00.