Jukurit voiton päässä mestaruudesta - Kouvolassa tasainen ottelu

KooKoo raapinee päätään, sillä mikkeliläiset ovat voiton päässä mestaruudesta.
KooKoo ja Jukurit kohtasivat tiistaina neljännen kerran finaaleissa. Mikkeliläiset käyttivät maalipaikkansa illan isäntiä paremmin ja veivät vähämaalisen ottelun voiton luvuin 2-0.

Neljännessä kohtaamisessa ei ollut epäilystäkään siitä, että kevään finaalipari on erittäin tasaväkinen. Molemmat joukkueet saivat alusta alkaen pyörityksiä ja maalipaikkoja. Illan vierasjoukkue pääsi kuitenkin KooKoota paremmin ykkössektorin maalipaikoille ja viimeisteli vastustajaansa tehokkaammin.

− Olimme valmistautuneet hyvin, peli oli toista kuin viimeksi täällä Kouvolassa. Ensimmäisen 20 minuutin aikana molemmilla oli paljon paikkoja, mutta loput 40 minuuttia olivat seesteisempiä, Jukureiden päävalmentaja Antti Pennanen analysoi.

Pesäeroa rakkaiden vihollisten välille alkoi syntyä ensimmäisessä erässä yhdeksän minuutin kohdalla, kun Miikka Männikkö vei mikkeliläiset johtoon Iivo Hokkasen loistavan esityön tuloksena. Maali toi peliin paljon lisää energiaa, ja myös KooKoo yritti tasoitusosumaa entistä voimakkaammin.

Jukureiden illan toisesta osumasta vastasi Timo Hiltunen, joka ohjasi Juuso Akkasen viivalta tulleen vedon maaliin. Kotijoukkueen peli muuttui huomattavasti tahmaisemmaksi maalin jälkeen.

− Olimme tänään hitaalla, jotkut mämmit tai jarrut olivat menneet korvien väliin. Tekemisessämme oli liikaa viiveitä, mutta on turha analysoida, mistä se johtuu, KooKoon Petri Mattila harmitteli tappiota.

− Joukkue oli hyvin kiinni kiekossa ja sai pitkiä hyökkäyksiä. Jämäkkä puolustus ja hyvä viisikkopelimme jättivät KooKoon tiistaina nollille, Pennanen kehaisi.

Kouvolalaiset eivät onnistuneet murtamaan jukuripuolustusta tarpeeksi hyvin päästäkseen hakkaamaan kiekkoa aivan maalin edustalle. Vierasjoukkueen blokkaukset torpedoivat KooKoon yrityksiä hyvällä prosentilla, eikä mustaoranssi joukkue saanut tehtyä yhtään maalia.

− Tilanne ei ole kummempi kuin ennenkään; meillä on nyt selkä seinää vasten. Nyt mitataan, ketkä ovat kovia äijiä, Mattila psyykkasi.

KooKoo taisteli kolmannessa erässä vimmatusti kavennuksen eteen. Edes ylivoima ei tuottanut tulosta, joten Jukurit siirtyi sarjassa 3−1-johtoon. Jukureiden Ronan Quemener torjui tiistaina kauden kahdennentoista nollapelinsä.

Mikkeliläisillä on perjantaina paikka ratkaista koko sarja, kun finaalit jatkuvat Kalevankankaalla. KooKoon on siis voitettava ottelu, mikäli se tahtoo kamppailla mestaruudesta.

− Panos on selvä: Jukurit pelaa liigapaikasta ja me siitä, että pääsisimme pelaamaan kuudennen ottelun kotiyleisön edessä, Mattila kiteytti.