Jukurit ryösti vallankahvan Kouvolasta

Ronan Quemenerin viime hetken torjunta takasi voiton Mikkeliin.
Kuva © Antti Varonen
Jukurit ja KooKoo kävivät tasaisen kamppailun sarjan piikkipaikasta Kouvolan Sumulaaksossa. Molempien joukkueiden pelin tason vaihdellessa erien välillä ottelusta muodostui erittäin tasainen ja tasokas ottelu, joka kääntyi lopulta mikkeliläisten eduksi lukemin 3-2.

Ottelun panos oli ennakkoon molemmille kristallin kirkas. Pitkään sarjan piikkipaikkaa hallussaan pitäneen KooKoon sarjajohto oli kaventunut vain yhteen pisteeseen ja suora voitto takaisi himoitun ykköspallin vuorostaan mikkeliläisten haltuun.

Pisteiden merkitys näkyi erityisesti Jukureiden ensimmäisen erän otteissa. Joukkue oli selkeästi kouvolalaisia pirteämmällä jalalla liikenteessä ja voitti järjestään jokaisen kaksinkamppailutilanteen itselleen.

Kova työnteko palkittiin ensimmäisen kerran erän kolmannellatoista minuutilla, kun Teemu Turunen pääsi yllättämään Frederic Cloutierin aloituksen jälkeen. Turunen kaapi aloituksesta kiekon itselleen ja laukoi pienestä kulmasta tarkasti kiekon Cloutierin olkapään yli lukemiksi 0-1.

KooKoo hyppäsi käsikirjoitukseen mukaan

Varsin vaisun ensimmäisen erän jälkeen KooKoo löysi liikkeen ja ryhdin mukaansa erätauon aikana, tosin vasta Jukureiden toisen maalin jälkeen.

Oranssimustien Mika Koivisto passitettiin istumaan jäähyä korkeasta mailasta 24 sekunnin jälkeen ja osittain KooKoon merkkausvirheen johdosta Jukurit pääsi kiekottelemaan tyhjän maalin Miikka Männikölle

KooKoon päävalmentaja Petri Mattila ei ollut oman pään virheestä mielissään.

− Alivoimapelissä meidän oma hyökkääjä lähti haistelemaan viivasyöttöä ja se ei ole meidän taktiikka, että lähdetään siihen. Tämän jälkeen olikin takatolpalla äijä jo vapaana, Mattila kertasi.

KooKoo ei kuitenkaan lannistunut Jukureiden kahden maalin johtoasemasta, vaan päinvastoin tuntui saavan lisää energiaa omaan pelaamiseen. Aktiivinen pelaaminen pakotti puolestaan mikkeliläiset virheisiin ja jäähyihin.

Joukkue iski kahden ylivoiman aikana kaksi lähes identtistä maalia, kun ensin Jarno Lippojoki laukoi kiekon siniviivalta suoraan syötöstä maaliin. Vain pari minuuttia myöhemmin Olli Julkunen toisti saman tempun ja toi KooKoon mukaan taisteluun.

Jukuri-käskyttäjä Antti Pennanen näki että joukkue pelasi hyvin aina 0-2-tilanteeseen asti.

− Pelasimme laadukkaasti 0-2-maaliin asti, mutta KooKoo nosti omaa pelaamistaan ja hankki meille muutaman jäähyn ja tuli ylivoimien kautta peliin mukaan. Viimeinen neljäkymmentä minuuttia olikin sitten tasaista vääntöä, Pennanen kehaisi vastustajaa.

Virheistä oppineena viimeiseen erään

Viimeinen 20 minuuttia tarjosi lähes 2500 katsojalle sellaista kiekkoa, mitä ennakkoon ottelusta osattiin odottaa. Tasaista kamppailua tarkan puolustuksen muodossa, jossa ottelu voi kääntyä kummalle joukkueelle tahansa.

Keskiviikona onnikin oli piirun verran mikkeliläisten puolella, kun pitkähkön kouvolalaispainostuksen jälkeen Männikön illan toinen osuma upposi pienen pompun kautta Cloutierin selän taakse.

Ottelun loppuhetkillä KooKoo haki vielä tasoitusta ilman maalivahtia. Aivan viimeisillä sekunneilla Timo-Pekka Heikkiselle avautui vielä huippuluokan tekopaikka, kun hän pääsi maalin edessä nokikkain Quemenerin kanssa, mutta ranskalaisvahti veti Heikkistä pidemmän korren.

Voiton myötä Jukurit siirtyi sarjakärkeen pisteen erolla KooKooseen. Molemmat joukkueet pelaavat seuraavan jo perjantaina. KooKoon vieraaksi saapuu JYP-Akatemia ja Jukurit matkustaa puolestaan Lempäälään LeKin vieraaksi.