Rajala ratkaisi jännitysnäytelmän

MESTIS / Raportti
Juuso Rajalalla oli aihetta hymyyn.
Kuva © Antti Varonen
Kouvolassa nähtiin lauantaina vauhdikas ja tasainen jääkiekko-ottelu taitavien joukkueiden välillä. Kotijoukkueen kultakypärä Juuso Rajala hiihteli suurimman osan ottelusta varjojen mailla, mutta 2-1-voittomaalin hän ohjasi taitavasti Hokin verkkoon.

Ottelussa oli todella kova tempo ensiminuuteista lähtien. Peli aaltoili päädystä päätyyn, mutta kumpikaan joukkue ei onnistunut luomaan vaarallisia tekopaikkoja ennen kuin Joona Karevaaran yllättävä laukaus yllätti mainiosti ottelussa torjuneen Hokki-maalivahti Timo Niemen. Karevaara oli maalin lisäksi todella pirteällä pelipäällä ja aiheutti läpi ottelun harmaita hiuksia vierailijoiden puolustukselle.

Kaksinkamppailuja riitti

Ottelussa ei mässäilty huippupaikoilla ennen viimeistä erää ja Hokin kirivaihetta. Osasyynä tähän olivat lukuisat hyvin hoidetut mies miestä vastaan -tilanteet molempien joukkueiden puolustuksien toimesta. Joukkueet eivät saaneet hyökkäyspeliään vyörytettyä vastustajan maalinedustalle ja laukaukset olivat maalivahdeille helppoja. 

Myös Hokin avausmaali tuli hieman puskista, kun Saku Mäenalanen pääsi yllättämään Mikko Rämön. Kolmannessa erässä Rämöä ei enää ohitettu, vaan viime kauden mestarivahti toimi joukkueensa voiton takuumiehenä.

Molemmat joukkueet saivat ottelussa mahdollisuutensa ylivoimalla, mutta viimeistely oli heikkoa. Peli pyöri näyttävästi, mutta viimeinen ajatus tuntui olevan kateissa. 

Rajala nousi esiin

KooKoon kultaista kypärää kantanut Juuso Rajala oli melko näkymätön lähes koko ottelun ajan kirjauttaen vain kolme laukausta. Rajala kuitenkin sai nimensä tilastoihin ohjaamalla limpun sisään kolmannessa erässä ja pääsi tuulettamaan ottelun voitto-osumaksi jäänyttä maalia.

Hokki sai vielä pelin hallintaansa, mutta KooKoo puolusti taitavasti johtoaan. Vierasjoukkue sai muutaman hyvän tekopaikan, mutta KooKoo taisteli hienosti ja Rämö torjui varmoin ottein loppusummeriin asti. Henri Tuominen viimeisteli vielä tyhjään maaliin ensimmäisen maalinsa KooKoon väreissä.

Ottelu oli KooKoolle viimeinen kotihallissaan ennen joulutaukoa. Kahden vieraspelin viikon joukkue aloittaa tiistaina Lempäälässä LeKiä vastaan. Hokki puolestaan marssittaa joukkonsa jäälle seuraavan kerran keskiviikkona kotihallissaan, jolloin vastaan asettuu KeuPa.

» Lähetä palautetta toimitukselle