KooKoo välieriin

KooKoo lähetti Hokin kesälaitumille.
Kuva © Matti Lindholm
Kouvolan KooKoo varmisti välieräpaikkansa neljännellä voitollaan ottelusarjassa Hokkia vastaan. Kajaanilaiset kaatuivat suoraan neljässä ottelussa ja ratkaiseva ottelu päättyi lukemiin 5-2. - Parempi meni selkeästi jatkoon, siinä ei ole nokan koputtamista, kehui luonnollisesti hieman pettynyt Hokki-luotsi Petri Mattila vastustajaansa.

Hokki aloitti ottelun vahvasti. Kajaanilaiset liikkuivat huomattavasti pirteämmin ja puolustivat todella tiukasti, eikä kotijoukkueella ollut juuri mahdollisuuksia päästä edes hyökkäysalueelle sisään. Oranssimustat vaativat kuitenkin vain yhden tilanteen; Jussi Nättinen ja Mikko Alikoski pääsivät kahdestaan siniviivasta yli, Nättinen heitti hienon syötön takatolpalle eikä Alikoski erehtynyt.

- Ensimmäisessä erässä en tiedä jännitettiinkö vai odotettiinko vai mitä tehtiin, mutta oltiin vastustajaa huonompia ihan selkeästi. Siinä olisi ollut mahdollisuus jopa hävitä tämä ottelu, puheli kotijoukkueen käskyttäjä Juha Juujärvi.

Avausmaalin jälkeen puntit tasoittuivat hieman. Valkopaitaisen vierasjoukkueen ylivoima erän lopussa ei tuonut kaivattua tasoitusta, vaan KooKoo pelasi todella hyvää ja vahvaa sekä alivoimaa, että tasakentällisin ottelun viimeiset minuutit.

- Mikäli KooKoo laittaa erikoistilanneosaamisensa kuntoon, missä me olimme mielestäni selkeästi parempia, niin ovat kyllä mestaruusainesta, kehui vastustajaa Petri Mattila.

Alkaa tapahtua

Hokki tasoitti puntit Jussi Korvakankaan ohjausmaalilla toisessa erässä. Rannelaukaus viivasta pomppi ties kuinka monen pohkeen ja mailan kautta vahvasti pelanneen Mikko Rämön selän taakse ja Korvakangas merkattiinkin maalintekijäksi vasta jälkikäteen.

KooKoo oli kuitenkin päättänyt ottaa sen ratkaisevan voiton. Hyökkääjä Tomi Peltonen sai nuoren TPS-laina Santtu Huhtalan namupassin lapaansa ja ujutti pikkumustan upealla tavalla ohi Hokki-vahti Teemu Seppäsen. Maalin toiseksi syöttäjäksi merkittiin kultakypärän päähänsä saanut Olli Julkunen, joka käytännössä loi koko tilanteen yksin karvaamalla ja taklaamalla ahnaasti.

- Tietyllä tapaa se kokemus näkyi tässä, analysoi Mattila.

Tuomareiden pilli tuntui olevan aika tiukasti taskun pohjalla. 2400-päinen kouvolalaisyleisö vislasi ja huusi muutamaankin otteeseen kovaan ääneen, mutta ylivoima-aikaa KooKoolle ei juuri siunaantunut.

Eikä oranssimusta kotijoukkue ylivoimaa tarvinutkaan. Hienon ottelun pelannut KooKoo-hyökkääjä Antti Roppo sai Hokki-puolustuksen haparoinnin seurauksena kiekon itselleen B-pisteen kohdalla, nousi röyhkeästi maalille ja nosti kiekon aivan maalin kattoon.

- Me tehtiin niin hirvittäviä virheitä, toki rokottivat hyvällä teholla, mutta siitähän tässä lajissa on kysymys. Jos saat jotain niin se pitää käyttää, kertoi Mattila.

Hokki tuntui muutenkin hieman väsähtävän toisessa erässä. Jos ensimmäinen erä ja suurinpiirtein ensimmäinen puolisko toisesta erästä käytiin valkopaitojen komennossa, oli loput ottelusta todella oranssimustaa hallintaa.

KooKoo karkaa voittoon

- Mitään ottamatta KooKoolta pois, niin tosiasia on se, että me oltiin vuoren huipulla tän kauden aikana aikaisemmin kuin tässä ottelusarjassa. Meidän parasta ennen-päivämäärä oli jo mennyt ohi, analysoi Mattila.

Kahden maalin johto ei herättänyt hieman nukahtanutta kajaanilaisryhmää, vaan KooKoo sai iskeä vielä kahdesti komennossaan käytyyn kolmanteen erään. Neljännessä maalissa Pasi Salonen sai jenkkihyökkääjä Nick Dineenin namupassin lapaansa ja kiskaisi komean rannelaukauksen takaylänurkkaan.

- Hyvin on herrat olleet valmiita playoff-pelaamiseen, en näe yhtäkään pelaajaa joka ei olisi pystynyt parantamaan runkosarjasta. Ja se on yksi urheilun tärkeimmistä asioista, että teet hyvän harjoitusprosessin ja pyrit pelaamaan joka ilta voitosta ja opit omista virheistä. Sitä kautta mitä pidemmälle kausi etenee, niin kehityt pelaajana ja joukkuekin kehittyy, viljeli analyysia Juujärvi.

Hokki sai vielä ylivoimamahdollisuuden ikävännäköisen tilanteen jälkeen; koko ottelun varmasti pelannut ja monia syöttöjä katkonut järkälepuolustaja Matt Nickerson ja Hokki-hyökkääjä Miska Humaloja törmäsivät KooKoon kulmassa ja "Nickerin" maila nousi hieman liian korkealle. Humaloja makasi hetken maassa tuskaisen näköisenä, mutta pystyi jatkamaan ottelua. Nickersonin istuessa jäähyllä sai kajaanilaisryhmä vielä mahdollisuuden kaunistaa lukemia, mutta toinenkaan ylivoima ei tuottanut maalia.

- Meidän maalinteko oli hyvin vaikeaa ja vastustajalla se tuntui luonnistuvan, suomi omiaan ja kehui kouvolalaisia Mattila.

Kouvolalaiset sen sijaan päättivät tehdä vielä yhden. Kaksi syöttöpistettä ja monta hienoa taklausta saalistanut kultakypärä Julkunen ja keskushyökkääjä Jan-Mikael Juutilainen pääsivät hyökkäykseen kahdella yhtä vastaan. Julkunen antoi poikittaissyötön, Juutilainen otti vielä pari potkua kiekon lapaansa saatuaan ja täräytti huikean lämärin takakulmasta sisään.

Ottelu ei ollut kuitenkaan vielä ohi, vaikka oranssimustien pakisto niin näytti luulleen. Laiskan puolustamisen tuloksena kajaanilaishyökkääjä Joonas Alanne pääsi ajassa 54:21 vetopaikkaan ja todella napakka ja tarkka rannari löysi tiensä aivan takaylänurkkaan. Hokki taisteli loppuun asti, mutta luvut eivät tuosta enää kaunistuneet. KooKoo vei sarjan nimiinsä komealla 5-2-voitolla ja otteluvoitot menivät siis kouvolalaisille suoraan 4-0.

- Parhaimmillaan pelattiin nautittavaa kiekkoa, mutta ei pystytty vain tekemään tulosta, tiivisti kajaanilaisten luotsi Mattila.

- Omat miehet taisteli kuitenkin loppuun asti, eikä periksi missään vaiheessa annettu.

Juha Juujärvi katseli luottavaisin mielin tulevaisuuteen.

- Me ollaan nyt niiden neljän joukossa, jotka todella tulee mestaruudesta tappelemaan. Katsellaan sitten ensi viikolla.