KooKoo nousi Pauli Levokarin tavoin

MESTIS / Raportti
Kouvolalaisyleisö pääsi tuulettamaan KooKoon voittoa viidennessä välierässä.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Kouvolan KooKoo kohtasi maanantain välieräottelussa kovassa vireessä olleen Kajaanin Hokin. Värikkäiden vaiheiden jälkeen kouvolalaiset käänsivät tappioaseman voitoksi ja tiukensivat otettaan finaalipaikasta.

Maanantaiseen kamppailuun lähdettäessä kajaanilaiset olivat valmistelemassa ryöstöjen ryöstöä. Sarjan ennakkosuosikkina pidetty KooKoo oli voittanut kaksi ensimmäistä kohtaamista, mutta Hokki käänsi seuraavat väännöt itselleen. Mustaoranssipaidoilla oli lähes pakkovoiton paikka, sillä Hokki oli nappaamassa yliotetta sarjasta. Asetelmat olivat kutkuttavat.

Ottelu oli alusta asti fyysinen, myös tunteet kävivät kuumana. Kotijoukkue KooKoo aloitti pelinsä kovalla taklaamisella ja aktiivisella luistelulla, mikä miellytti kannattajia. Pelin alkuminuutit näyttivät pikemminkin kouvolalaisten ylivoimalta kuin normaalilta pelitilanteelta.

Kolmen minuutin kohdalla ottelu alkoi muuttaa suuntaansa. KooKoon luottopakki Jarno Lippojoki otti jäähyn kampituksesta ja Hokki pääsi testaamaan ylivoimaansa ensimäistä kertaa. Valkopaidat latasivat ylivoimalla akkujaan ja alkoivat jälleen tiukentaa kamppailun tahtia.

Myös KooKoo pääsi yrittämään avausmaalia ylivoimalla Hokin Jussi Makkosen kuluttaessa jäähypenkkiä. Väsytetty kotijoukkue ei saanut ylivoimalla mitään aikaan, ja ottelu jatkui nollalukemissa. Turhautunut KooKoo pelasi huolimattomasti ja kohelsi pitkin kaukaloa kuin junnupelissä konsanaan.

Ensimmäisen erän loppu oli kajaanilaisten juhlaa. Hokki teki kaksi maalia alle minuuttiin ja tykitti itsensä tukevaan johtoasemaan Arttu Heikkisen ja Timo Hiltusen salamamaaleilla. Kotijoukkuueen itseluottamuksen viimeisetkin rippeet näyttivät olevan tiessään ja yleisön lisäksi myös KooKoo-vahti Mikko Rämö hieroi kasvojaan.

Uusi erä, uudet kujeet

Toiseen erään lähdettäessä oli mustaoranssipaidoilla uuden vireen lisäksi myös uusi maalivahti, kun veräjää vartioimaan vaihdettiin TPS-kasvatti Kristian Järvinen. KooKoo-hyökkääjien jalka liikkui selkeästi vastapuolen kollegaa kepeämmin, mutta peli näytti kotijoukkueen kannalta edelleen tahmealta. 

KooKoolle tarjottiin avausmaalia suorastaan silkkihansikkain, muttei mikään ylivoima näyttänyt onnistuvan. Viidellä kolmea vastaan pelattaessa KooKoo pyöritti peliä vain näennäisesti, eikä saanut juuri mitään aikaiseksi. Peli alkoi näyttää pikemminkin marraskuiselta hakemiselta kuin kevään suurelta pudotuspeliltä.

Kouvolalaisten vetoja tehokkaasti blokannut Hokki menetti hyvän vireensä toisen erän turhaan jäähyilyyn. Vaikka kotijoukkueen ylivoima oli luokattoman tehotonta, joutui alivoimalla väsytetty Hokki joutui antautumaan kerran Mikael Kurosen avatessa takaa-ajajien maalitilin pirteästi pelanneen Marlo Koposen syötöstä.

Game seven? 

Kolmannen erän alussa olisi voinut luulla tulleensa täysin uuteen otteluun. Molemmat joukkueet väänsivät kiekosta kuin kyseessä olisi ollut sarjan seitsemäs ottelu. Hetken aikaa mietin, olinko erätauolla eksynyt katsomaan naapurikaupungissa vääntävän SaiPan otteita. Joukkueet tiesivät, että peli oli vasta aluillaan.

Hokki otti erän toisella minuutilla jäähyn kampituksesta ja antoi KooKoolle ylivoiman vaarallisimpaan mahdolliseen vaiheeseen. Koko illan luokatonta ylivoimaa läpsytellyt KooKoo ei hyödyntänyt saatua ylivoimaa, vaikka se tuli kotijoukkueelle kuin tilauksesta.

Erän kuudes minuutti toi kuitenkin balsamia kiroilevan kouvolalaisyleisön haavoihin. KooKoon kokenut kapteeni Jari Kauppila näytti joukkueelleen esimerkkiä vetämällä kumilätkän Hokin maalivahti Teemu Seppäsen selän taakse. Vapautuneiden tuuletusten päätteeksi myös luistimilla viilettävä jääkaappipakastin, Pauli Levokari, hauskuutti yleisöä kompuroimalla omiin jalkoihinsa. KooKoo oli nousemassa Levokarin tavoin ylös jään pinnasta.

Vierasjoukkue ei kuitenkaan hevillä luovuttanut. Hokki ärsytti isäntiä parhaansa mukaan ja pelasi erittäin väkevää ylivoimaa. Ärsyttäminen ei ollut turhaa, sillä kouvolalaisleiristä Timo-Pekka Heikkinen sortui ottamaan jäähyn kriittisessä paikassa. Kesken pelin maalille vaihdettu Järvinen ei lahjamaaleja antanut, vaan piti kouvolalaisten taistelua hengissä.

Ratkaisua jännitettiin loppuun saakka

Kovatempoiseksi äityneessä ottelussa oli vain ajan kysymys, milloin joku pääsisi tuulettamaan. Molempien joukkueiden kannattajat haukkoivat henkeään, mutta KooKoo sai olla se, joka poimi marjat kovasta työstä. Kultakypärää kantava Tomi Peltonen sai jälleen aihetta juhlaan tehdessään ottelun voittomaaliksi jääneen 3-2-osuman Hokin verkkoon.

Loppuminuutit olivat silti yhtä jännitysnäytelmää. Kajaanilaiskiekkoilijoiden lisäksi myös yksittäiset Hokin kannattajat alkoivat turhautua. Hokki otti erän loppuun kahdeksannen rangaistuksensa, katsomossa ei jaettu tuomioita. KooKoo yritti pitkään helpottavaa 4-2-osumaa, mutta maali ei saanut nähdä  päivänvaloa.

Kajaanilaisten aggressiivisesta painostuksesta huolimatta KooKoo pääsi tuulettamaan kolmatta kiinnitystään ja tiukempaa otetta finaalipaikasta. 

Pelit jatkuvat keskiviikkona Kajaanissa, jossa KooKoolla on mahdollisuus katkaista sarja ja edetä finaaleihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle