KJT ei antanut SaPKolle mahdollisuuksia

Illan ottelussa kohtasivat Savonlinnan Pallokerho ja KJT Järvenpäästä. Molemmilla joukkueilla oli eilen illalla peli ja se näkyi illan ottelussa. KJT oli laiskatempoisen ottelun ylivoimainen voittaja numeroin 5-0.

Ottelu alkoi kotijoukkueen merkeissä. Heti ensimmäisellä minuutilla Pekka Nöyränen pääsi kokeilemaan pienestä kulmasta kiekon liruttamista vierasjoukkueen maaliin. SaPKon maalilla pelannut Tomi Räisänen onnistui kuitenkin torjumaan Nöyräsen löysän vedon.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin erän viidennellä minuutilla. Toni Mustonen karvasi keskialueella savonlinnalaispuolustajalta kiekon. Mustonen pääsi nousemaan Riku Rahikaisen kanssa ylivoimahyökkäykseen. Mustosen hieno syöttö löysi maalin edestä Rahikaisen, joka laittoi kiekon hallitusti Räisäsen jalkojen välistä maaliin.

Erän kuudennella minuutilla KJT sai painettua kiekon vierasjoukkueen alueelle. Yli minuutin pyöritysjakson aikana ei kuitenkaan kunnon vetoja saatu aikaiseksi. Lopulta Timo Ahosen löysä veto jäi Tomi Räisäsen varusteisiin.

Heti seuraavalla minuutilla KJT:n paljon parjattu puolustus näytti parempaa puoltaan. Oivallinen läpisyöttö vapautti Miikka Lindholmin yksin läpi, mutta Lindholmin nosto jäi taas Räisäsen varusteisiin.

SaPKo sai ensimmäisen laukauksen KJT:n maalia kohden erän kahdeksannella minuutilla. Helpohko veto jäi kuitenkin varmasti torjuneen Jaakko Valkaman syliin.

Erän puolen välin jälkeen KJT sai pelata yhteensä lähes neljä minuuttia ylivoimaa. Aluksi näytti, että tehoton pyöritys ei tuota tulosta, mutta jälkimmäisen ylivoiman aikana KJT vihdoin onnistui. Pekka Nöyränen toi hyvällä luistelulla kiekon hyökkäysalueelle. Nöyränen jätti kiekon Iippo Suutariselle, joka siirsi pelivälineen Matti Luomalle maalinkulmalle. Luomalla oli helppo työ laittaa nappisyötöstä kiekko tyhjään maaliin.

Ottelun ensimmäinen erä tarjosi pääasiassa KJT:n laiskatempoista pyöritystä. SaPKo oli heti alusta lähtien vastaantulija ja varsinaisia maalipaikkoja vierasjoukkue ei pystynyt luomaan yhtään.

KJT ratkaisee pelin

Toisen erän alussa KJT lopullisesti ratkaisi pelin itselleen mennessään 3-0- johtoon. Jaska Vilen toi kiekon ylivoimalla hyökkäysalueelle. Vilenin syöttö napsahti maalin edessä päivystäneen Matti Lievosen lapaan. Lievonen pisti nätillä rannevippauksella kiekon maalin takakulmaan.

KJT:n kolmas maali lamaannutti täysin vierasjoukkueen ja seuraavat minuutit KJT pyörittikin kiekkoa savonlinnalaisten päädyssä. Ottelun kulusta kuvaavaa onkin, että ensimmäinen laukaus toisessa erässä KJT:n maalia kohden tuli keskialueelta erän seitsemännellä minuutilla.

Erän yhdeksännellä minuutilla KJT teki neljännen maalinsa Ari Karjalaisen istuessa jäähyllä. Hyvässä vireessä ollut Jaska Vilen antoi kiekon siniviivalle Kai Öhbergille, jonka matala lyöntilaukaus upposi maalin takakulmaan.

Ottelun paras paikka vierasjoukkueelle siunaantui erän 15. minuutilla. Kalle Konsti pääsi laukomaan b-pisteeltä kiekon KJT:n maalin tolppaan.
Ottelun toinen erä oli pääosin samanlainen kuin ensimmäinen erä. KJT dominoi, mutta vetoja tuli selvästi liian vähän ja kiekkoa siirreltiin mieheltä toiselle. SaPKosta ei oikein mikään kenttä saanut peliä rakennettua.

Zzzzz Zzzzzzzz

Ottelun viimeisessä erässä nähtiin vielä yksi maali, kun Jaska Vilen ja Juha Jusslin pääsivät ylivoimahyökkäykseen. Vilenin vedon Tomi Räisänen torjui eteensä, mutta Jusslin oli paikalla ja latasi kiekon tyhjään maaliin.

KJT:n viidennen maalin jälkeen erä oli sitten mitä tylsintä seurattavaa. Molempien joukkueiden luistimissa painoivat selvästi eiliset pelit. SaPKo pyrki parhaansa mukaan rakentamaan peliä ja KJT hallitusti katkoi SaPKon avaukset. Nopeassa tahdissa tapahtumaköyhä erä pelattiin loppuun ja järvenpääläisyleisö sai tyytyväisenä lähteä kotiin jännittämään vaaleja.

KJT löytämässä peli-ilon

Ottelun jälkeen SaPKon valmentaja Timo Turunen antoi tunnustusta kotijoukkueelle.

- Hävisimme kaikki kaksinkamppailut, emmekä päässeet peliin mukaan missään vaiheessa. KJT on ollut kovin vastus tänä vuonna.

KJT:n valmentaja Jan Lehti oli erittäin tyytyväinen omiensa otteisiin

- Olemme alkaneet löytää peli-ilon. Pojat ovat hyvin mukana pelissä ja selvästikin he haluavat pelata Mestistä myös ensi vuonna

Vaikka KJT:lle voitto tulikin tänään, on Lehdellä huolia tulevia pelejä ajatellen. Joukkueen runkopelaajista suuri osa on toipilaina. Tänään meni Pekka Nöyräseltä olkapää. Tuomas Forss pelasi tänään toipilaana ja hänen jatkonsa on epävarmaa. Lisäksi Timo Ahonen joutui jättämään pelin kesken ilmeisesti kuumeilun takia. Jani Taanonen on myös edelleen pois ja hänen saamisensa takaisin on myös epävarmaa.