Toverit Turusta niskan päällä Keuruun perjantai-illassa

TUTO vei Keuruun perjantai-iltaa alusta asti.
Keuruun perjantai-illassa olivat odotukset korkealla. Molemmille joukkueille tärkeistä pisteistä ei kuitenkaan saatu aikaan kunnon kamppailua, sillä TUTO löi luun isäntien kurkkuun heti avauserässä ja piti tasonsa loppuun asti lukemin 4-11.

TUTOn tyrmäävä alku ratkaisi pelin heti alun tutustumistanssin mentyä.

Avausmaalista vastasi Teemu Vuorisalo reilun kuuden minuutin kohdalla. Tämän jälkeen peliä oli pelattu vain pari minuuttia enemmän, kun TUTO oli siirtynyt ottelussa jo kolmen maalin karkumatkalle. Vuorisalo kerkesi tässä iskemään kahdesti ja Jasper Lindsten kertaalleen.

KeuPa oli pakotettu aikalisään ja maalivahdin vaihtoon. Petri Pitkäsen tulo maalille toikin KeuPalle virtaa kavennuksen verran, kun kultakypärä Juuso Mörsky herätteli ylivoimamaalillaan kotijoukkuetta lukemiin 1-3.

− Tänään ei pelattu sovitun suunnitelman mukaan ja kirikin tyrehtyi kurittomuuteen, tuumaili KeuPan valmentaja Jussi Tupamäki pelin jälkeen.

Tästä kerkesi kulua reilu minuutti ennen kuin TUTO meni menojaan. Pelikello oli hädin tuskin sivuuttanut erän puolivälin, kun vieraat olivat karanneet jo 1-5-johtoon. Maaleista vastasivat Anssi Virkki ja Rasmus Kulmala.

Pikkujouluhurmoksessa KeuPa painoi vielä 15 minuutin pelin jälkeen 2-5-kavennuksen Emppu Pulliaisen iskettyä, mutta sukunimikaima Tuukka Pulliainen kuittasi tämän nopeasti ja niittasi TUTOlle erätaukojohdoksi lukemat 2-6.

Toinen erä oli toivoa täynnä

Toiseen erään KeuPa haki uutta nostetta heittämällä alussa vaihdetun Erno Suomalaisen takaisin maalinsuulle.

Kovin kauan ei Suomalainen kerennyt kotijoukkuetta pitämään pystyssä, kun ajassa 21.16 TUTON Hannu Kuru pääsi nostamaan paluukiekon maaliin.

Tästä tovin kuluttua KeuPa ryhdistäytyi hetkeksi ja suuntaa nousulle näytti nuori Joni Mäkelä komealla nousullaan, kaventaen pelin lukemiin 3-7.

Mäkelän taistelu palkittiin maalilla.

Ja mitä nuoret edellä, sitä kokeneempi kaarti perässä: Reilu minuutti tästä Mörsky ja Kaarlo Jormakka kampesivat ylivoimahyökkäykseen, jonka ikitaistelija Jormakka viimeisteli lukemiin 4-7.

− Kurittomuus nosti hetkeksi päätään toisessa erässä myös meillä. Omiin tuli aivan liikaa ylivoimahyökkäyksiä, onneksi maalivahti piti meidät mukana toisella puoliskolla, Ismo Lehkonen kertasi TUTOn iltaa lehdistötilaisuudessa.

Viisi minuuttia myöhemmin KeuPan pyristely kuitenkin taitettiin lopullisesti, kun läpi karannut Anton Kokkonen kaadettiin rangaistuslaukauksen arvoisesti. Rankkarista mies ei erehtynyt, vaan iski lukemiksi 4-8, joissa siirryttiin myös erätauolle.

Kolmas erä toden sanoi

Ottelun kolmas erä jäi kuriositeetiksi TUTOn kaunistellessa lukemia ja molempien välttäessä isompia hässäköitä.

KeuPan toivo taittui lopullisesti ajassa 44:06 Henri Ruotsalaisen sivaltamaan siniviivaosumaan. Maalin myötä Suomalainen sai tarpeekseen KeuPan maalilla ja teki tilaa toistamiseen Pitkäselle.

Henri Ruotsalainen katkaisi KeuPan selkärangan lopullisesti.

Pitkänen teki parhaansa, mutta ei voinut TUTOn tehokkaalle viimeistelylle mitään. Erän puolenvälin tienoilla Niklas Friman ja Oula Uski värkkäsivät maalit mieheen ja varmistivat TUTOlle hurjan 4-11-voiton.

− TUTOa vastaan ei vain voi päästää 11 maalia, vaikkakin kaveri viimeisteli kovalla prosentilla. Ei voi olla kuin erittäin pettynyt koko iltaan, Tupamäki summasi ottelun jälkeen.