Tuokkola debytoi, SaPKo lannisti - sarjakärki KeuPa paini tehottomuuden kanssa

MESTIS / Raportti
SaPKo juhli ja Pekka Tuokkola keräsi kiekon neljästi selkänsä takaa.
Itävallasta Keuruulle saapunut Pekka Tuokkola pelasi ensimmäisen ottelunsa KeuPa-paidassa, kun SaPKo saapui perjantaina sarjakärjen vieraaksi. Pässipaidat olivat avauserässä alakynnessä, mutta joukkue tylytti KeuPaa lopulta 4−0-lukemin.

KeuPan paidassa ensimmäisen ottelunsa pelannut Pekka Tuokkola antautui neljästi, kun SaPKo otti ottelun tahdin itselleen toisessa erässä. 

− Hoidimme tyylikkäästi alivoimia ja saimme KeuPan hyökkäyspelin jollain muotoa kuriin. Urpolahti viime vuoden kotikaukalossaan ja loistava peli, SaPKon Pasi Räsänen kommentoi ottelun jälkeen.

− Näkisin, että emme pelanneet missään nimessä huonoa peliä. Kaksi erää olimme ihan hyvin pelissä kiinni, KeuPa-luotsi Mikko Heiskanen totesi.

Avauserässä KeuPa esiintyi sarjajohtajan elkein ja hallitsi pelitapahtumia. Kotijoukkue tulitti ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana peräti 16 laukausta, mutta täysosumia ei joukkueiden edellisen Keuruun-kohtaamisen tavoin kuitenkaan syntynyt.

Keuruulaiset kontrolloivat keskialueella SaPKon hyökkäyksiä ja pakottivat vierasjoukkueen tulemaan siniviivan yli siirto- ja päätykiekoilla.

Avauserän lopulla KeuPan Waltteri Lehtonen kirmasi alivoimalla läpiajoon ja tuuletti laukauksensa jälkeen ottelun avausmaalia. Videotarkastuksessa kävi kuitenkin ilmi, että SaPKo-vahti Roope Urpolahti sai pelivälineen haltuunsa maaliviivalla.

Keskeltä ja laidoilta peliä hyökkäysalueelle vienyt KeuPa laukoi erässä yhdeksän kertaa ykkössektorilta kohti maalia. Tuokkolan ei tarvinnut huhkia maalillaan, sillä SaPKo ei puolestaan kirjauttanut yhtäkään ykkössektorilta kohti maalia lähtenyttä laukausta.

SaPKo tylsytti sarjakärjen

Käänne ottelussa nähtiin toisessa erässä, kun SaPKo nosti paineistustaan ja pääsi keskialueelta kiekollisena aiempaa paremmin hyökkäyspäätyyn. SaPKon kontrolli pelivälineestä säilyi aiempaa paremmin ja se pääsi laukomaan enemmän ykkössektorilta.

Avauserää hallinnut kotijoukkue joutuikin takaa-ajoasemaan, kun Toni Henttonen ohitti ensimmäistä kertaa Tuokkolan ajassa 23.17. Myöhemmin Jarno Pavén teki lukemiksi 2−0.

SaPKo terävöitti entisestään kiekotonta pelaamista keskialueella, eikä KeuPa päässyt kiekolla hyökkäyssiniviivan yli helposti. Sen noteerasi myös SaPKo-päävalmentaja Räsänen.

− Kyllä noin laadukasta joukkuetta vastaan pitää puolustaa keskeltä. Pojat noudattivat taktiikkaa kurinalaisesti 60 minuuttia.

SaPKo-maalilla Roope Urpolahti venyi parhaimpaansa ja pysäytti muun muassa ylivoimahyökkäyksessä olleen Miro-Pekka Saarelaisen laukauksen.

Kahden maalin takaa-ajoasemassa päätöserään lähtenyt sarjakärki KeuPa ei saanut kiriään käyntiin. Vasta erän jälkimmäisen puoliskolla joukkue pääsi kolmen perättäisen SaPKo-jäähyn myötä lähelle maalia.

Sitä ennen Henri Keskilohko teki lukemiksi 3−0 ja rokotti viime kauden joukkuettaan kauden avausmaalillaan.

− Ei saatu kunnon kiriä päälle. Meillä oli etsikkoaika, meillä oli maalintekopaikat, Heiskanen kommentoi joukkueensa pelaamista usean maalin tappioasemassa.

SaPKo tylsytti KeuPan hyökkäykset kerta toisensa jälkeen ja käänsi pelin muutamilla syötöillä kohti kotijoukkueen hyökkäysaluetta. Päätöserän loppua värittivät lukuisat jäähyt, ja myös SaPKo pääsi kahden pelaajan ylivoimalle.

Kotijoukkue ei lukuisilla ylivoimillaan onnistunut, mutta SaPKo ohitti Tuokkolan jo neljännen kerran ajassa 57.21.

− Meillä oli viisi-kolmosta, jonka otan minä ihan täysin piikkiini. Ei tiedetty oikein, ketä sinne menee, KeuPan Heiskanen sadatteli.

4−0-voiton ja täyden pistepotin myötä SaPKo hiipi jo neljän pisteen päähän sarjaa vielä johtavasta KeuPasta.

− Otetaan hyvät asiat tästä mukaan, Räsänen suuntasi katseensa lauantaiseen kotiotteluun LeKiä vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle