Juuso Forsström oli iskussa myös maanantaina.

tomi.autio@jatkoaika.com

SaPKo pyyhälsi KeuPan yli ja eteni välieriin - "Ei kyllä jätä jossittelua"

SaPKo ei jättänyt maanantaina KeuPaa vastaan mitään sattuman varaan ja katkaisi ottelusarjan tylyin 5−1-lukemin. Samalla savonlinnalaiset etenivät ensimmäistä kertaa seuran historiassa välieriin.

KeuPa lähti maanantaina venyttämään katkolla ollutta ottelusarjaa SaPKoa vastaan päävalmentajansa Mikko Heiskasen peräänkuuluttamin saatesanoin. Viime lauantaina luotsi vakuutti keuruulaisten tulevan otteluun tahtoa ja halua uhkuen.

Hyökkäyspäässä KeuPa tahtotila näkyi aiempaa aktiivisempana kiekon liikuttamisena, mutta kotijoukkue ei päässyt SaPKo-puolustuksen ohi laukaisupaikoille. Erän edetessä joukkue tiukensi otettaan pelistä ja pakotti SaPKon puolustuskannalle.

Pässipaidat kuitenkin peittivät laukaisu- ja syöttölinjat tehokkaasti, joten laukaukset Lassi Yrjölää kohti lähtivät pitkälti kaukaa ykkössektorin ulkopuolelta.

Toisessa päässä SaPKo oli jälleen totutun vaarallinen. Pässipaitaisista hyökkääjistä Niklas Salo ja Kalle Saramäki pääsivät purjehtimaan maalipaikkaan läpi keuruulaisten viisikon. Roope Urpolahti maalilla kuitenkin nollasi molemmat yritykset itsevamasti.

Ottelun avausosumasta vastasi sarjan aiempien otteluiden tapaan SaPKo, kun Arttu Pelli pääsi tälläämään kiekon ohi Urpolahden kokoonpanoon palanneen Jonatan Tanuksen alustuksesta.

SaPKo ei jättänyt mitään enää sattuman varaan

SaPKo on myös vastannut jokaisessa sarjan kolmessa aiemmassa ottelussa myös avausmaalia seuraavasta osumasta. Maanantain katkaisuottelu ei poikennut tästä, sillä Toni Henttonen tarjosi toisen erän alkajaisiksi KeuPalle karvasta kalkkia läpiajosta.

− Ei kyllä jätä jossittelua. Parempi joukkue meni jatkoon, KeuPa-kapteeni Taneli Maasalo totesi Fanseatin lähetyksessä ottelun päätyttyä.

Toista erää leimasi tunne, ja sen läikkyminen yli. Erässä jaettiin väkivaltaisuudesta rangaistuksia yhteensä viiden kaksiminuuttisen edestä. Ylivoima- ja tasavajaatilanteet vierasjoukkue SaPKo käytti hyväkseen ja kasvatti Juuso Forsströmin ja Mikko Lahtelan osumilla johtoaan 4−0:aan.

Maalien välissä ajassa 27.40 kotijoukkueen Joonas Niemelä hankki itselleen pelirangaistuksen rynnätessään hyökkäyspäässä kohti Oskari Siikiä. Niemelä sai pelirangaistuksen myös joukkueiden runkosarjan päätöskohtaamisessa.

− Tänään se lataus meni yli, vähän hävettääkin. Tunnekuohu on päässä, niin saattaa tulla tuollaisia, Mikko Heiskanen sanaili ottelun jälkeen.

KeuPan erän vaarallisimmasta tilanteesta vastasi Emppu Pulliainen, joka pyyhälsi SaPKon kiekonmenetyksen jälkeen läpiajoon. Ottelussa harvoin koetuksella ollut Yrjölä kuitenkin nollasi Pulliaisen yrityksen sekä sitä seuranneen Taneli Maasalon irtokiekon.

"Jätettiin jokainen hikipisara jäälle"

Kalle Saramäki jatkoi SaPKon maalitehtailua vielä päätöserän alussa. Päävalmentaja Pasi Räsänen piiskasi pässipaitoja vielä runsaassakin johtoasemassa, eikä joukkue tinkinyt kiekottoman pelaamisen aktiivisuudesta.

KeuPa rikkoi kuparisensa ajassa 49.48, kun Joose Antonen sai viimeistellä SaPKo-puolustuksen huolimattomuuden seurauksena pelivälineen tyhjään maaliin.

SaPKo voitti ottelun lopulta 5−1-lukemin ja laittoi puolivälieräsarjan pakettiin suoraan neljässä ottelussa. Paikka välierissä on seuralle historian ensimmäinen. Pasi Räsänen kehui joukkueensa latausta illan otteluun, mutta antoi myös kehut keuruulaisten suuntaan.

− Kova sarja. KeuPa pisti kyllä meidän erittäin ahtaalle, varsinkin täällä Keuruulla. Koko sarjan kulminaatiopiste oli se, kun pystyttiiin voittamaan pitkä jatkoaika, Räsänen korosti.

Lehdistötilaisuudessa KeuPan päävalmentaja Heiskanen ei poikennut näkemyksessään Maasalon mietteistä.

− Kyllä me pelillisesti vähän jäljessä oltiin, käytettiin kaikki keinot psykologisesti ja henkisesti.

− Jätettiin jokainen hikipisara jäälle, Heiskanen jatkoi.

Savonlinnalaisten välierävastustaja ei ole vielä tiedossa. SaPKo ottaa kuitenkin ylimääräiset huilipäivät ilolla vastaan.

− Tietysti nämä lisäpäivät tekevät hyvää, että saadaan joukkue terveeksi. Kyllä meidän pitää parantaa ohjauspelaamista ja saada peliä tiiviimmäksi, Räsänen mietti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Kommentit