KeuPa otti toisen kiinnityksen välieräpaikkaan - SaPKo taisteli maalinteon kanssa

KeuPa pääsi juhlimaan toista puolivälierävoittoaan.
KeuPa ja SaPKo kohtasivat toisen puolivälieräottelun merkeissä Keuruun jäähallissa perjantai-iltana. Ottelusta muodostui varsinainen jännitysnäytelmä, joka päättyi lopulta kotijoukkue KeuPan 3-2-voittoon.

Pässipaitainen vierasjoukkue vei ensimmäistä erää pelillisesti, mutta kotijoukkue sai parhaimmat maalipaikat. Ensimmäinen kunnon maalinpaikka tuli KeuPalle, kun Pasi Kouvalainen järjesti Keni Karalahdelle tekopaikan parhaasta sektorista. SaPKo-vahti Antti Leskinen peitti kuitekin tilanteen.

Paavo Ylipaino ja Joona Peränen ottivat rangaistukset väkivaltaisuudesta maalinedustilanteen jälkeisestä kamppailusta, ja Taneli Maasalo otti vielä huitomisrangaistuksen, joten savonlinnalaiset saivat ensimmäisen ylivoiman ottelussa. SaPKo sai yhden hyvän maalinpaikan erikoistilanteensa aikana, mutta KeuPa-veskari Antti Karjalainen pystyi selvittämään tilanteen.

Juuso Forsström otti estämisjäähyn, kun KeuPa-pelaaja oli lähes nokikkain maalivahdin kanssa. Tuolla ylivoimalla paras maalintekopaikka syntyi Eetu Koivistoiselle savonlinnalaispuolustajan tarjoilusta suoraan lapaan maalin eteen, mutta Leskinen oli tässä tilanteen herra. Kouvalainen sai erän viimeisillä minuuteilla huippupaikan pässipaitojen maalin eteen, mutta jälleen pässivahti veti pidemmän korren.

Ottelun avausmaalia jouduttiin odottamaan aivan ensimmäisen erän viime sekunneille. Tomi Wilenius heitti kiekon maalille, ja se muutti matkalla suuntaa löytyen lopulta Karjalaisen selän takaa. SaPKo vei siis ensimmäisen erän viime hetken maalilla 1-0.

KeuPa heräili toiseen erään

KeuPa sai aivan toisen erän alkuun tilaisuuden tasoitukseen, kun Kouvalainen pelasi kiekon hyvin alueelle sisään ja antoi toiseen aaltoon puolustajalle syötön. Laukaus jäi kuitenkin matkan varrelle. Karalahti otti kiinnipitämisestä rangaistuksen erän ensimmäisen neljänneksen vaiheilla, kun savonlinnalaispelaaja oli päästä vaaralliseen maalintekopaikkaan. SaPKon ylivoima pyöri hyvin ja se sai muutaman hyvän maalintekopaikan.

KeuPan Valentin Claireaux sai estämisjäähyn, mutta pässipaitojen ylivoima ei toiminut, vaan kotijoukkue onnistui luomaan vaarallisia maalipaikkoja alivoimalla. Koivistoinen sai kokeilla kaksikin kertaa alivoiman aikana, mutta tilanne pysyi ennallaan. Vierasjoukkueen Rasmus Hämäläinen otti kampitusjäähyn, joka kuihdutti vieraiden ylivoiman viimeistään. KeuPa sai ainoastaan ylivoiman lopulla hyvän tilanteen aikaiseksi savonlinnalaisten puolustusalueella, mutta maalia ei syntynyt.

SaPKo-puolustaja Casimir Jürgens otti puoli minuuttia ennen toisen erän loppua kampituksesta 5+20 minuutin rangaistuksen, kun hän taklasi Karalahtea laitatilanteessa. Karalahti talutettiin kentältä pois pukusuojiin. KeuPa pääsi siis pelaamaan toisen erän lopun ylivoimaa ja käytti erikoistilanteen hyväkseen, kun Roni Sevänen nakutti ottelun tasoihin 15 sekuntia ennen erän loppua. Alustuksesta vastasivat Juuso Mörsky ja Emppu Pulliainen.

Keuruulaiset menivät menojaan eivätkä jääneet odottelemaan

KeuPa aloitti kolmannen erän ylivoimalla, ja Claireaux iski erän alkuun kotijoukkueen 2-1-johtoasemaan, syöttöpiste Pulliaiselle. Koivistoinen otti vajaan minuutin kuluttua jäähyn kampituksesta, joten SaPKo sai pelata yli minuutin ylivoimalla, muttei se onnistunut iskemään tasoitusosumaa.

Pari minuuttia myöhemmin Hämäläinen otti jälleen rangaistuksen ja kotijoukkue pääsi pelaamaan ylivoimaa. Koivistoinen veti erittäin tulisen laukauksen viivalta SaPKo-veskari Leskisen ollessa maskissa ja iski keuruulaiset kahden maalin karkumatkalle.

Jani Ollitervo otti juuri ennen viimeisen viiden minuutin pyörähtämistä käyntiin rangaistuksen pelin viivyttämisestä. Vähän ennen Ollitervon rangaistusta SaPKo käytti kuutta kenttäpelaajaa Leskisen istuessa vaihtoaitiossa. Pässipaidat onnistuivatkin tekemään ylivoimalla osuman, kun Janne Kumpulainen nousi keuruulaisten alueelle sisään ja antoi hyvän poikittaissyötön Ylipainolle. Puolustaja veti pelivälineen maalille, josta Mikko Lahtela iski Karjalaisen antamat irtokarat sisään.

SaPKon tasoitusmaali oli vielä erittäin lähellä erän loppupuolella, mutta ottelu päättyi KeuPan 3-2-voittoon. Joukkueet kohtaavat kolmannen kerran lauantaina Talvisalon jäähallissa.