KeuPa kaatoi SaPKon jatkoaikaosumallaan

Juuso Mörsky oli lauantai-iltana pirteällä pelipäällä.
Lauantai-illan Mestis-kierroksella KeuPa isännöi SaPKoa vähämaalisessa kamppailussa. KeuPan peli lähti liikkeelle yskähdellen, mutta loppua kohden kotijoukkue alkoi väläytellä isännän otteita. Hyvä taistelu päättyi lopulta jatkoajalla KeuPalle lukemin 3-2.

KeuPalla oli mahdollisuus siirtyä johtoon aivan erän alussa, kun Juuso Mörskyn eteen avautui tyhjä maali, mutta isäntien epäonneksi veto lähti totaalisesti metsään. Tämän loistopaikan jälkeen KeuPa sai ensimmäisessä erässä aikaiseksi vain muutamia hajanaisia vetoja kohti savonlinnalaismaalia. Edes ylivoima ei tuonut isännille helpotusta: erän molemmat ylivoimat olivat tehottomia, vaikka painetta saatiinkin pidettyä SaPKon päädyssä.

SaPKo puolestaan ei tarvinnut kuin yhden ainoan ylivoiman ja tilanne olikin pian 1-0 vierasjoukkueelle. Joonas Toivanen sai nappisyötön Janne Kumpulaiselta maalin edustalle eikä erehtynyt.

Savonlinnalaisten maalin jälkeen isäntäjoukkue sai aikaiseksi kelpo pöhinää vieraiden päätyyn, mutta kiekon hallinta oli onnetonta: SaPKolla ei ollut kovin suuria vaikeuksia kiekon riistoissa, ja peli lipuikin yhä enemmän ja enemmän KeuPan päätyyn.

KeuPa nousi rinnalle

Vaikka KeuPa alkoikin saada peliään piristymään, tehottomuus vaivasi joukkuetta edelleen toisenkin erän alussa. Ensin Svante Myllylahti pääsi yksin läpi ja miltein heti tämän jälkeen Mörskylle aukesi toistamiseen pelissä potentiaalinen maalipaikka, mutta kumpaakaan ei onnistanut.

Erän edetessä KeuPa sai kuitenkin pelinsä entistä kurinalaisemmaksi ja isännät alkoivatkin ahdistella SaPKoa toden teolla. Eipä kulunut aikaakaan, kun peli oli lopulta tasan. Isäntien avausmaalista vastasi jo aikaisemmin kiekon kanssa häärinyt Mörsky.

SaPKolla oli oiva mahdollisuus siirtyä johtoon KeuPan ottaessa kaksi aivan perättäistä jäähyä. Keuruulaiset kuitenkin puolustivat mallikkasti koko neljä minuuttia ja torjuivat uhrautuvasti savonlinnalaishyökkäykset.

KeuPa karkasi, mutta SaPKo sai kiinni

Päätöserä alkoi isäntien kannalta vauhdilla, kun Jesse Pelamo vei kotijoukkueen 2-1-johtoon vain reilun minuutin pelin jälkeen. Toisessa erässä piristynyt KeuPa jatkoi päätöserässäkin samaan malliin, eivätkä keuruulaiset päästäneet SaPKoa kovin helpolla maalinsa tuntumaan. Hetken näytti jo siltä, ettei savonlinnalaisvieras enää pääse tasoihin.

Erän kahden viimeisen minuutin aikana SaPKo-luotsi Pasi Räsänen otti kuitenkin maalillaan hienosti rehkineen Antti Leskisen pois: Savonlinnalaiset lähtivät pyörittämään peliä kuudella kenttäpelaajalla. Hienosti taistellut kotijoukkue ei tätä kuitenkaan enää kestänyt ja tärkeän tasoitusmaalin iski lopulta Kai Lehtinen.

Jatkoajalla kotijoukkue kuitenkin osoitti olevansa illan isäntä, sillä kahden pelatun minuutin jälkeen Eetu Koivistoinen iski 3-2-voittomaalin.

Mestis hiljenee puoleksitoista viikoksi maajoukkuetauon myötä. Seuraavan kerran KeuPa pelaa 11.11. Lempäälässä LeKin vieraana. SaPKo puolestaan pelaa samaisena päivänä kotonaan TUTOa vastaan.