Pulliainen himmensi LeKin haaveita: "En muista, että ikinä olisi ollut näin tiukka sarja"

MESTIS / Raportti
KeuPa tuuletteli viimeisenä lauantain maalintekokilpailussa.
KeuPa ja LeKi jatkoivat Mestiksen tärkeitä kamppailuja pudotuspeliviivan tuntumassa. Tasaisen kamppailun sankariksi nousi kaksi maalia viimeistellyt Emppu Pulliainen, joka vastasi myös jatkoajalla syntyneestä voittomaalista.

Vaikka KeuPan Joonas Niemelä pääsi nostamaan kiekon maalin kattoon maalinedusruuhkasta heti ottelun avausminuutilla, oli viikon otteluista huilannut KeuPa avauserässä enemmän tai vähemmän pinteessä.

LeKi loi ensimmäisen paikkansa KeuPa-maalivahti Roope Urpolahden pomputeltua kiekkoa, ja tuloksena olikin ylivoima. Ylivoimansa aikana LeKi ei kuitenkaan saanut mitään mainittavaa aikaan, päinvastoin, KeuPa pääsi hyökkäämään alivoimallakin.

Kotijoukkueen hyvän alun jälkeen pelin suunta alkoi kääntyä saukkopaidoille. Toisella ylivoimallaan LeKi sai tulostakin tuli, kun Juuso Rämö pääsi laukomaan pelin keskeltä tasoihin Jimi Kurosen tarjoilusta.

Maalin jälkeen LeKi vei peliä melkoisen suvereenisti, ja KeuPa oli pahimmillaan täysin helisemässä. Vielä ennen erätaukoa lempääläläisvieraat siirtyivät johtoon, kun Ismo Nikkinen upotti kiekon verkkoon.

— Emme olleet alkuun valmiita viikon jälkeen, toisessa erässä saimme onneksi juonesta kiinni. Tiesimme, että vastassa on sarjan kuumin joukkue, joka pelaa laadukasta lätkää. Selvisimme ensimmäisen erän, ettei mennyt rumemmaksi, myönsi KeuPan päävalmentaja Mikko Heiskanen.

Avauserässä KeuPa sai myös jobin postia, kun puolustaja Jani Ollitervon käsi meni sijoiltaan. Ollitervo jätti pelin kesken.

Maalien mättämistä tasatahtiin

Jos käänsi LeKi tappioaseman johdoksi avauserässä, osoitti myös KeuPa hallitsevansa pelin nopean kääntämisen. Toinen erä käynnistyi tasaisemmissa merkeissä. KeuPa pääsi erän alun ylivoimansa myötä jälleen virittelemään hyökkäyspeliään.

Kahden minuutin neljällä neljää vastaan pelaamisen jälkeen KeuPa sai pitkän myllytyksen LeKi-päätyyn. Kiekko pelattiin maalin eteen, ja Emppu Pulliainen ohitti Heljangon.

LeKi hukkasi illan kolmannen ylivoimansa, ja pian KeuPa rokotti jälleen. Samuel Salonen tarjoili kiekon maalin takaa ja Janne Väyrynen laukoi tarkasti pienestä kulmasta keuruulaiset uudelleen johtoon.

— Tiukka taistelu, ei tässä sen tarkempia ajatuksia ole vielä. Tappio harmittaa, sarjataulukko on niin kimurantti, että en osaa muuta sanoa. Yksi peli on jäljellä, ja siinä tehdään kaikki, että saisimme paikan pudotuspeleissä, huikaisi pettynyt LeKi-valmentaja Miikka Kuusela.

Illan teema jatkui päätöserässä, kun LeKi kuittasi tasoihin heti toisella minuutilla. Maalintekijänä kunnostautui tällä kertaa Tommi Välimaa.

— Ensimmäisen erän jälkeen pääsimme jo ikään kuin penkin päälle. Loppuun sitten pieni uinahdus, niitä aina sattuu. Paikkoja oli molemmin puolin, Heiskanen kertasi.

Viimeinen kaksikymppinen kiekkoiltiin kaikkinensa melko tasaisissa merkeissä. KeuPa hallitsi erän alkua, LeKi tasoittelu kuitenkin puntteja sen vahvojen hyökkääjien raapiessa kulmaväännöistä kiekkoja itselleen. Huippupaikkoja pelin ratkaisulle ei tullut kummassakaan kenttäpäädyssä.

Jatkoajalla KeuPan kapteeni Taneli Maasalo pyöritti koko LeKi-kolmikon solmuun ja tarjoili takatolpalle, josta Pulliainen iski illan toisellaan keuruulaisille voiton.

Tappio pudotti LeKin jälleen ulos pudotuspelipaikoilta. Joukkue on tasapisteissä kahdeksantena olevan Jokipoikien kanssa, tosin yhden ottelun vähemmän pelanneena.

— Lisäpistekin olisi ollut tärkeä. Niin tiukka on tuo sarja. En muista, että olisin ollut ikinä missään sarjoissa, jossa olisi ollut näin tiukkaa taistelua viidennestä sijasta jumbopaikalle asti. Tietysti urheilun kannalta hienoa. Kunnioitan tulosta, mutta olen pettynyt siihen, harmitteli Kuusela.

— Hienoja pelejä, hienoja taisteluita, hieno sarjataulukko. Kyllähän nämä ovat upeita juttuja. Aurinkokin paistaa, taistelu jatkuu. Tyytyväinen kahteen pisteeseen, mennään kohti ensi viikkoa, päätti Heiskanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle