Lempääläläiset jäivät vain maalin päähän − taas

MESTIS / Raportti
Jani Ollitervo tyhjensi palkintopöydän.
Lauantai-iltana Keuruulla yhteen iskivät KeuPa ja LeKi. Ikävässä tappioputkessa rämpivälle LeKille illan tappio oli jo kolmas peräkkäinen vain yhden maalin erolla. Vaikka ote pelistä olikin aika ajoin LeKillä, oli isännät lopulta parempia 2-1-numeroin.

Ensimmäinen erä loi oitis jännittävät asetelmat illan otteluun. Vaikka kotijoukkue KeuPan voikin sanoa olleen niskan päällä, iski LeKi kuitenkin illan ensimmäisen maalin: kymmenen pelatun minuutin jälkeen Aleksi Luhtalampi siirsi vierailijat 1-0-johtoon.

Keuruulaiset eivät kuitenkaan päästäneet vierailijoitaan turhan ylpeiksi, sillä vain parisen minuuttia myöhemmin isäntien Roope Niskanen tasoitti lukemat 1-1:een.

Aivan kuten viime kotipelissään Jokipoikia vastaan, esitti KeuPa isännän otteita myös lempääläisvieraalleen. KeuPa piti kiekkoa hyvin, mikä mahdollisti isäntien kovat ja maltilliset hyökkäykset. LeKin hyvä puolustus ja Henri Kiviaho maalillaan olivat kuitenkin suuressa roolissa siinä, että lukemat pysyivät niinkin maltillisina.

Toisessa erässä LeKille avautui kaksi mahdollisuutta siirtyä ylivoimalla johtoon, mutta tie keuruulaismaalille ei auennut helpolla. Lempääläläisten ylivoima ei paljoa eronnut illan yleisestä peli-ilmeestä, joten KeuPa purki lempääläläispainetta varsin mallikkaasti.

Hieman pitkäveteiseksikin muuttunut peli sai kuitenkin päätöserässä uutta ilmettä, kun tasatilanteeseen kyllästynyt LeKi sai hyökkäyspelinsä viimein oikeisiin uomiin. Erän ensimmäinen kymmenminuuttinen oli oikeastaan kokonaan lempääläläisten vieraan luodessa painetta isäntien päätyyn.

Hallinnastaan huolimatta LeKi ei saanut KeuPa-päädyssä ihmeitä aikaiseksi, mutta isännät puolestaan eivät tarvinneet kuin yhden loistopaikan siirtyäkseen johtoon. Jani Ollitervo sai vieraspäädyssä roppakaupalla tilaa laukoa, minkä seurauksena kiekko lepäsi Kiviahon selän takana.

Vaikka LeKi jatkoi kovia otteitaan, ei taistelutahtoa löytynyt tarpeeksi. Ottelun lopulla kuudella kenttäpelaajallakin haettu tasoitusmaali jäi syntymättä. Näin ollen KeuPa otti täyden pistepotin.

− Vähän väsynyt taistelu tämä oli ja huomasi, että tämä oli viikon kolmas peli. Vauhti ei ollut huimaavaa, mutta rutiinipelillä saimme tänään kolme pistettä, summasi KeuPa-kapteeni Taneli Maasalo illan ottelua Fanseatin lähetyksessä.

Mestis jatkuu taas keskiviikkona. KeuPa matkaa keskiviikkona Hokin vieraaksi ja LeKi saa vieraakseen sarjakärki Jukurit.

» Lähetä palautetta toimitukselle