KooKoo vei tiukan taistelun Keuruun perjantai-illassa

KeuPan ennakkoluuloton taistelu ei tällä kertaa riittänyt pisteisiin
Ottelun lähtöasetelmat olivat selvät, olivathan vastakkain joukkueet sarjataulukon molemmista päistä. Sarjanousija KeuPa pelasi kuitenkin isännän elkein, eikä tehnyt liigastatuksella pelaavan KooKoon illasta helppoa.

Ensimmäiseen erään kotijoukkue tuli tuttuun tapaan kovaa ja energisesti. KooKoo ei tästä hätkähtänyt, vaan teki kovalla prässillään KeuPan avauspelistä hankalaa.Tilanteet vaihtelivat päästä toiseen. KooKoo hyökkäsi ajoittain vaarallisesti, mutta KeuPan puolustajat saivat ohjattua hyökkäykset pois vaarallisimmalta sektorilta. KeuPa sai myös hetkensä ja muutamia vaarallisia paikkoja nopeista pelin käännöistä keskialueella.

Hiukan ennen erän puoliväliä KeuPan väkkärä Janne Kumpulainen riistikin kiekon keskialueella ja vahvalla luistelullaan pakotti vieraiden Arttu Heikkisen ottamaan koukkausjäähyn.

Janne Kumpulainen aiheutti liikkeellään painetta vastustajan alueelle

− KeuPan on opittava käyttämään hetkensä. Se on tässä sarjassa elintärkeää, KeuPan Jussi Tupamäki tuumaili lehdistötilaisuudessa.

KeuPan ylivoima pyöri vaarallisesti ja loi muutamia vaarallisia paikkoja. Mutta kuten koko pelin ajan, KooKoon alivoima repi, raastoi ja uhrautui. Kuin varkain jäähyn loputtua KooKoo toi kiekon kotijoukkueen päätyyn ja Tomi Peltonen pääsi iskemään maalinedusruuhkasta vieraat johtoon. Näissä lukemissa siirryttiin erätauolle.

Toinen erä toi kotijoukkueen mukaan peliin

KeuPa aloitti toisen erän ylivoimalla, mutta vähät sekunnit kuluivat ilman, että kiekkoa saatiin vastustajan päätyyn. Vajaan parin minuutin jälkeen oli KooKoon vuoro pelata ylivoimaa KeuPan Sport-laina Mika Kujanpään huidottua itsensä jäähylle.

Vieraat eivät saaneet ylivoimaansa kulkemaan ja KeuPan Pasi Kouvalainen riistikin kiekon keskialueella, vapauttaen nopeasti Kaarlo Jormakan vauhtiin laidalta. Jormakka polki vauhdilla puolittain läpi ja ohitti hyvin pelanneen Frederic Cloutierin alivoimalla.

Tasatilanteessa peli alkoi kuin alusta ja asetelmia haettiin muutama minuutti vailla vaaranpaikkoja kummallakaan maalilla. Molempien joukkueiden otettua kaksiminuuttiset 10 sekunnin välein, päädyttiin pelaamaan tasavajaalla. Tilanne johti nopeasti hässäkkään KooKoon päätyyn, josta Sebastian Kauppila pääsi iskemään suoraan syötöstä isännät 2-1 johtoon.

− Toisen erän virheet meinasivat kaataa koko pelimme, KooKoon valmentaja Petri Mattila totesi pelin jälkeen.

Erä jatkui vauhdikkaasti, KooKoon iskiessä muutaman kerran todella vahvasti vastaan, mutta KeuPan maalilla taistellut Erno Suomalainen piti joukkueensa johtoasemassa. Muutama minuutti ennen erän loppua KooKoon Timo-Pekka Heikkinen kuitenkin karkasi laidalta läpi ja viimeisteli komean ja ansaitun tasoituksen takanurkkaan.

Timo-Pekka Heikkinen karkasi tasoituksen arvoisesti

Kolmas erä toden sanoi

Kolmannen erän alkuun kotijoukkue pääsi pyörittämään vaarallista ylivoimaa, mutta vailla tulosta. Joukkueiden tultua täysilukuisiksi, KooKoo käänsi pelin KeuPan päätyyn, jossa Joona Karevaara liukui tyylikkäästi maalin eteen ja nosti kiekon yläpesään. Näin vierailla oli jälleen maalin etumatka.

Peli jatkui ja vauhti kiihtyi. KooKoo keskittyi vastaiskuihin ja KeuPa pyöritti peliä, ellei muuten niin kahden ylivoiman myötä. Toinen ylivoima koitui kuitenkin yllättäen kotijoukkueen kohtaloksi. KooKoo karkasi läpiajoon, eikä Mika Koivisto erehtynyt, vaan kilautti kiekon komeasti maaliin ja vieraat kahden maalin karkumatkalle.

Vierasjoukkueen uhrautuminen ja taistelu oli hurjaa, eikä KeuPa saanut aikalisältäkään eväitä vierasjoukkueen muurin murtamiseen. Melkein kolmen minuutin pelaaminen ilman maalivahtia sai aikaan pyöritystä, mutta KooKoo kesti ja vei näin kolme pistettä mennessään.

− Joukkueena on puhuttu yhdessä tekemisen ja uhrautumisen merkitystä ja tänään nähtiin juuri näitä elementtejä. Silti peli oli melkoista vuoristorataa, alivoiman roolipelaajat kantoivat koko joukkueen esimerkillään tänään. Mattila sanaili pelin jälkeen.

− Hattua täytyy nostaa KeuPalle, sillä nämä pelit ovat juuri sitä mitä sarja kaipaa. Huikea tunnelma hallissa, kiitokset siitä molempien kannattajille. Mattila jatkoi.

Myös kotijoukkueen valmentaja Tupamäki muisti yleisöä:

− Koti- ja vieraskannattajat tekivät tästä pelistä upean tapahtuman. Isot kiitokset molemmille.

Itse pelistä Tupamäki totesi:

− Joukkue on totta kai tulokseen pettynyt, jäi tunne että tarjolla oli enemmänkin. Parannettavaa riittää, eritoten maalinedustan peliin on kiinnitettävä huomiota edelleen, vaikka sitäkin on käyty läpi.

Tupamäki soi vielä loppuun kiitokset raitapaidoille:

− Tuomarilinja oli tänään parasta tällä kaudella. Selkeää ja linjakasta viheltämistä, joka teki hienosta kamppailusta mahdollisen.