Pisteet Vantaalle Keuruun viihdyttävästä kiekko-illasta

Keuruulla nähtiin keskiviikkona erittäin viihdyttävä kiekkoilta, jonka päätteeksi juhli Kiekko-Vantaa.
Keuruun illassa nähtiin odotetun viihdyttävä Mestis-kamppailu KeuPan ja Kiekko-Vantaan välillä. Vierasjoukkue onnistui kääntämään lopussa ottelun itselleen pienellä, mutta riittävällä marginaalilla lukemin 3-5. Ottelussa riitti tapahtumia ja ratkaisuja saatiinkin odottaa aivan kolmannen erän viime minuuteille.

Kiekko-Vantaa oli valmistautunut peliin hyvin ja lähtikin otteluun kovalla temmolla pakottaen kotijoukkueen hetkeksi paineen alle. Salama-alku palkittiin, kun Perttu Lesch iski vieraat paluukiekosta johtoon reilun minuutin pelin jälkeen.

− Vastustaja tuli otteluun kovempaa kuin mikään muu joukkue tällä kaudella. Pelin alla teroitettu kova alku jäi vastustajan hyvän valmistautumisen varjoon, KeuPan valmentaja Jussi Tupamäki kertasi pelin jälkeen.

KeuPa sai nopeasti juonesta kiinni ja käänsi pelin vieraiden päätyyn. Hyvin pelannut Kevin Lankinen oli voimaton, kun Joona Peränen iski komean syöttöketjun päätteeksi tasoituksen. KeuPa hallitsi ensimmäistä erää ja toi kiekkoa juonikkaasti alueelle, vastustajan tyytyessä satunnaisiin vastaiskuihin, jotka Petri Pitkänen hoiti KeuPan maalilla varmasti ja huolella.

− KeuPan hyökkäyspeli on erittäin juonikasta ja tähän olimme kiinnittäneet huomiota ottelun alla, vieraiden Jami Kauppi selvitti lehdistötilaisuudessa.

Erätauolle siirryttiin kotijoukkueen johdossa, kun Vili Palolan roikkukiekko tavoitti Janne Kumpulaisen mailan, joka ohjasi taidokkaasti kiekon ohi Lankisen.

Toisessä erässä sattuu ja tapahtuu

Toisen erän alkuun Kiekko-Vantaa tuli jälleen valmiimpana ja saikin kiekon nopeasti ylärimaan asti. Muutama hetkeä myöhemmin kotiyleisön pelot toteutuivat, kun Jere Sneck iski kiekon ohi voimattoman Pitkäsen.

Ensimmäisessä erässä nähty kuvio toisti itseään ja tasoituksen jälkeen KeuPa käänsi peliä hyvällä ilmeellä vieraiden päätyyn. Henri Tammisen koukkaamisjäähyn myötä kotijoukkue pelasi komean sommitelman ja tällä kertaa Jesse Lindsten hoiti kiekon reppuun vahvalla taistelullaan viivavedon jälkeen ja vei kotijoukkueen jälleen johtoon.

Jesse Lindstenin taistelu palkittiin maalilla.

Erän loppu oli erittäin viihdyttävää, kylän miehen sanoin: "sitä paljon puhuttua vanhan liiton kiekkoa". Vieraiden Lankinen oli katsonut NHL-videonsa ja pelasi Tomi Tuomiston komeasti läpi, mutta tulosta ei tällä kertaa syntynyt. KeuPa maksoi taistelusta myös veronsa, kun puolustaja Palola loukkaantui tahattomassa tilanteessa, eikä enää palannut otteluun.

Toisen erän viimeiset viisi minuuttia joukkueet painoivat ilman katkoja päästä päähän ja kamppailutilanteita muodostui joka puolelle kenttää. Mitään jäähyn arvoista ei hienossa kamppailussa kuitenkaan nähty, vaan joukkueet jakoivat kentälle jääneet varusteet sulassa sovussa ja painelivat koppiin pohtimaan voiton avaimia kolmanteen erään.

Erätauolla löytyy se pieni ero

Kolmas erä lähti käyntiin tarkasti, molempien joukkueiden vältellessä takaiskuja. Kotijoukkue näyttikin vievän taistelun nimiinsä, mutta viisi minuuttia ennen loppua alkoi tapahtua.

Kiekko-Vantaa pääsi ylivoimalle, kun kotijoukkueen pelaajan maila nousi vastustajan kasvoihin. Kahden minuutin ylivoimaa KeuPa ei enää jaksanut, vaan vieraiden Valtteri Virkkunen pääsi sutimaan tasoituksen maalinedusruuhkasta sisään.

Pari minuuttia myöhemmin Tamminen halusi pisteet mukaansa bussiin ja iski vieraat komealla vedolla 3-4 johtoon.

KeuPa otti välittömästi aikalisän ja punoi juonet parille viime minuutille tasoituksen aikaansaamiseksi. Hyvä pyöritys ei kuitenkaan muutamasta hyvästä tilanteesta huolimatta tuottanut tulosta, vaan kovan painin päätteeksi vieraat saivat pelattua kiekon karkuun luistelleelle Tammiselle, joka kuljetti kiekon tyhjiin ja ratkaisi 3-5-maalillaan pelin lopullisesti vieraille.