KeuPa vahvempi kärkikamppailussa

Joel Sund vastasi ottelun voittomaalista.
Perjantai-illan Mestis-kierroksen kenties mielenkiintoisin kamppailu käytiin Keuruulla, kun KeuPa ja Kiekko-Vantaa ottivat toisistaan mittaa sarjan kärkikamppailussa. Ottelusta muodostuikin kahden laadukkaan joukkueen vauhdikas vääntö, jonka väkevämmin pelannut kotijoukkue onnistui viemään nimiinsä 4-2 (1-0, 2-2, 1-0).

Kiekko-Vantaan valmistautuminen perjantai-illan otteluun ei sujunut parhaalla mahdollisella tavalla, sillä joukkueen bussi hajosi matkalla Keuruulle. Tästä syystä joukkueen saapuminen hallille viivästyi, ja aikaa valmistautumiseen jäi normaalia vähemmän.

− Ei tuollaisen pidä ammattiurheilussa vaikuttaa mitenkään. Kyllä joukkueen täytyy olla valmiina, kommentoi Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen tapahtunutta.

Ottelu alkoi kuitenkin vierailijoiden kannalta synkästi, sillä jo vajaa minuutin pelin jälkeen Markus Jokinen onnistui viemään kotijoukkueen 1−0-johtoon.

Kotijoukkue pysytteli tukevasti kuskin paikalla läpi avauserän ja oli siirtyä erän puolivälissä alivoimalla jo 2−0-johtoon. Lohipaitojen maalivahti Jani Kautto kuitenkin luki tilanteen hyvin ja nollasi tämän yrityksen.

Jokisen salamamaali jäi avauserän ainoaksi. Erätauolle siirryttiin kotijoukkueen johdossa 1−0.

Avauserän telineissä ollut vierasjoukkue tuli toiseen erään selvästi aiempaa energisempänä. Vantaalaiskippari Joona Harjama onnistuikin reilun kolmen minuutin pelin jälkeen iskemään ottelun tasoihin. Vajaa neljä minuuttia edellisestä ja Joonas Valkonen tälläsi vierailijat 2−1-johtoon.

Kotijoukkueen Janne Väyrynen onnistui kuitenkin erän puolivälissä tuomaan keuruulaiset tasoihin. Tämän jälkeen kotijoukkue hallitsi ottelua hienoisesti, ja vielä ennen erän loppua Joel Sund onnistui iskemään lukemiksi 3−2.

Päätöserässä ei nähty enää yhtä vauhdikasta ja tasaista vääntöä kuin ottelun toisessa erässä. Kolmannessa erässä kaukalossa nähtiin selvästi isäntiä vaisumpi vierasjoukkue. Erän ainoasta osumasta vastasi kotijoukkueen Lauri Huhdanpää, joka tällasi napakalla rannelaukauksella ottelun loppulukemiksi 4−2.

Erän lopussa lohipaidat hakivat vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta maaleja ottelussa ei enää nähty. Voiton myötä KeuPa vahvisti sarjajohtoaan ja on nyt yhdeksän pistettä Kiekko-Vantaata edellä.