KeuPan voittoputki venyi

Petri Pitkänen torjui voiton voittomaalikilpailussa.
JYP-Akatemia ei hyvästä suorituksesta huolimatta pystynyt katkaisemaan KeuPan voittoputkea. Itse ottelu oli varsin kaksijakoinen ja ratkaisukin nähtiin vasta voittomaalikilpailussa, josta kotijoukkue vei lopulta pisteet lukemin 4-3.

Ottelun alku oli kotijoukkueelle todella vaikea. Ensimmäiset kymmenen minuuttia edettiin täysin vierasjoukkueen ehdoilla. Kiekko pyöri jatkuvasti Petri Pitkäsen vartioiman KeuPa-maalin läheisyydessä, eikä KeuPa löytänyt lääkkeitä paineen purkamiseen.

JYP-Akatemia pääsi kokeilemaan erän alussa ylivoimaa kahdesti. KeuPan uhrautuva puolustus ja Pitkäsen varmat torjunnat pitivät kuitenkin vierailijat maaleitta.

KeuPa aloitti maalinteon. JYP-Akatemian Joose Anttonen koukki itsensä jäähyaitoon ja KeuPa pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle. Teemu Huttu ja Joona Peränen pelasivat kiekon Pasi Kouvalaiselle, jonka kova lyöntilaukaus upposi ohi jyväskyläläisvahti Veini Vehviläisen

KeuPa ehti nauttimaan johtoasemastaan vajaan minuutin, kun JYP-Akatemia kuittasi nopeasti. Sami Niku löysi maalin edustalta Kalle Saramäen, joka ohjasi kiekon luistimella maaliin. Maali hyväksyttiin videotarkastuksen jälkeen.

Molemmat joukkueet pääsivät erässä vielä maalinteon makuun. JYP-Akatemian maalista vastasi Markus Nenonen, joka pääsi lataamaan Valtteri Hotakaisen aloitusvoiton jälkeen vierailijat ensi kertaa johtoon.

KeuPa-tasoitus tuli erän viimeisellä neljänneksellä. JYP-Akatemia hölmöili kiekon keskialueella Taneli Lappalaiselle, joka karkasi Markus Rämän kanssa kahdella yhtä vastaan. Lappalainen tarjoili ja Rämä löi pelin tasoihin.

Toinen erä vieraiden komennossa

Toiseen erään JYP-Akatemia tuli vahvasti ja haki maalia hurjalla raivolla. KeuPa oli erän ensi minuuteista lähtien vahvasti puolustuskannalla. Yksi mies seisoi kuitenkin jyväskyläläisvyöryn tiellä. Maalivahti Pitkänen nappasi erän alkuun muutamia huipputorjuntoja pitäen kotijoukkuetta pelissä.

Nenonen iski jyväskyläläiset johtoon illan toisellaan, kun toista erää oli pelaamatta reilut kaksi minuuttia. JYP-laina seurasi hyvin Henri Auvisen päädystä kimmonneeseen laukaukseen ja nosti rystyltä kiekon maaliin.

KeuPa taisteli itsensä tasoihin todellisella pukukoppimaalilla, kun erää oli jäljellä kymmenen sekuntia. Antti Kauppila löysi upealla syötöllä maalin edustalta hurjaan maalivireeseen viime peleissä äityneen Rämän, joka ohjasi pelin tasoihin.

Kotijoukkueen kapteeni Taneli Maasalo kommentoi ottelua ja jatkoa.

− Kaksi erää oltiin jaloissa, ehkä ei olisi ansaittu tänään voittoa, mutta välillä menee näin jääkiekossa. Kolmisen peliä on jäljellä ennen joulutaukoa ja sellainen tavoite on asetettu, että niistä otetaan voitot ja hyvillä mielin joululomille.

Pitkän kaavan kautta

Kaksi erää hieman jaloissa ollut kotijoukkue tuli aivan eri ilmeellä viimeiseen erään.

KeuPa hallitsi kiekollista peliä selvästi ja rakensi hyviä maalipaikkoja. Parhaat paikat erässä siunaantuivat kotijoukkueen Peräselle ja kapteeni Maasalolle, jotka molemmat pääsivät kokeilemaan läpiajoista. Vehviläinen nollasi molemmat yritykset varsin vakuuttavasti, eikä erässä maaleja nähty.

Jatkoajalla KeuPalla oli mahdollisuus ratkaista ottelu ylivoimalla, kun jyväskyläläisten kultakypärä Joonas Sammalmaa rikkoi KeuPan Juuso Mörskyä. Ylivoima oli kuitenkin ponneton ja ratkaisu venyi voittolaukauskilpailuun.

KeuPa venytti voittoputkensa neljään, kun kotijoukkueelta voittolaukauksissa onnistuivat Rämä ja Mörsky, JYP-Akatemialta ainoastaan Nenonen.

JYP-Akatemian käskijä Jukka Ahvenjärvi kommentoi ottelun tauottua ja antoi tunnustusta kotijoukkueelle.

− Nostan kyllä hattua tuolle KeuPan pelaamiselle, todella energistä ja haastavaa hyökkäyspelaamista.

− Edelleen korostan sitä, että mahtava paikallisottelu, nämä on hienoja tilaisuuksia, yleisöä paljon ja mahtava tunnelma hallissa. Kliimaksina jatkoaika ja rankkarikisa päälle, yleisölle koko rahan edestä tapahtumaa. KeuPa ansaitsi kaksi pistettä, me otetaan ilolla se yksi piste tuosta, päätti Ahvenjärvi.