KeuPalle Keski-Suomen herruus tiukan taiston jälkeen

MESTIS / Raportti
Joona Peränen nousi ottelun ratkasijaksi.
KeuPa ja JYP-Akatemia mittelivät Keski-Suomen herruudesta kuudetta kertaa. Tiukan kamppailun ratkaisijaksi nousi Joona Peränen, joka iski päätöserässä 2-1-osuman.

Perjantaina tappion Mikkelissä kärsinyt KeuPa aloitti sähäkästi lauantaina JYP-Akatemiaa vastaan. Joukkue karvasi aktiivisesti ja jyväskyläläisvieraiden hyökkäykset katkesivat pitkälti keskialueelle, josta KeuPa käänsi peliä.

Erityisen pirteällä pelipäällä oli joukkueen ykkösketju Joona Peränen-Taneli Maasalo-Juuso Mörsky, joka sai aikaan muutamia hyviä tilanteita Markus Ruusun vartioimalle veräjälle.

Erän ainoasta osumasta vastasi keuruulaisjoukkueen kakkosketju: Pasi Kouvalainen tuli vauhdilla laidalta hyökkäysalueelle ja huomasi toisesta aallosta Jani Ollitervon, joka pääsi laukomaan melko vapaasti 1-0-osuman.

− Meidän pitää olla vähän huolellisimpia, menetettiin vähän kiekkoja. Yritetään saada pitkiä hyökkäyksiä ja sitä kautta maaleja, kommentoi KeuPa-hyökkääjä Riku Pitkänen avauserän jälkeen Fanseatin haastattelussa.

Akatemia taisteli itsensä peliin mukaan

KeuPa jatkoi vahvaa otettaan myös toisen erän alkupuoliskolla ja hallitsi peliä, mutta ei onnistunut lisäämään johtoaan ylivoimallakaan.

Keuruulaisryhmä sai erän puolivälin tienoilla pitkän pyörityksen jyväskyläläispäätyyn, jonka seurauksena Akatemia-luotsi Jukka Ahvenjärvi otti aikalisän.

Aikalisä piristikin hurrikaanipaitojen peliä ja joukkue pääsi peliin paremmin mukaan. Lopulta jyväskyläläisryhmä tuli tasoihin 23 sekuntia ennen erän päätöstä, kun Juuso Pullin syöttö löysi maalin kulmalta Jere Someron, joka ohjasi kiekon Antti Karjalaisen selän taakse.

− Meillä oli omat hetket ylivoimapelaamisen osalta. Oltiin valmistauduttu siihen, että alivoimalla tulee kovaa painetta. Ei riittänyt meillä tänään valmius päästä siihen hetkeen kiinni, totesi jyväskyläläisluotsi Jukka Ahvenjärvi.

− Erän loppuun kuitenkin Somerolle Mestis-uran ensimmäinen maali ja hieno palkinto pojan kehitykselle.

Peränen ratkaisi päätöserässä

Päätöserä sai lentävän lähdön, kun KeuPan ykkösketju iski 38 sekunnin pelin jälkeen 2-1-osuiman. Avausmaalin iskenyt Ollitervo laukoi kiekon maalille ja Joona Peränen viimeisteli kääntölaukauksella irtokiekosta johtomaalin.

Maalin jälkeisessä vaihdossa KeuPalla oli loistava tilaisuus lisätä johtoaan, mutta Eetu Koivistoinen ei onnistunut siirtämään kiekkoa maalin kulmalta 35 kertaa ottelussa torjuneen Ruusun ohi.

Erä oli hyvin tasaista vääntöä ja Akatemian kiriä vaikeutti myös Arttu Likolan saama 2+10-minuutin rangaistus, kun hän taklasi Janne Myllymäkeä selkään laidan vieressä.

Lopussa Akatemia haki kavennusta tasoitusta vielä ilman maalivahtiakin, mutta kunnollista kiriä ei syntynyt ja pisteet jäivät Keuruulle 2-1-numeroin.

− Tiukkaa vääntöä. Oltiin ekassa erässä selkeästi parempia ja siinä olisi pitänyt peli tappaa, mutta jääkiekko on välillä sellaista ettei onnistu. Sitten Akatemia pääsi vähän mukaan ja loppu meni jännäksi, mutta onneksi saatiin hoidettua tämä, kertasi ottelussa sadannen syöttönsä KeuPa-paidassa kerännyt joukkueen kapteeni Taneli Maasalo ottelun jälkeen.

KeuPan pudotuspelipaikan metsästys jatkuu keskiviikkona, kun se matkustaa SaPKon vieraaksi. JYP-Akatemia kohtaa samana päivänä kotikaukalossaan Hermeksen.

» Lähetä palautetta toimitukselle