Tehokas toinen erä vei Jukurit välieriin

Jukurit pääsi juhlimaan välieräpaikkaa.
Jukureiden ja KeuPan välinen neljäs puolivälieräottelu oli pudotuspelien hengen mukainen fyysinen vääntö. Kovalla asenteella Jukureita haastanut keuruulaisryhmä putosi kuitenkin kyydistä toisessa erässä, jossa Jukurit iski kiekon maaliin kolmesti ja eteni lopulta 1-5-voitolla välieriin.

KeuPan ja Jukureiden välinen neljäs puolivälierä kamppailu sai vauhdikkaan alun, kun Jaakko Turtiainen rynni maalille ja Matias Kiiskinen joutui roikkumaan hänessä jäähyn arvoisesti. Tilanteesta seuranneella ylivoimalla Turtiainen ohjasi maalin edestä Jukurit johtoon, kun peli oli ehtinyt vanhenemaan vain 54 sekuntia.

Jukurit hallitsi peliä edellisten kohtaamisten tapaan erän ensimmäisen puolikkaan ajan. Erän loppua sotkivat rangaistukset, joiden seurauksena KeuPa pääsi peliin paremmin mukaan.

KeuPa tuli ottelussa tasoihin ylivoimalla, kun Emppu Pulliaisen rannelaukaus upposi Ronan Quemenerin selän taakse. Maalin jälkeen ottelu eteni hyvin tasaisissa merkeissä ja molemmilla oli omat paikkansa siirtyä johtoon, mutta erätauolle poistuttiin kuitenkin tasalukemissa.

Jukurit viimeisteli tarkasti jäähyjen sotkemassa erässä

Toinen erä oli hyvin rikkonainen, sillä erässä jaettiin peräti kuusi kaksiminuuttista ja KeuPan Pasi Kouvalainen sai myös kymmenen minuutin käytösrangaistuksen taklattuaan jukuripuolustajaa päädyssä päähän.

Erän alussa koettiin myös melko kummallinen tilanne. Jukurivahti Quemener lähti luistelemaan kohti vaihtoaitiota luullen siirretyn rangaistuksen olevan päällä. Näin ei kuitenkaan ollut ja KeuPa lähti hyökkäämään maalia kohti, jolloin peli kuitenkin katkaistiin. Tilanne aiheutti pienimuotoisen kalabaliikin ja tunteet nousivat pintaan.

− Oli kyllä tunteikkain peli näistä neljästä. Todellista pudotuspelikiekkoa, totesi jukurikapteeni Juuso Akkanen.

Erän alkupuolella hallitsevampana osapuolena olleelle KeuPalle aukesi myös loistava paikka, kun Taneli Maasalo vapautti Juuso Mörskyn läpiajoon, mutta Quemener pysäytti tilanteen. Jukurit puolestaan rokotti vastahyökkäyksestä kylmästi ja siirtyi Joonas Kalliolan viivalaukauksella 1-2-johtoon.

Maasalo koki hetkeä myöhemmin myös kovia, kun Jani Savolaisen olkapää osui häntä kasvoihin. Keuruulaiskapteeni ei tilanteessa kuitenkaan loukannut itseään, mutta Savolaiselle tuomarit arpoivat pitkällisen keskustelun jälkeen rangaistuksen korkeasta mailasta.

Jukurit pääsi erän edetessä takaisin pelirytmiin mukaan ja karkasi lopulta nopeasti karkumatkalle. Mikkeliläisryhmä pääsi Ilkka Vaarasuon istuessa jäähyllä ylivoimahyökkäykseen ja Maasalo joutui koukkimaan maalin eteen vapaaksi jääneen Iivo Hokkasen kumoon.

Tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus ja Hokkanen viimeisteli siitä kylmänviileästi taululle 1-3-numerot. Viitisen minuuttia myöhemmin Hokkanen oli jälleen pahanteossa, kun pääsi läpiajoon. Taustalta tullut KeuPa-puolustaja koukki Hokkasen kumoon, mutta tämä ehti tarjoilla kiekon taustalta saapuneelle Niko Laakkoselle, joka iski kiekon verkon perukoille.

Erän lopussa tunteet alkoivat kuumenemaan ja kentällä nähtiin pieniä painin poikasiakin. Kotijoukkue vaikeutti omaa tilannettaan ottamalla kolme peräkkäistä kaksiminuuttista ja sen vuoksi kiriä ei päässyt syntymään.

Päätöserä enää kosmetiikkaa

Päätöserässä Jukurit ei enää jättänyt vierailijalleen minkäänlaisia saumoja taistella voitosta, vaan jäädytti pelin mieleisekseen ja piti kiekkoa hallussaan.

Erän parhaasta viihteestä vastasi KeuPan Panu Hyyppä, joka selätti useampaan otteeseen keuruulaisten kanssa yhteen ottaneen Kalliolan. Pienestä poikapainista kummallekin osapuolelle tuomittiin kaksiminuuttiset.

Nelisen minuuttia ennen loppusummeria Anthony Guttig vielä kaunisteli loppulukemiksi 1-5 tarkalla etukulmavedolla Riku Pitkäsen tarjoilusta.

− Kaikki lyötiin peliin, mitä lyötävissä oli, mutta se ei tänään riittänyt. Oli siinä ylivoimaa, mistä sen kiekon olisi voinut laittaa reppuun, mutta ei tänään vaan onnistunut, kommentoi pettynyt KeuPa-kapteeni Maasalo ottelun päätyttyä.

Jukurit jatkaa voittonsa myötä kauttaan ensi maanantaina alkaviin välieriin, joiden vastustaja selviää myöhemmin.