Tehokas toinen erä Jukureiden voiton takeena

MESTIS / Raportti
Jukureiden taistelu toi voiton Keuruulta.
Keuruun lauantai-illassa yhteen löivät KeuPa ja Jukurit. Jukurit oli tasaisessa kamppailussa tehokkaampi toisessa erässä, minkä ansiosta täysi pistepotti matkasi Etelä-Savoon 1-2-numeroin.

Jukurit oli ottelun tasaisen avauserän alkuhetkillä terävänä. Teemu Turuselle sekä Jaakko Turtiaiselle avautui loistavat tilaisuudet viedä joukkue johtoon, mutta Rasmus Rinne oli mies paikallaan.

Päästä päähän velloneen erän ainoasta maalista vastasi kotijoukkue KeuPa reilun kuuden minuutin pelin jälkeen. Eetu Koski tarjoili syötön siniviivalle puolustaja Roni Seväselle, joka täräytti komealla lyöntilaukauksella kiekon ohi voimattoman Mika Norjan.

Erän loppupuolella keuruulaisryhmä pääsi kokeilemaan myös ylivoimansa toimivuutta, mutta tiiviisti puolustanut Jukurit ei isäntiä paikoille päästänyt, joten erätauolle poistuttiin 1-0-numeroissa.

Jukurit toisen erän hallitsijana

Toisessa erässä tahtipuikkoa heilutti Jukurit. Erän alusta alkaen se painoi pelin keuruulaispäätyyn, eikä kotijoukkue päässyt erän aikana oikeastaan lainkaan kunnon hyökkäyksiin.

KeuPa kesti alun myllytyksen maalivahti Rinteen johdolla, mutta illan ensimmäinen alivoimatilanne oli liikaa. Jukurit pyöritti peliä hyökkäyspäässä ja Joonas Sammalmaa laukoi Teemu Suhosen passista 1-1-tasoituksen.

KeuPan erän harvat tilanteet tulivat vastahyökkäyksistä pitkien jukuripyörityksien jälkeen, mutta suurta vaaraa niistä ei vierailijalle aiheutunut.

Maalista Jukurit sai entisestään virtaa ja hetkeä myöhemmin KeuPan jäähyaition ovi oli jälleen avoinna. Ylivoimalla vierailijat eivät vielä kiekkoa maaliin saaneet, mutta ylivoiman päättymisestä oli kulunut vain hetki, kun Niko Laakkonen tökkäsi Rinteen torjunnasta pompanneesta kiekosta 1-2-osuman.

Jukureiden taistelu riitti pisteisiin

Päätöserässä Jukurit keskittyi vain puolustamaan johtoaan purkamalla kiekkoa pois omasta päästä. KeuPa haki aktiivisesti tasoitusta, mutta hallinta jäi näennäiseksi, sillä joukkue ei päässyt erässä juurikaan kunnollisille tekopaikoille ja kaukaa tulleet laukaukset jukurivahti Norja pysäytti helposti.

Edes ylivoimatkaan eivät tuoneet keuruulaisleiriin ilon aiheita, vaan sitkeästi puolustanut Jukurit peitti laukauksia ja purki kiekkoa pois järjestelmällisesti alueelta. Jukureille avautui myös pari ylivoimahyökkäyksen mahdollisuutta, mutta ne kuivuivat kasaan KeuPa-puolustajien katkoessa syötöt.

Keuruulaisjoukkue haki vielä lopussa tasoitusosumaa ilman maalivahtiakin, mutta tuloksetta, joten Jukurit pääsi juhlimaan historiansa ensimmäistä kolmen pisteen voittoa Keuruulta.

» Lähetä palautetta toimitukselle