KeuPa järjesti Jukureille vaikean illan Keuruulla

Hurjasti taistellut KeuPa juhli kotonaan Jukureiden kustannuksella.
Pudotuspelipaikasta tiukasti taisteleva KeuPa HT haki paluuta voittojen tielle, kun Mikkelin Jukurit matkustivat perjantain kamppailuun Keuruulle. Taistelutahtoinen kotijoukkue ei sarjataulukkoa tuijotellut, vaan iski taululle lukemat 4-1.

Ottelu käynnistyi keuruulaisittain hienosti, kun Taneli Maasalo viimeisteli avausmaalin Kaarlo Jormakan komeasta syötöstä vain minuutin pelin jälkeen. Jukurit ryhdistäytyi nopeasti ja kymmenen minuutin jälkeen painostus tuottikin tulosta. Vieraiden parhaana palkittu puolustaja Santeri Lukka pääsi iskemään ylivoimalla painavan vedon ohi maskissa olleen Petri Pitkäsen

Erä jatkui Jukureiden painostaessa ja KeuPa pääsi lähinnä satunnaisiin vastaiskuihin. Kotijoukkueen taistelu palkittiin kuitenkin erän lopussa, kun avausmaalin arkkitehdit Maasalo ja Jormakka käänsivät asetelman toisin päin. Maasalo jätti kiekon maalin takaa Jormakalle, joka iski maalin kulmalta erätaukojohdon 2-1.

Työnteko palkitaan

Toinen erä käynnistyi vauhdikaasti, kun KeuPa pääsi pelaamaan ylivoimaa parin minuutin pelin jälkeen. Ylivoiman puolessa välissä Jukuri-puolustus näytti hoitavan tilanteen, mutta menettikin kiekon yllätten omassa kulmassaan. Emppu Pulliainen kiitti tästä ja jatkoi huikeaa maalivirettään iskien kotijoukkueen jo kahden maalin karkumatkalle.

Emppu Pulliainen on löytänyt huikean vireen.

Loppuerässä tiivistyi koko pelin kuva. KeuPa taisteli ja puolusti kurinalaisesti vieraiden tuhlatessa siunaantuneet paikkansa. Kun Jukureiden ylivoimatkaan eivät tuottaneet tulosta, lähdettiin kolmanteen erään kotijoukkueen johtolukemissa.

− Työntekoa teroitettiin ottelun alla ja tänään jokainen pelaaja oli paikkansa arvoinen, KeuPan valmentaja Jussi Tupamäki hehkui taiston tauottua.

Taistelutahto riitti loppuun asti

Kolmannessa erässä pelin henki oli selvä. KeuPa purki ja puolusti, Jukurit painoi päälle. Keuruulaisten taistelutahto oli vankkumaton, eikä Jukurit päässyt missään vaiheessa kovin vaarallisille tekopaikoille.

Ajassa 57:01 Jukurit käytti viimeisiä oljenkorsiaan. Valmentaja Antti Pennanen käytti aikalisän ja otti samalla maalivahdin pois. Kauan ei ylivoimatilannetta ehditty kuitenkaan nauttia, sillä jo 18 sekunnin jälkeen Teemu Huttu iski lopullisen niitin Jukureiden maaliin.

− KeuPan puolustajien liike ja kiekollinen peli oli selvästi meidän vastaavaa edellä, Jukureiden Pennanen manasi pelin jälkeen.

− Maalinteko ontui. Melkein 60 laukausta pitäisi tuottaa enemmän kuin yhden maalin pelissä. Toisaalta KeuPa iski tehokkaasti paikoistaan maalit, mikä sitten näkyykin taululla, Pennanen jatkoi.

Jukurit jatkaa pelejään heti lauantaina, kun paluuta voittokantaan haetaan Kiekko-Vantaan vieraana. KeuPa sen sijaan pyhittää viikonlopun levolle ja jatkaa taistelua pudotuspelipaikasta ensi keskiviikkona LeKin vieraana.