Hermes onnistui Keuruulla. Arkistokuva.

Emil Hansson https://www.facebook.com/HanssonPhotography

Hermes hyödynsi paikkansa Keuruulla

Lauantain Mestis-kierroksella KeuPa HT ja Hermes ottivat toisistaan mittaa poikkeuksellisesti jo puolen päivän jälkeen. Vauhdikas ottelu päättyi lopulta vierasjoukkue Hermeksen selkeään 3-0-voittoon.

− Kokonaisuutena hyvä esitys. En tiedä oliko kaveri tänään parhaimmillaan, mutta me ainakin olimme hyviä, totesi KeuPa-käskijä Antti Karhula ottelun jälkeen.

− Kaveri oli tänään selvästi parempi ja ansaitsi pisteet. Emme selittele tai etsi tekosyitä, tuumi puolestaan KeuPa HT:n päävalmentaja Mikko Heiskanen.

Eilinen reissu Jyväskylään ja lauantain pelin aikainen alkamisajankohta eivät isäntäjoukkue KeuPan peliä paljoa sekoittaneet, vaikka maalit jäivätkin tällä kertaa syntymättä. Joukkue oli liikkeellä hyvällä peli-ilmeellä ja vauhtia riitti läpi ottelun.

Vierasjoukkue Hermes oli kuitenkin hitusen niskan päällä etenkin toisessa ja kolmannessa erässä maalittoman avauserän ollessa pääasiassa vain päästä päähän -sahausta.

− Meidän hyökkäyspeli jäi eilen Jyväskylään. Kahteen ensimmäiseen erään taisimme saada vain seitsemän laukausta. Emme päässeet tonteille yhtään, harmitteli Heiskanen.

Avauserän loppuun Hermes sai kiekon maaliin asti, mutta tuomarit havaitsivat tilanteessa potkuliikkeen ja videotarkastuksen jälkeen maalia ei hyväksytty. Tilanteen jälkeen Hermekselle aukesi toinenkin maalipaikka, kun edessä ammotti täysin tyhjä maali. KeuPa-puolustus hoiti tilanteen kuitenkin varsin mallikkaasti.

− Ensimmäinen erä oli meiltä hyvää peliä. Pystyimme puolustamaan keskustaa juuri, kuten olimme ennen peliä puhuneet. Emme antaneet mitään ilmaiseksi, kommentoi Hermeksen Jussi Nättinen Fanseatin erätaukohaastattelussa.

− Tämä oli mielestäni yksi meidän kauden parhaista peleistä, varsinkin puolustuspelissä. Jos laukaisukarttaa katsoo, niin olisiko siellä ollut vain yksi tai kaksi paikkaa, jotka kaveri sai huipputonteilta, Karhula pohti.

Hermes osui, KeuPa ei

Lauantaina Hermes pelasi laadukasta yli- ja alivoimaa. Avausmaalin kokkolalaiset pääsivät iskemään alivoimalla, kun KeuPan ylivoima hetkellisesti suli. Hermes lähti hyökkäykseen eikä KeuPa-vahti Petri Pitkänen ollut tällä kertaa tarpeeksi nopea: Jussi Nättinen sai taituroida kiekon tyhjään maaliin Pitkäsen ollessa aivan muualla.

− Tiesimme, että KeuPalla oli eilen hauskaa ja heillä tulee tänään olemaan hauskaa risteilyllä, joten päätimme heittää vähän hiekkaa rattaisiin. Vaikka keuruulaiset ovatkin mukavaa väkeä, ei voi koko viikonloppu olla vain kivaa, velmuili Karhula.

Hermes alkoi ottaa aina vain selkeämpää otetta pelistä ja kolmannessa erässä KeuPa tyytyi pitkälti puolustamaan. Vieraiden 0-2-ylivoimaosuman päätöserän alussa pääsi iskemään Niklas Appelgren.

− Olimme fiksuja koko pelin ajan. Pelasimme niin kuin pitikin ja kiekon kanssa oltiin huolellisia, vaikka se alussa vähän pomppikin, Karhula tuumi.

Isäntäjoukkue taisteli kuitenkin mallikkaasti loppuun asti. Toivoa joukkue ei menettänyt, vaikka aika kellossa kävi uhkaavasti vähiin. Tällä kertaa edes kuudella kenttäpelaajalla maalia ei saatu aikaiseksi ja Hermes pääsi viimeistelemään 0-3-voittolukemat tyhjään maaliin.

− Taistelu meillä on ollut hyvää, sen kanssa ei tarvitse enää tehdä töitä, mutta joidenkin pienten juttujen kanssa pitää vielä tehdä hommia, Heiskanen päätti.

Kommentit